PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja odškodnina za izdelavo ceste??

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bajtturn Napisal:Jst tam ne bi živel , če bi imel take sosede.

jp..res ni prijetno tako živeti..ampak hiša je bila podedovana..tako da čim manj opravka s sosedi, tem bolje..samo v našem primeru se temu nismo mogli izogniti, če smo hoteli priti vsaj do normalne poti..
susa Napisal:zjebala sta ker sta plačala svoj delež ki je največji.
Sedaj ste ostali sami za plačilo asfalta do vaše hiše in nobeden vas tudi pogledal ne bo ne, da bi še kaj primaknil zraven za asfaltacijo.
Vi bi rekli da pač nič ne plačate da ste svoj delež vložili že pred leti za pot da sploh obstaja.
Lahko bi zahtevali asfalt do svoje hiše- sedaj ste sami.
Če pa ne bi hoteli nič plačat bi pa imeli isto kot imate sedaj, da plačate svoj del ceste, ki je ostal neasfaltiran.
Lahko pa bi dosegli nekaj vmes!
Slabo ste se dogovorili čeprav je pravno gledano pravično tako kot je tisti ki rabi več več plača.

tudi sama sem mnenja, da je tako..ker vem, da sedaj ko sta pač plačala nikoli ne bosta prišla do tega asfalta, ki je zmanjkal do hiše..oziroma bosta zanj morala še enkrat plačati povsem sama..glede tega kako je pravično deljeno plačilo pa je zelo različno..sedaj ko pač imamo to situacijo so nam različni ljudje povedali da so v njihovih primerih vsi plačevali enake deleže ne glede na to koliko ceste kdo uporablja do svojega doma, tako da izgleda da je to odvisno od dogovora..oziroma kdo te deleže deli..
Verjetno vaša ,,ljubezen,, do sosedov traja že leta nazaj, še preden so starši prišli do te hiše. In ko se enkrat zapneš se rezultat vleče. Me pa nekaj čudi. Če si sam nekonfikten imaš lahko enega soseda nemogočega , kako se lahko zgodi da se noben sosed že v osnovi ni bil pripravljen dogovoriti o dostopu za primerno ceno.

Veliko ljudi se pri nas delajo uboge in pluvajo čez druge, v bistvu pa ne znajo pomesti pred svojim pragom. Jadikujejo in stokajo kako so jih vsi okrog prinesli, so svetovni mučeniki, zakar so si pa v končni fazi sami krivi, ker so čudaki in ne odstopajo od svojih nepravilnih prepričanj. Za sožitje sta vedno potrebna dva.

Če te pa po vsej tej kvazi hudi kalvariji dolgih let, zdej moti še robnik ...Prosim te lepo ....
Jst sploh ne vem zakaj bi morali drugi plačevati če je pa to samo vaša cesta...
Pa saj je lepo povedal, da so cesto v osnovi zgradili sami - torej makedam cesto. Nato so parcele okoli ceste postale zazidljive in se dejansko tudi zazidale. Cesto so imeli pa že urejeno.

Nato je nekoga zmotil prah in je dal idejo o asfaltiranju ceste. Takratko je potegnil tisti, ki je v osnovi pripravil cesto.

Tudi sam menim, da je vlak ze odpeljal...predno se je zadeve delala, bi morali predložiti stroške za osnovno ureditev ceste, med vse parcele bi se pravično razdelil znesek osnovne ureditve. Ti deleži bi bili namenjeni tistemu, ki je prvotno uredil to cesto. Nato pa bi zadevo zasfaltirali in ponovno po enakem ključu razdelili stroške. Seveda pa je normalno, da tisti ki rabi največ ceste nosi večji delež stroškov, kot tisti prvi.
princes Napisal:Verjetno vaša ,,ljubezen,, do sosedov traja že leta nazaj, še preden so starši prišli do te hiše. In ko se enkrat zapneš se rezultat vleče. Me pa nekaj čudi. Če si sam nekonfikten imaš lahko enega soseda nemogočega , kako se lahko zgodi da se noben sosed že v osnovi ni bil pripravljen dogovoriti o dostopu za primerno ceno.

Veliko ljudi se pri nas delajo uboge in pluvajo čez druge, v bistvu pa ne znajo pomesti pred svojim pragom. Jadikujejo in stokajo kako so jih vsi okrog prinesli, so svetovni mučeniki, zakar so si pa v končni fazi sami krivi, ker so čudaki in ne odstopajo od svojih nepravilnih prepričanj. Za sožitje sta vedno potrebna dva.

Če te pa po vsej tej kvazi hudi kalvariji dolgih let, zdej moti še robnik ...Prosim te lepo ....

res je..že stari starši so se borili za to, da bi dobili cesto..težko je razložiti to okoli sosedov, ker je to dolga zgodba..pač vsi so taki..nihče ni bil pripravljen odstopiti zemljišča za nobeno ceno..in pika..pa nikoli nismo meli z nobenimi nobenega spora, ampak ko je beseda nanesla na cesto je bil njihov odgovor jasen - niso želeli dati zemljišča..pač..lahko imaš enega soseda, ki je nemogoč, lahko pa mejiš na več različnih ljudi-sosedov in jih je več takih..

ne mori me zdaj robnik, to sem samo omenila, kako so pustili svoje delo..ampak vse to ker se občina brani vsega, pa gre za občinsko cesto..
temp Napisal:Pa saj je lepo povedal, da so cesto v osnovi zgradili sami - torej makedam cesto. Nato so parcele okoli ceste postale zazidljive in se dejansko tudi zazidale. Cesto so imeli pa že urejeno.

Nato je nekoga zmotil prah in je dal idejo o asfaltiranju ceste. Takratko je potegnil tisti, ki je v osnovi pripravil cesto.

Tudi sam menim, da je vlak ze odpeljal...predno se je zadeve delala, bi morali predložiti stroške za osnovno ureditev ceste, med vse parcele bi se pravično razdelil znesek osnovne ureditve. Ti deleži bi bili namenjeni tistemu, ki je prvotno uredil to cesto. Nato pa bi zadevo zasfaltirali in ponovno po enakem ključu razdelili stroške. Seveda pa je normalno, da tisti ki rabi največ ceste nosi večji delež stroškov, kot tisti prvi.

bravo!!! Big Grin točno tako!
tut men se zdi, da smo zdaj prepozni..preden se je začelo tole z asfalitranjem bi morali zahtevati da se razreši vse okrog osnovne ureditve..ok..se strinjam, rabili bomo največ ceste, smo tudi plačali tak znesek (kljub temu da poznam ogromno primerov ko so si prav lepo razdelili enake zneske), samo potem bi bilo še lepo, če bi imeli tudi vsi asfalt do hiše..
Če pravočasno razmisliš kaj je ugodno, pametno in v korist tebe in ostalih, se izogneš težavam in slabi volji. Je pa res da se pri denarju vedno ustavi. V življenju kdaj plačaš več, drugič pa manj.
princes Napisal:Če pravočasno razmisliš kaj je ugodno, pametno in v korist tebe in ostalih, se izogneš težavam in slabi volji. Je pa res da se pri denarju vedno ustavi. V življenju kdaj plačaš več, drugič pa manj.

se strinjam.. :wink:
kar je je,
Poskušajte na teh argumentih kot smo jih tukja napisali prosit občino, da vam asfaltira ostanek neasfaltirane ceste do hiše zastonj, če je nasutje utrditev ceste ok. Bankine pa potem sami nasujete kar pa ni drago.
Pri nas občina plača asfalt širitev nasutje itd. pa sami.
Cesta je 200m dolga. Vi ste zadnji na tej cesti, ali pelje cesta se kam naprej?
Jaz bi postavil pogoj da tisti del ceste ki ga bom sam placal asfaltiranje spet postane moj(ce si zadnji na cesti in od tebenaprej ni in ne bo nikdar nikogar vec. Sicer bos ti sedaj placala asfalt, sosedje od tebe naprej pa lepo drugo leto prodajali parcele z asfaltnim dovozom in se bos se enkrat pod nosom obrisal.
Sosedje naj placajo asfalt do svoje parcele, ti pa krij razliko od konca asfalta do tvoje parcele. Koliko je sosede stalo pa naj tebe ne skrbi. Tudi nji ne skrbi koliko je tvoje starse stalo da so kupili cesto.
Tako je bilo pri starsih pred leti.
300m asfalta je placalo 5 his se mi zdi. Od tega je ena hisa v 5 letih po asfaltiranju prodala za 4 hise parcele. Moji starsi pa imajo se sedaj 80 m makadama in ga ne placam. Obcina je zadnja leta vsaj toliko da cesto dokaj redno pluzi, in enkrat do 2xletno nasuje(cesta v bregu, kjer voda naredi precej skode). To se je zacelo dogajat ko se je 100 m naprej od starsev naselila neka "tecna" hcerka ki skoz tezi na obcini. Starsi pa so prej raje vzeli lopato v roke. Pozimi za sneg, poleti za pesek. Mogoce bo obcini kdaj "prislo" da je vzdrzevanje ceste v 5 letih vec stane kot pa asfalt. Najbrz bi nekaj % dali tudi uporabniki zraven.
hm...znano tole zveni :-) v naši vasi smo pri naši hiši edini, ki tacamo še vedno po makadamu, pa smo največ dali za kao skupni vaški asfalt... ravno pred nekaj dnevi so iz občine obnovili spet del ceste, ker ga je naš pametni sosed ob oranju njive pooral ali kaj jaz vem kako mu je to ratalo :-)
Točno tako, če boste sami morali plačat zadnjih 60 m asfalta naj cesto vzamejo iz javne uporabe naj bo privat. Ampak zimsko službo boste morali sami organizirat in plačat.
Najbolje bi bilo tko kot sem omenil zgoraj.
Hanzi Napisal:Cesta je 200m dolga. Vi ste zadnji na tej cesti, ali pelje cesta se kam naprej?
Jaz bi postavil pogoj da tisti del ceste ki ga bom sam placal asfaltiranje spet postane moj(ce si zadnji na cesti in od tebenaprej ni in ne bo nikdar nikogar vec. Sicer bos ti sedaj placala asfalt, sosedje od tebe naprej pa lepo drugo leto prodajali parcele z asfaltnim dovozom in se bos se enkrat pod nosom obrisal.
Sosedje naj placajo asfalt do svoje parcele, ti pa krij razliko od konca asfalta do tvoje parcele. Koliko je sosede stalo pa naj tebe ne skrbi. Tudi nji ne skrbi koliko je tvoje starse stalo da so kupili cesto.

ja, mi smo zadnji na tej cesti..tk da to bi bilo možno..
1 2 3
Iskanje po temi