PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri v peci ni vec kot 50 stopinj ????

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sankta Simplicitas.
Popolnoma enak problem sem imel sam, danes poklical serviserja gorilcev, ki mi je napravil servis in potrdil omenjeno tezo o premali moči gorilca, oziroma manjši šobi, vendar glede na to, da sva se pogovarjala o porabi, ki je bila pri meni čez celo leto 1900 litrov ( 200 m2 + topla voda ), sem dejal, da mi naj kar pusti manjšo šobo 0,55, ker sem imel lansko zimo , ki je bila kar dolga, v hiši od 21-22 stopinj, kar je dovolj.
Je pa res, da imam še nekaj starih tipov radiatorjev - rebrastih, ki so veliki in je količina vode v sistemu precejšna. Odtod podatek, da mi v eni uri segreje centralno na dobrih 40-50 stopinj.

Primož
Pinosat Napisal:Popolnoma enak problem sem imel sam, danes poklical serviserja gorilcev, ki mi je napravil servis in potrdil omenjeno tezo o premali moči gorilca, oziroma manjši šobi, vendar glede na to, da sva se pogovarjala o porabi, ki je bila pri meni čez celo leto 1900 litrov ( 200 m2 + topla voda ), sem dejal, da mi naj kar pusti manjšo šobo 0,55, ker sem imel lansko zimo , ki je bila kar dolga, v hiši od 21-22 stopinj, kar je dovolj.
To je to kar vam jaz pravim. Če je sistem pravilno dimenzioniran in ko je zunaj -20oC (projektna temperatura) se vam gorilec praktično skoraj ne sme izklopiti. In če bo tako boste imeli fantastični letni izkoristek. Še bolje bi bilo, če bi imeli dvostopenjski gorilnik in bi deloval v prehodnih obdobjih z prvo stopnjo, ko pa se temperature spustijo pa še z drugo. Tukaj so v prednosti kond. plinski kotli, ki znajo modulirat (spreminjat) moč glede na potrebe.

LP
1 2
Iskanje po temi