PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nakup spodnje etaže hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poglejte cene na netu, redkokatera je nižja od 2000 če gledamo Ljubljano z okolico. Z veseljem kupim urejeno staro stanovanje za 1000 kvadrat. Pač jih ni, ali so primerna za popolno adaptacijo ali nimajo urejenih papirjev, mansardna ali kletna. Ugotavljam da je tako danes na trgu nepremičnin. Nova stanovanja so svoja zgodba. Vsak si želi kupiti najboljše za čim manj denarja, vendar je za nas navadne smrtnike to težko. Prodajalci nočejo spustiti cene. Lahko pa kupiš nekaj kar ti ni všeč...ker je poceni, sam rihtaš in urejaš papirje, če imaš živce, čas in dodaten denar. Cena v letu katerem živimo odstopa mogoče 15% glede na prejšna leta, pa še to je odvisno od posameznega stanovanja.
Hiše so druga zgodba. Lahko gradiš recimo - okolica Ljubljane:
60 000 parcela, 20 000 papirji če imač srečo -- začetek, z 70 000 ne prideš na cilj če želiš vsaj približno energetsko varčno hišo, da nisi brez fasade nadaljnih 10 let. Pozabi. S tem denarjem ob službah boš težko prišel na cilj, zapufan slabe volje in na koncu lahko še brez familije ker se boš ob slabi volji s praznim žepom, nedokončanim objektom potolkel doma.
Hiša okolica Ljubjane. Star sistem gradnje. Energetsko požrtne ali zopet potrebne konkretne adaptacije
Zamenjaj okna, naredi novo fasado, adaptiraj, ali plačuj 2500 eurov za ogrevanje na leto, poleg tega nikoli ne veš kako so jo gradili, ker v vsakem primeru kupiš -videno kupljeno....

Tko da..... preostane ti lahko samo Prekmurje...40 000 eurov posest rihtaš, kmetuješ in se samooskrbuješ. .....Da se jo pa dobit za 100 eurov kvadrat...
Pa še to ..
Kolegica je pred mesecem kupovala garsonjero v Ljubljani...18 -20 kvadratov so se cene gibale od 50 000 do 80 000 eurov... Koliko je potlej kvadrat?
Skoraj je znorela, vendarle kupila za 55 000 v Štepanjeskem naselju, ker se ji je pač mudilo...Toliko o fami da so cene padle in da še bodo...pozabite.... ne kaže v tej smeri....

Stanovanja so vredna toliko, po koliko se prodajajo... :mrgreen:
Kaj pa kredit?

2007 si šel v banko zgolj pogledat stanje, pa si koj stopil ven s kreditom ali dvema v žepu.

2011?

Trditi, da je pri življenski investiciji stanje trenutno popolnoma enako kot 2007 je met mivke v oči. Stanje ni isto in tudi nikoli več ne bo.

Tudi če bilančniki prikažejo na decimalko isto stanje, se je v ljudi zajel strah, premnogi so izgubili službe in rad bi videl, za koliko bi upadlo število tistih, ki so jemali kredite, da so šli na Japonsko gledati fuzbal......

Pa spet zavijam iz teme, bes me plentaj.

Sicer pa, bmk. Odločitev je tako ali tako na OP.
Standard ni enak, strah pa nikomur ne koristi.....Cene stanovanj ostajajo, le skromno pogledujejo navzdol.... na žalost je le kupcev manj. Vendar bodimo pozitivni. Dnevi Kranjcem se bodo zjasnili......
enkrat.....
O teh cenah, ki ostajajo smo se že stokrat preklali :twisted: pa vendar ne bom spremenil mnenja.
Dejstvo je, da banke držijo te cene v svojih bilancah in dokler banke ne sčistijo bilanc, bodo vsi prodajalci sanjali o 2000, 3000 in 4000 eurih za m2.
Na začetku nepremičninske krize v ZDA, se je lepo pokazalo delovanje trga: praktično čez noč je prišlo do -50% in tudi več.

Je pa proces tudi pri nas neizogiben, kar dokazuje najava prodaje v Celovških dvorih za 1900€/m2.
Ericssson Napisal:... mnenje večine (razen Celvedis-a) pa je, da to ni najbolj OK - ne cena, ne objekt oz. delitev le-tega

Pa kaj res ne zna nihče več brat? Prva vrstica mojega prispevka je bila:
Celvedis Napisal:Da ne bo nesporazumov - tudi meni se zdi predrago in v take špase ne bi šel.
Najava prodaje ? Haaaaaa, me zanima kako bo šlo tole čez......
Nagradno vprašanje?
Ali bi kupil stanovanje v Celovških dvorih?
Smo bili priča super kvalitetni gradnji. Raje kupim staro stanovanje po enaki ceni kot te kvazi super neumno razporejena stanovanja ....Oprostite pripombi.
Princes: kaj je narobe s stanovanji v celovških dvorih ne vem, ker ne poznam razporeditev.
Govoril pa sem o procesu, ki se je začel odvijati in se imenuje: normalizacija nepremičninskega trga.
Kdorkoli je pred letom dni trdil, da se celovški dvori ne bodo prodali pod 3000 ali pod 3500, je bil zasmehovan. Danes je to dejstvo.

In če ti odgovorim na nagradnjo vprašanje z drugim nagradnim vprašanjem: greš stavit, da bodo prej prodani celovški dvori po 1900/m2 kot pa pol hiše 58m2 + atrij v Šmarci za 143.000? :twisted:

Jaz pa stanovanja ne bi kupil, ker ga ne potrebujem.
-medo.... Ne pozabi da smo daleč od Amerike. V New Yorku si še pred časom lahko kupil stanovanje cenejše kot pri nas, verjetno še vedno .............. in potem .......
Dokler ne bo pri nas sindrom Grčija-popolni zlom se ne bo nič premaknilo.... do takrat pa..Klinc pa tistih 20 stanovanj po 1900 kvadrat. Pokupili jih bodo verjetno tisti z vezami....Kako bo to vplivalo na nepremičninski trg? Mogoče boš svojega osebno težje prodal, po isti ceni. Pa še to dvomim... ker bodo cena prirejena za znane kupce....
Jaz ne prodajam stanovanja, da najprej to razčistiva.
Tudi razmere v NY so mi kar dobro poznane (pa še marsikje).
Se ti res ne zdi nenormalno, da so bila stanovanja v Ljubljani dražja kot na Dunaju ali pa v NY?

Glede celovških dvorov: to je začetek. Vedno se najprej en kamenček sproži in iz male snežne kepe nastane.... :twisted:
Se bereva čez eno leto ;-)

za konec pa: Berghausov komentar pove vse.
On sam pravi, da je njegova hiša vredna 143.000.
Lokacija Kresniške poljane je super. In je sam svoj gospod, na precej več m2, kot pa predstavlja spodnja etaža hiše v Šmarci.
Sej vemo kako to gre....Teorija je eno , praksa pa drugo.....
,, Janez počakaj, da zrihtam Celovške dvore pa boš dal 1900 na kvadrat, pa še odlog plačila boš imel dokler ti kredit ne bom zrihtal ...Koliko jih boš kupil dva , tri ........kolk velike hočeš......... boš pol lahko oddajal.... ,,

.... v tej državi pesek v oči, dragi moji....

Medo9 se strinjam s teboj, sem samo skeptična ker ne kaže tako kot si vsi želimo da so cene realne....naši politiki so pokvarjeni do obisti.....država Slovenija pa majčkena, zemlja pa draga, ljudje pa požrtni....na žalost
Princes: oprosti, vendar nakladaš. Vsak lahko odda ponudbo za celovške dvore. Če ti je 1900 prepoceni, mirne duše daj ponudbo za 2500 in bo stečajni upravitelj zelo vesel :twisted:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://24ur.com/novice/slovenija/blok-zgradil-na-crno-stanovalci-brez-elektrike.html">http://24ur.com/novice/slovenija/blok-z ... trike.html</a><!-- m -->

Nakup deleža hiše je zelo podoben tej zgodbi, hiše sicer ne bodo podrli ampak:
1. nikoli ne boš dobila svojega števca za elektriko, se pravi da ti bo plačilo odmerjal lastnik na podlagi odštevalnega števca, ki je nezakonit. In ta ti lahko elektriko tudi odklopi, nič ne moreš naredit proti temu.
2. enako velja za vodo, kanalščino,...
3. etažna lastnina se ne more uredit, ker to ni večstanovanjska hiša.

Za to bi potrebovali PGD projekt (če je tam sploh možno zidat večstanovanjsko hišo), kjer je treba prikazat zadostno število parkirnih mest (ponavadi 2 na stanovanje), pa hodniki in stanovanja morajo biti po pravilniku o stan. gradnji in v skladu z požarnimi smernicami, sledi tehnični pregled,...

Cene pa so kakršne so, v Ljubljani so pač višje kot kje drugje, ker je standard višji, slika kanačkaste hiše tu nič ne pomaga.
Evo, na ta vidik pa sploh nismo pomislili, ker smo se tolk osredotočili samo na eure ;-)

Čeprav sem tudi jaz imel situacijo, ko je bilo zgornje in spodnje stanovanje povsem ločene števce, vendar je bilo že gradbeno dovoljenje takšno.
Vsekakor dodaten argument proti, ker izraz "etažiranje se ureja" je lahko zgolj obljuba na papirju.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=41001">viewtopic.php?f=1&t=41001</a><!-- l -->
1 2 3 4
Iskanje po temi