PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Obzidava kamina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@berghaus

bom naložil zvečer kakšno fotko

jolly
urs Napisal:Imaš že peč?

Jaz?

Yp, Nordico Crystal, še zapakirano v kleti.......
vprašanje

A je kdo uporabil ognjevarni purpen pri vgradnji kaminskega vložka?
Namreč jaz sem ga predvsem pri tesnenju alu-cevi -toplozračni, ter dimnika. Zna biti kakšen dolgoročni problem?

S čim naj oblečem rosfrej dimnik da ne bo grel. Namreč gre tudi v prostor kjer hočem d aje nmrzlo (špajza)

Hvala Uroš
Tole pa ne vem, če je najbolj pametno......

Sam sem imel izkušnje s Soudalom in kot je bilo meni povedano, gre za barikadno nekajurno ognjevarno peno. Na dolgi rok se zna razprhati.......

Daj se res malce pozanimi, da ne bo kaj narobe. Sploh tam okoli dimnika, tam si nikar ne želi preboja.
berghaus Napisal:Urs@

Skoraj bi se mi dvignil........

Torej, vsaj 5 cm debel siporeks? Sam nameravam uporabiti desetko.....

Jolly, imaš kakšno slikco izdelave? Kako ste postavili podkonstrukcijo? Praktično na stik s kaminom?

Nekaj slik imaš v mojem spletniku. Sam sem naredil s 5cm siporeksom, nekaj (300kg Smile ) opeke in betoske preklade in ploščo na vrhu.

Glede razpadanja siporeksa se ne bojim, v končni fazi sem glede na promocijske videe iz kseline strani tudi roštilj naredu iz siporeksa, ki pa glede vročine bolj trpi kot pa ta okrog kaminskega vložka.
LP,
Samojed
Pred dvema tednoma smo dokončali kamin. Obzidava s 10cm siporexom, moč kamina 6kw. Sedaj pa imam občutek, da mi ne segreva prostora kot smo si želeli. Zebe me, če sem v prostoru dlje časa! Sicer je hiša še nedokončana, brez vrat tako, da je trenutni volumen zraka cca trikrat večji kot je predviden za tak kamin. Mogoče bi kdo vedel, kaj bi bilo mogoče narobe, ali pa samo to, da je hiša še 'odprta' in je moč kamina prešvoh. Drugače imamo spodnjo manjšo rešetko, zgornjo večjo in en odvod speljan na hodnik. Pa še zunanji dovod zraka. Sem pomislila, da je kriva obzidava s siporexom, ampak vsi, ki jih poznam, da imajo kamin, imajo enako obzidavo. Kaj bi lahko bilo??
tadejam:

kakšen vložek pa imaš, katere firme?
Deklariran izkoristek tega kamina je koliko? Morda greješ s 3 kw, od tega jih imaš še par speljanih na hodnik. Nedokončana hiša z ali brez izolacije?
Kamin je BEf Start 6. ZA moč piše 4-8kw. Hiša je delno izolirana.
Se pravi, da z razvodom zgubljam kw? (en razvod imam pa še 'rezerviranega' to pomeni trenutno zaprtega za zgornji prostor na podstrešju). Bala sem se, da bi bilo v dnevnem prostoru prevroče, zato smo vzeli slabšega in naredili razvode. Smo ga mimo brcnili, ali? Kaj pa s tisitimi 'žaluzijami' na rešetki lahko uhajanje toplega zraka malo omejim?
f100179:

Jaz sem uporabil ognjevarni purpen okrog dimniške tuljave (45° priklop za kamin). Ko sem prvič zakuril na kamin se mi je purpen začel smodit ali drugače povedano žgat, smrdelo je ko vrag, tako da ti tega ne priporočam. Potem sem lepo ta purpen ščistil in zatlačil s trdim tervolom, kot so že omenili predhodniki.

LP
Damjan
ef100179 Napisal:vprašanje

A je kdo uporabil ognjevarni purpen pri vgradnji kaminskega vložka?
Namreč jaz sem ga predvsem pri tesnenju alu-cevi -toplozračni, ter dimnika. Zna biti kakšen dolgoročni problem?

S čim naj oblečem rosfrej dimnik da ne bo grel. Namreč gre tudi v prostor kjer hočem d aje nmrzlo (špajza)

Hvala Uroš

Imel podoben problem. Vroč zrak, kateri vodi po rostfrei cevi, od kamina do izpuha v kopalnici, je šel skozi shrambo. Izoliral z ognjevarnim tervolom 12 cm in toplota se niti slučajno ne občuti v špajzi.

Sicer pa vsa čast vsakemu, kateri se loti sam obzidave kamina. Samo "razsvetlite me", za božjo voljo, zakaj tako forsirate siporex, kateri res ni namenjen temu :roll:
A je res tako težko kamin obzidat s polnim "ceglom" in biti potem brez skrbi, ker zadeva špila :roll:
Rabiš predolgo, da ti začne greti sobo.
urs Napisal:Rabiš predolgo, da ti začne greti sobo.

Močno dvomim, da z navadno opeko segrevanje traja dalje, kot s siporexom. Bi bilo treba Žerjavarja naprosit za mnenje.
Sicer pa varnost in trajnost tudi nekaj velja, ali se pač motim :?
oswald Napisal:
urs Napisal:Rabiš predolgo, da ti začne greti sobo.

Močno dvomim, da z navadno opeko segrevanje traja dalje, kot s siporexom. Bi bilo treba Žerjavarja naprosit za mnenje.
Sicer pa varnost in trajnost tudi nekaj velja, ali se pač motim :?

Segreti moraš opeko, je res. No, primer:

sezidal sem kamin v kleti iz pol tone opeke -

[img]httpunichr("58")//stoveunichr("46")ru/foto/_123591794unichr("46")jpg[/img]

da postane topel, rabi eno do dve uri poštenega gorenja in je topel še naslednje jutro (ni sicer oken). Ko sem pred dnevi testno zagnal 19 kw toplovodno peč,

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")pece-krbyunichr("46")sk/uniweb/data/product_s/teplovodna-krbova-vlozka-15kw-zuzia_1unichr("46")jpg[/img]

nepriklopljeno, je voda zabrbotala po cca uri (cca 40 litrov) zmernega kurjenja in je bila peč vroča kot se šika, v prostoru brez oken pa se je mikrolokalno dvignila za ene dve do tri stopinje (iz -1 na +1do2).
Sorry Urs, ampak tale mejl najbrž ni bil namenjen "bratom" v Moskvo? :wink:
1 2 3 4 5 6 ... 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi