PodSvojoStreho.net
Izselitev hčere iz moje hiše - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Izselitev hčere iz moje hiše (/showthread.php?tid=41391)

Strani: 1 2 3

Izselitev hčere iz moje hiše - izitok - 14.12.2011

PO SMRTI MOJEGA MOŽA LETA 1994,STA MI SIN IN HČI PUSTILA SVOJA DELEŽA PRI DEDOVANJU HIŠE TAKO, DA SEM OD DECEMBRA 1994 V CELOTI LASTNIK.V TEJ HIŠI SMO ŽIVELI JAZ KOT LASTNICA DO LETA 2000 (KO SEM SE DRUGIČ POROČILA IN ODSELILA K MOŽU) ,DO LETA 1995 JE ŽIVEL TUDI MOJ SIN,IN HČI Z DRUŽINO KI V TEJ HIŠI ŽIVI ŠE DANES.SEDAJ SEM SE PA ODLOČILA HIŠO PRODATI PA MI MOJA HČI DELA PROBLEME ,KER SE NOČE IZSELITI.VES TA ČAS NJENEGA BIVANJA NI BILO NIKAKRŠNE POGODBE OZEROMA USTNEGA ALI PISNEGA ZAGOTOVILA DA BO KDAJ KOLI HIŠA NJENA LAST,SAJ NI EDINI DEDIČ PO MOJI SMRTI.VLOŽILA SEM TOŽBO ZA IZSELITEV, HČI PA JE VLOŽILA PROTI TOŽBO IN SICER ZAHTEVA VPIS V ZEMLJIŠKO KNJIGO,KER PRAVI DA ŽIVI ŽE V HIŠI VEČ KOD 20 LET ,DA JI PO ZAKONU PRIPADA SOLASTNIŠTVO IN IZPLAČILO 30.000 EVROV ZA VLAGANJE V HIŠO ZA KATERA NIMA PISNA DOKAZILA (RAČUNE),KATERA PA TUDI NIMA SAJ SO BILE VSE STVARI DOKONČANE ŽE KO JE BIL ŠE MOJ PRVI MOŽ ŽIV VSE KAR JE ONA TER NJEN MOŽ VLOŽILA JE TO DA STA PLAČEVALA POLOŽNICE (ELEKTRIKA...),TO KAR SO PORABILI PA ŠE TO NE REDNO SAJ SEM JIH TUDI JAZ REŠEVALA (PLAČALA RAČUNE,KAR IMAM DOKAZ),PRED IZVRŽBO.PROSILA BI ZA ODGOVOR NA MOJE SLEDEŠE VPRAŠANJE. ALI IMA MOJA HČI BILO KAKŠNO ZAKONSKO PODLAGO ZA TE ZAHTEVE?

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - izitok - 14.12.2011

Se opravičujem, sem poskušala spremenit v male pisane črke pa mi ni uspelo.

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - Rok - 14.12.2011

poskusi povprasati tukaj: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")pravnikiunichr("46")info/[/url]

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - Žerjavar - 14.12.2011

Si slaba mama!

Hči ti je podarila 1/3 hiše, ti jo pa izseljuješ in tožiš. Hišo boš prodala, denar bosta s šocelnem zapravila in te bo nagnal. Takrat boš občutila to , kar želiš ti sedaj narediti hčeri.

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - skiper - 14.12.2011

Tudi mene zanima kakšen ste imeli dogovor z dvema majhnima otrokoma pred 16-timi leti, da sta se odpovedala deležu v tvojo korist? Preostalo je pa predodnik napisal.

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - pajo70 - 14.12.2011

Teško razumem kako lahko mati in hči prideta do takega položaja, to je tvoj otrok ki si ga rodila z ljubeznijo in srcem in ga vzgajala, kaj je prav in kaj ne...kaj je dobro, kaj zlo...Ne bom te sodil, ker ljudje smo različni...

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - tantal - 14.12.2011

Izitok še enkrat premisli kaj počneš ....na žalost se popolnoma strinjam z Žerjavarjem

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - ataIBA - 14.12.2011

izitok Napisal:PO SMRTI MOJEGA MOŽA LETA 1994,STA MI SIN IN HČI PUSTILA SVOJA DELEŽA PRI DEDOVANJU HIŠE TAKO, DA SEM OD DECEMBRA 1994 V CELOTI LASTNIK.V TEJ HIŠI SMO ŽIVELI JAZ KOT LASTNICA DO LETA 2000 (KO SEM SE DRUGIČ POROČILA IN ODSELILA K MOŽU) ,DO LETA 1995 JE ŽIVEL TUDI MOJ SIN,IN HČI Z DRUŽINO KI V TEJ HIŠI ŽIVI ŠE DANES..
....................................

A sin ne živi več? Če še živi, kaj pravi o svoji 1/3, ki jo je "dragi mamici" skupaj s svojo sestrico velikodušno podaril? Kdo so še drugi dediči, ki jih omenjaš? Novi možek in njegovi otroci Confusedhock: ?
Ne morem drugače kot misliti, da tukaj hudo smrdi po žveplu :evil: . Dobila si darilo in sedaj delaš kaj?
Hčerka živi v tej hiši z družino? Tvojimi vnuki? Kaj jim bo prinesel Dedek Mraz ali Božiček?

Re: IZSELITEV HČERE IZ MOJE HIŠE - tomi5 - 14.12.2011

izitok, veš kaj - zatakni si svoje lastništvo nekam ...

Ko je umrl tvoj mož in hkrati oče tvojih dveh otrok je nastopilo dedovanje - predvidevam da je bil lastnik hiše v celoti tvoj pokojni mož? Čemu sta se tvoja otroka odpovedala nujnemu deležu po svojem očetu v tvojo korist? Ravno stavek, da ti hčerka dela probleme - pove o odnosu veliko. Pa mislim, da hčerka želi vse skupaj urediti, da bi bilo pošteno ali pa je šele sedaj sprevidela da ni bilo pošteno prej ...

Re: Izselitev hčere iz moje hiše - Yeager - 14.12.2011

Jst bi poklical Jermana pa jih dal na tv, le kako morejo delat kaj takega.

Re: Izselitev hčere iz moje hiše - Čojko - 14.12.2011

Se po večini strinjam z predhodniki, čeprav sam gledam na te zadeve iz drugega zornega kota. Strinjam pa se zgolj zato, ker ste ves ta čas skupaj ustvarjali skupno premoženje, pa naj si bo še tako napisano zgolj na enega.

Po vrsti:
Po smrti vašega prvega moža se je njegov delež 1/2 hiše delil na tri dediče. Na vas in na oba otroka, kar bi pomenilo, da vi posedujete 4/6, otroka pa vsak po 1/6 premoženja, ki sta ga nato v dobri veri podarila vam - materi. Jaz bi oz. bom tudi ravnal enako ko bo enkrat prišlo do tega.

Moj pogled na ta razmerja je, da se dva, ki se imata rada "poročita" začneta ustvarjati tako materialne dobrine, kot družino. Po svojih najboljših močeh sta dolžna skrbeti za otroke in si pomagati en drugemu. Ko so otroci enkrat polnoletni oz. priskrbljeni je starševska "zakonska" naloga končana. Prav je, da takrat otroci tudi odletijo iz gnezdeca, ter si pričnejo ustvarjati svojega po isti recepturi.
Dedovanje. Najprej si dajte zapomnit, da lahko deduješ tako dobro kot slabo! Pa ne bomo o slabem, kreditih, ipd.. Sam sem mišljenja, da otroci nimajo kaj posegati po premoženju svojih staršev za časa njunega življenja. Če sta si nekaj ustvarila imata pravico najprej tudi sama koristit. Najprej oba, po smrti enega pa tisti, ki ostane. Šele nato, ko umre še drugi pa naj si dediči razdelijo kar ostane. V primeru, da oba starša ali samo en starš za časa življenja ostane brez vsega, pa so ga dolžni otroci po najboljših močeh vzdrževati do konca (vračajo starševsko skrb).

Ker pa si večino otrok prične ustvarjati svoj lasten dom pri starših in to je točno tak primer, pa za moj pogled mati kljub 100% lastništvu brez soglasja hčerke nima nobene pravice prodati hišo in iz nje vreči hčerke z družino. Priposestvovana pravica!

Re: Izselitev hčere iz moje hiše - neika - 14.12.2011

strinjam se z vsem zgoraj napisanim. Otroka sta se odpovedala (by the way, kako se otrok odpove?), in imata vsaj moralno pravico zahtevati svoje.

Re: Izselitev hčere iz moje hiše - igyboy - 14.12.2011

S priposestvovano pravico verjetno ne bo šlo, ker v tem primeru mora tisti, ki tam živi, biti v dobri veri, da je to njegovo, kar pa v tem primeru ne velja, ker se je hčerka ves čas zavedala, da hiša ni njena.
Vsekakor pa imata hčerka in brat vsaj moralno pravico vsak do 1/6.
Sicer si težko predstavljam takšen odnos do lastnega otroka, ne poznam pa druge plati zgodbe tako, da ne bom sodnik

Re: Izselitev hčere iz moje hiše - izitok - 14.12.2011

Zahvaljujem se za pozitivna ter negativna razmišljanja, ne želim razkrivati vsa dejstva, verjemite pa, da so razlogi za mojo odločitev zelo utemljeni, za boljšo predstavo naj samo omenim, da imam prepoved vstopa v lastno hišo ter da je hčerka z družino v teh letih hišo dobesedno uničila in se mi srce para ob pogledu nanjo. Omenim pa naj še, da me sin pri mojem početju podpira.

Re: Izselitev hčere iz moje hiše - ataIBA - 14.12.2011

izitok Napisal:Zahvaljujem se za pozitivna ter negativna razmišljanja, .....

Temu se pa reče druga plat medalje,...
LP