Objave: 459
Teme: 80
Ocena:
0
Pozdravljeni,
ali je smiselno v hiši, kjer bo ogrevano samo s talnim gretjem in občasno s kaminom, napeljati talno gretje tudi v kotlovnici? Tam je itak toplo zaradi peči. Prav tako me zanima ali napeljevati pod omarami, pulti itd, kjer ne hodimo. Razumem prihranek pri ceveh, ampak ali si s takim načinom lahko nakopljem kake druge težave? Kondenz, različni raztezki ipd.
Če tema že obstaja, se oproščam a jaz je ne najdem...
hvala za odgovore.
Objave: 47
Teme: 4
Ocena:
0
v kotlovnici ni smisla polagati talnega gretja prav tako ne pod omaram pultom in podobnimi zadevami, vsaj zaeenkrat ga še nismo polagali
Objave: 644
Teme: 21
Ocena:
0
Tudi v kurilnici talno ni odveč . Tam, ko imate omare samo napeljite cevi za talno,ker to je smešno, da tega nebi storili.. Mogoče čez kakšo leto tam več ne bo omare..
Prostor se naj temperira po celotni površini tal. Edino, če imaste shramo, tam pa res ne napeljite talnega...
Prihranki pri cevi, kot razmišljate, je res malo bolana....
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
To velja v vsakem primeru, ali le ko imaš v kotlovnici peč?
Kaj pa če je TČ?
Objave: 2182
Teme: 44
Ocena:
0
samo če nimaš ogrevanja pod omarami...nenazadnje si lahko čez 10 let zamisliš drugačno postavitev opreme in imaš "luknje":-)
Objave: 459
Teme: 80
Ocena:
0
Mene najbolj v teh primerih skrbi kaka kondenzacija ali kaka težava z neenakomernim raztezanjem (če del estriha ogrevaš, dela pa ne, na primer). Prav tako imam teoretično hladen prostor, če ne napeljem talne, ki bo edini vir ogrevanja. Mi je pa po svoje malo neumno greti kotlarno, ki je itak topla. Gre za celovit pogled na objekt in če se lahko tako izrazim za "zdravje" hiše kot celote, ne da bi mene zeblo, ko bom šel peč pogledat.
Objave: 483
Teme: 60
Ocena:
0
Kaj pa recimo shramba in prostor pod stopnicami. Osebno tma ne bi dajal talnega. Shrambo bi imel rad nekoliko hladnejšo, po stopnicami bo pa tako krama in bo tlak pokrit....kakšen je pa vpliv na ostale prostore zaradi tega?
Zanemarljiv? Shrambo imam denimo ob kuhinji, prostor je prezidan s siporexom in zaprt z vrati.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Prvigraditelj....jaz pod stopnicami nisem dajal, ker mi ni bilo smiselno - tam je šara in se nima kaj ogrevati. V bivansjkih prostorih pa seveda daš povsod.
Objave: 331
Teme: 10
Ocena:
0
Jaz sem za talno povsod. Če ne boš želel ogrevati kotlovnice boš enostavno zaprl vejo. Če jo boš pa kdaj želel enostavno odpreš pa je problem rešen. Če talnega ne boš mel pa boš kaj ... grel s kaloriferjem? Pa verjetno tudi nimaš 50m2 velike kotlovnice in bo dodatni strošek le nekaj €.
Objave: 65
Teme: 0
Ocena:
0
Zanima me ali imaš projekt strojnih inštalacij?