Objave: 1521
Teme: 56
Ocena:
0
Predlog da naj jo hči odplača, ne bo šla skozi saj ima hči z družino trenutno celo hišo na razpolago in to zastonj. Tam si je ustvarila gnezdece in ji je lepo. Ko bote na sodišču, kar po vsej verjetnosti bote, lahko pravno gledano zahtevaš od hčerke "uporabnino in najmnino za nazaj", ampak to ni to.
Poskusita z mediacijo bo za obe ceneje. Če imate rs slabe odnose, po končani prodaji potalajte po sistemu mama 4/6 in otroka po 1/6.
1. mož se pa verjetno v grobu obrača.
Lp
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Papež je napisal najboljši komentar.
(kar se za papeža tudi spodobi ;-))
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Žal ste se zapletli v čiste pravne bitke. Hčer nima nobenega upravičenja do hiše v tem trenutku. Seveda pa ima kot potencialni dedič vso pravico do premoženja, ki sta ga ustvarila verjetno ne samo vidva z možem ampak tudi vajini starši in vajini stari starši... Torej delite premoženje ne samo, ki sta ga ustvarila z možem ampak premoženje vseh vajinih prednikov. Glede na to, da bo hčeri slej kot prej itak pripadal delež bi bilo po mojem mnenju najbolj smiselno sedaj z njo doseči dogovor po kateri ji odstopite njen delež v zameno za vašo mirno prihodnost. Kakšen smisel ima zapenjati s hčerjo glede deleža, ki ga bo tako ali tako dobila po vaši smrti? S tem ta problem samo prenašate na vašega sina. To da vas podpira še ne pomeni, da imate prav saj konec koncev ima verjetno tudi on svoje interese, tako kot vaša hči. Po vaši smrti (ta nas pa tako vse čaka) pa se bo šele začela vojna. Jaz kot starš si gotovo ne bi želel, da se moji otroci po moji smrti stepejo oz. da sedim na premoženju, ki ga ne potrebujem (poudarjam samo na tistem delu premoženja, ki ga ne potrebujem) tako, da bi vsi čakali kdaj me pobere. Videno že prevečkrat pa se ljudje še nič niso naučili. Mogoče bi bila res smiselna mediacija.
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Saj sem napisala, da nimam pojma kaj se vse kuha še v ozadju ... le tisto kar sem citirala sem želela pokomentirat. Je pa res da mogoče preveč iz svoje družine in naše situacije izhajam ...
Več glav, več ve ...