Objave: 94
Teme: 29
Ocena:
0
Lp
Za izvedbo kanalizacije(fekalije) imam v PGD rešitev ki vključuje že obstoječi jašek na parceli katero delim z starši. Iz jaška gre do kanalov, ki vodijo do čistilne naprave dovolj velika cev da se lahko priključim tudi jaz z novo hišo. Zanima me edino ali naj naredim tudi pred novo hišo jašek ali naj priključim direktno? Dolžina je cca 20 m
Vsak nasvet bo dobrodošel.
Objave: 1357
Teme: 62
Ocena:
0
Jaz imam skoraj identični priklop, s tem da je celotna dolžina 40 m.
Vmes revizijskega jaška nismo postavili. Zadeva deluje, na ogledu sem
tudi že imel lokalne komunalce, ki so mi povedali, da v primeru zamašitve
ne bi bil problem s čiščenjem. Vstopili bi s strani obstoječega jaška ali v kleti hiše,
brez posebnosti.
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Če bi jest zase delal, bi jašek sigurno naredil. Med izstopom kanalizacije iz hiše ter starim jaškom, na katerega se priklapljaš, imaš vmes še 90-stopinjski ovinek in to je še en dodaten razlog za jašek. Dejstvo pa je, da če bo kanalizacija izvedena kvalitetno, ti tud taka razdalja in ovinek nebi smela povzročit zamašitve. Taprave cevi, polno obbetonirane (to je sicer relativno), ustrezen padec, dobri spoji na ceveh in fazonskih kosih - te stvari morajo bit tako kot se zagre. Pa če je ovinek res 90-stopinjski, ga ne naredi z enim 90st. kolenom ampak z dvema 45st.
Ocena:
0
Hvala vsem, dvomov več ni jašek bo!
Objave: 157
Teme: 6
Ocena:
1
Jaz bi dal jašek na ovinku
Objave: 1357
Teme: 62
Ocena:
0
...pustite strojniku tudi nekaj travnate površine...
Ocena:
0
Realizacija zadeve je blizu jašek vsekakor bo ob hiši me pa glede jaška zanima kakšnega priporočate. Namreč navadna betonska cev vertikalno se mi ne zdi najboljša rešitev je pa res najugodnejša. Imate še kakšne druge ideje.?
Situacija pa je sledeča: Cev fi 110 gre iz hiše precej visoko zato bi rad da je takoj za njej jašek in od tam potem globlje speljemo dalje.
Objave: 754
Teme: 2
Ocena:
2
razni plastični jaški,muldo v njem pa sam narediš
Objave: 1638
Teme: 3
Ocena:
3
Po mojem je vseeno kakšen je jašek (beton ali PVC), samo da ima dober pokrov, da ne bo zaudarjalo okoli.
Ocena:
0
Mislim da bi takle jašek zelo dobro rešil zadevo. Ima mogoče kdo izkušnje?
Odvisno pa tudi od cene čakam na njihov odgovor!