PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja razparcelacija in bonitetni razred?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem je v tem, da je na eni parceli vrisana dejanska raba 3000, 1500 in 1300 (nekje polovica ali pa še manj je 3000), pa je vseeno na vseh boniteta 0. Kako je to možno?
Sem vam odgovorila na meil.
Cela parcela pa ima boniteto zato 0, ker je parcela označena kot stavbna (* pred parcelno številko), le-teh pa nebi smelo več biti. Pač gre za napako.
Več glav, več ve ...
Pozdravljeni.
Mene še zanima nekaj če mogoče mi zna kdo objasnit.
Kakšno vlogo oz. kje, kam vložit pobudo za spremembo bonitetnega razreda? Vem da je treba na ministrstvo za kmetijstvo samo ne vem kakšen je postopek, katere dokumente je potrebno priložit, kam vlogo poslat (ali na kako izpostavo al kam?).
Hvala za odgovore!
LP
Želiš bonitetni razred spremeniti naprimer iz 65 v 40 ali iz 65 v 0?
Več glav, več ve ...
MALKO Napisal:Pozdravljeni.
Mene še zanima nekaj če mogoče mi zna kdo objasnit.
Kakšno vlogo oz. kje, kam vložit pobudo za spremembo bonitetnega razreda? Vem da je treba na ministrstvo za kmetijstvo samo ne vem kakšen je postopek, katere dokumente je potrebno priložit, kam vlogo poslat (ali na kako izpostavo al kam?).
Hvala za odgovore!
LP

Izdelati moraš elaborat, ki ga izdela GEO podjetje, prav tako pa moraš imeti zapisnik oz na novo preračunne bonitaete, to pa ti naredi agronom.
Cena vsega skupaj cca 300-400 eur.

lp, Matevž
Malko če si iz primorsko kraške regije ti lahko pomagam.

lp
Sem iz štajerske in elaborat je že bil narejen in predložen. Bila je razparcelacija in vrisano dvorišče, ki pripada vrisani stavbi in je še vedno ostalo bonitete 56.
Kontaktiraj kakega geodeta ki sodeluje z agronomom pa ti bo rešu zadevo.

lp
MALKO Napisal:Sem iz štajerske in elaborat je že bil narejen in predložen. Bila je razparcelacija in vrisano dvorišče, ki pripada vrisani stavbi in je še vedno ostalo bonitete 56.
Če je dejanska raba parcele na kateri stoji stavba 'kmetijska', potem je tako pravilno ... stavba oz. zemljišče pod stavbo dobi boniteto 0, ostali parceli pa se dodeli vrsta rabe 'dvorišče', z boniteto, ki jo je imela parcela že prej. Če bi želeli spremeniti boniteto tudi dvorišču, je potrebno iti do geodeta, ki bo v sodelovanju z agronomom naredil elaborat spremembe bonitete ... če pa želite da bi imelo dvorišče boniteto 0, je pa možno le če vaša parcela leži na robu dejanske rabe 'pozidano zemljišče' ... potem se da na ministrstvo za kmetijstvo prošnjo za spremembo meje dejanske rabe ...
Več glav, več ve ...
Ne le da leži na robu zazidljive parcele, en del parcele je celo zazidljiv ob cesti. Vendar gre za zelo malo ozek del ob cesti. Ali lahko v tem primeru kar sam vložim zahtevek na ministrstvo za kmetijstvo?
Hvala za odgovor
Tu ne gre za 'zazidljivo' ali 'nezazidljivo' ... ampak za mejo dejanske rabe, ki pa je 'kmetijska' ali 'pozidana'. Veliko parcel je namreč zazidljivih, a imajo dejansko rabo kmetijska in posledično bonitete ne morejo imeti 0.
Več glav, več ve ...
1 2
Iskanje po temi