Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Že že, vendar vlaganja boš moral opredeliti v EUR in jih od skupne vrednosti odšteti. V zapuščini boš za ta namen rabil cenilca.
Zaenkrat brat ni lastnik ničesar in nimaš kaj izplačevati.
Starša naj ti podarita ali pa naj napišeta oporoko ali oboje - ko bo zapuščina, boš dal bratu nujni delež zmanjšan za ustrezen del vlaganj, če ga bo zahteval. Če ti ta način ustreza, sam najbolje veš.
Objave: 2182
Teme: 44
Ocena:
0
ali ta brat še živi v hiši staršev?
Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
oba z bratom še živiva v hiši.
Objave: 483
Teme: 60
Ocena:
0
Bostjann...zneska ti seveda nihče ne more opredelit. Enostavna logika bi seveda bila, da vsakemu pripada polovica (koliko to pomeni v denarju, boš ti bolj vedel kot mi). Razumem pa, da želiš situacijo rešit sedaj, kar je tudi edino pravilno in dolgoročno.
Brez skupnega soglasja pa ne boš uspel kaj dosti naredit. Nič nisi povedal o odnosu s starši...tvojem in njegovem. To je ključnega pomena, ker so starši lastniki in jih boš moral pri tem upoštevat. Z glavo čez zid ne bo šlo, sem pa dobil občutek da iščeš rešitev s katero boš dal sugestijo staršem, ki si z delitvijo premoženja še ne delajo težav?!
Starši verjetno ne delajo razlik med vama, ali pač?
Ocena:
0
težko boš ti "vrgel" brata iz hiše (domnevam, da po izplačilu brata ne bi bil najbolj zadovoljen, da ga bi vzdrževal). to bodo mogli narediti tvoji starši (če to seveda sploh želijo)... je pa res, da bo v tem primeru brat gotovo jezen in boš imel še kar dosti težav z njim po možnosti...
Ocena:
0
Odnos je sledeč:
Brat dejansko dela nesmisle in probleme že od svojega 15-ega leta in samo dobra volja staršev je, da ga sama ne "zabrišeta iz hiše". Miljone in miljone prošenj in dogovorov, naj se spremeni, da bomo lahko normlano funkcionirali...ampak vse zamanj... Ko obljubi, da ne bo več pijan, pride še bolj pijan...itd...in tako ne gre več...
Moj odnos tako do staršev kot do brata je dober, vendra nas vse tri (starša in mene) vse bolj moti odnos njega do nas in imetja.
Ker sem resen in izobražen človek, bi si pri 30 letih rad ustvaril družino in svoje stanovanje...
In je ne logično, da bi mi on pri tem branil... vendar mi, tako, da pijan pošilja policijo na mene...itd...
Žal bo potrebno nekaj ukreniti, ker 20 let prošenj in pogojev in pokurjenih živcev staršev in mene je dovolj... Oba starša sta že v penziji in si vsi skupaj želimo le miru...
Tudi jaz v končni fazi lahko odidem iz hiše, ker sem dovolj sposoben iz nič narediti veliko, samo je malo "trapasto", da bi nekdo s potenciali plačeval pufe celo življenje, ob tem pa bo brat lepo uničil dobro vzdrževano hišo, jo zapil, na koncu pa naredil krivo psihično bolezen...
Upam, da ste kaj več razbrali iz tega....
Sploh ne vem kaj naj še ukrenem...
Ocena:
0
tukaj imajo veliko težo starši, ki ga ne želijo "vreči" iz hiše. je za to kak poseben razlog ali zgolj morebitna slaba vest, če ga bi postavila pred vrata?
sicer pa, tudi če ga postavijo pred vrata ali ga izplačaš, vprašanje, če ga ne boš čez čas imel spet na grbi. v družini smo imeli/imamo primer, ko je eden od sedmih otrok dobil vse premoženje (bil je mamin najljubši), pa sedaj, ko ga je zafrčkal (pijača, stave) hodil okoli bratov in sester, če mu kdo kaj posodil...
včasih je več vredno biti v pufu, ampak imet mir...
Objave: 483
Teme: 60
Ocena:
0
Bostjann...saj ravno v tem je štos...nisi ti na potezi, ampak starši. In verjamem, da se ne glede na to kakšen je tvoj otrok, težko odločiš da ga boš vrgel iz hiše, se mu odpovedal, karkoli. Še zlasti, ker ima, kot praviš, težave z alkotom. Tu je tvoje občutenje, sem prepričan, drugačno od staršev.
Če je volja in želja, da se brata postavi iz hiše je to relativno majhen problem, ki pa starše "stane" otroka. In zato se verjetno to še ni in ne bo zgodilo.
Starši tebi prodajo svoje premoženje, pa ste ga rešeni z vsemi nujnimi deleži ipd.
Če pa ni volje, potem se pa jajcaš in pregovarjaš nekaj let.
Očitno so jedro problema tvoji starši, ki niso odločeni...in ne tvoj brat!
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
To je res sranje.
Mislim pa, da morata starša narediti red.
Brat se bo zresnil, ko bo moral začeti plačevati stroške ali najemnino, sicer bo pač nadaljeval z njemu všečnim načinom življenja.
Če starši tega ne bodo storili, se boš ti žrl celo življenje in po mojem je bolje, da čimprej spokaš in odideš ti.
S starši se pogovori, vsekakor pa vztrajaj, da se brat odseli. Sicer bo zapil vikend, tebi pa najedal živce v tvoji hiši še naprej.
Ocena:
0
Saj ravno to...v življenju sem delal kot otrok od 7-ega leta starosti (samovoljno), ker me delo veseli in mi daje življenje. Tudi pomagati mi ni nikoli problem, ne domačimi, ne tujimi...in vem kako je kaj zaslužiti in kako je potem zasluženo gledati, da ti nekdo uničuje.
Vsi imamo brata radi, vendar po tolikih letih enostavno ne gre več naprej...
Tekli so vse sorte dogovori in debate, vendar vse brezuspešno...
Hvala Vam za mnenje in pomoč.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Vso srečo ti želim.
Najslabše pa je ohranjati status-quo.
Ocena:
0
če starši niso pripravljeni ga vreći ven, potem je ves tvoj trud zaman! izgubili bodo enega sina, slej kot prej - brata ali pa tebe...
Objave: 421
Teme: 11
Ocena:
0
Mogoče zgleda kruto, vendar: postavi se (ti!!) na svoje noge (ti, ne brat). Niste edini, ki ste se ujeli v tako zanko. Ob bratu, ki pije, ne boš nikoli rešil tega problema, ne pred, niti po smrti staršev. Začni razmišljati o čem svojem, ker se ta zgodba o premoženju staršev ne bo enostavno rešila. Odplačati brata (hiša + vikend) bo prevelik zalogaj do tvoje smrti, rajši si kupi stanovanje ali začni zidati svojo hišo. Hic Rhodos, hic salta: bolje kot butnskala.