PodSvojoStreho.net
nakup spodnje etaže hiše - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: nakup spodnje etaže hiše (/showthread.php?tid=40983)

Strani: 1 2 3 4

nakup spodnje etaže hiše - majpot - 21.11.2011

Kupujem spodnjo etažo hiše, ki je recimo solidno grajena, letnik 1993. Kvadratura samega stanovanja je cca 58m2. K stanovanju spada še garaže cca 18m2, klet 55m2,pokrita terasa 16,60m2, ograjenega atrija cca 100m2.

Moj strošek naj bi bil še izgradnja toplotnega vira in ogrevalne vode, to je cca 6000 €, in pa cca 2000€ za soizgradnjo parkirnega prostora. Hiša ima lasten vhod, je pa v Šmarci pri Kamniku. Cena je 135000 (plus seveda tistih 8000€ ). Torej skupna cena cca 143000 €. Se vam to zdi realna cena? Najlepša hvala za hitre odgovore, ki mi bodo veliko pomenili.

Re: nakup spodnje etaže hiše - gapez - 21.11.2011

Nakup etaže hiše brez etažne lastnine (predvidevam, da gre tu za tak primer), kjer si zgolj lastnik deleža hiše, kjer ponavadi tudi ni ločenih priključkov na elektriko, plin, vodo,..., v nobenem primeru ni dobra naložba, tak nakup je mogoče upravičiti zgolj z eksistenčnimi razlogi. Cena takega stanovanja bi morala biti bistveno nižja, kot je cena stanovanja, ki ima vse to urejeno.
Urediti to naknadno je namreč precej komplicirano.

Re: nakup spodnje etaže hiše - Modrookec - 21.11.2011

Sam sem mnenja, da je cena za to varianto, bistveno prenapihnjena...

Re: nakup spodnje etaže hiše - majpot - 21.11.2011

Etažna lastnina se ureja, tako ,da bo vse ločeno. Vendar se tudi meni zdi ta cena prenapihnjena. Ravno zato sem imela pomisleke in jih še imam. Hvala

Re: nakup spodnje etaže hiše - Ericssson - 21.11.2011

Ma ti kupuješ stanovanje 58m2... 143k€ nebi jaz dal NIKOLI ! Sploh pa prosim napiši kar je že @gapez omenil in sicer kako je z etažno lastnino, priključki (elektrika,voda, morebiten plin,...)...
Za ta denar si že kupiš parcelco tam ene 500m2 in gor postaviš kiško 100-130m2 če delaš v lastni režiji (vsaj večino)...

Re: nakup spodnje etaže hiše - Berghaus - 21.11.2011

143.000 evrov??????

Ježeš marija........vrednost naše kompletne hiše.......

Lepo prosim, bejžteeeeee stran!

Re: nakup spodnje etaže hiše - Ericssson - 21.11.2011

aha si me prehitela Smile

še vedno pa sem mnenja:
Citat:NIKOLI!!!!!!!!!

Etažna lastnina se ureja. Gretje, na plin ali karkoli bo ločeno,ona si je to že uredila, jaz pa naj bi peč ali karkoli bi to že bilo urediti sama na svoj strošek(tistih 6000 €), pa še soudeležba pri parkingu. Ja stanovanjske kvadrature je cca58, m2, če bi hotela garažo spremeniti v stanovanje je tudi velik strošek. 58 m2 je pa za ta denar tudi po moje preveč. Kje stoji hiša pisca, ki je rekel, da je to vrednost cele njegove hiše?

Kresniške Poljane

To je tale rumena zadevica:

[img]httpunichr("58")//i237unichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/ff114/berghaus/6687unichr("46")jpg[/img]

Zelo lepa. Ste mi v veliko pomoč res, ker sem bila v hudih dvomih. M

Re: nakup spodnje etaže hiše - mariog - 21.11.2011

Res nisem ne vem kaj izkušen glede cen nepremičnin ampak to se mi pa zdi absolutno preveč za 58m2. Pa tud če bi jih bilo 100m2 se meni še vedno zdi drago. Problemi znajo nastati pri skupnih stroških (streha, fasada,...), pa čeprav se zdaj odlično razumete. V blokih z xy stanovalci je to veliko lažje rešiti, kot v hiši, kjer se vse deli na dva.

Za koliko pa menite da bi se pogajala? Cca.

Se popolnoma strinjam.

Re: nakup spodnje etaže hiše - mariog - 21.11.2011

majpot Napisal:Za koliko pa menite da bi se pogajala? Cca.
Sorry ampak kaj te toliko privleče pri tej hiši, da si ne bi šla pogledat kaj drugega za ta denar. Mislim, da dobiš za to že solidno hišo!

majpot Napisal:Za koliko pa menite da bi se pogajala? Cca.

Sem lahko odkrit?

Ker ste razmišljali o 143.000 evrih pomeni, da nek denar imate, oziroma možnosti kredita.

Moj nasvet: bejžte stran od tam, ker nikoli ne boste imeli stvari po svojih željah, poleg tega delite hišo z drugimi.

Vzemite nekaj časa, poiščite primerno parcelo, zberite sorodstvo, naj vam pomaga pri nakupu in pojdite v zidavo.

Sliši se adijo pamet, a ko pomislim na vašo situacijo izpade zidava kot mačji kašelj.

Naj zgolj omenim, da je naša hiša te vrednosti s parcelo vred in vso dokumentacijo!