10.10.2011 ob 18:20
patriot35
daj kasno slikco gor ce ti ni tesko
daj kasno slikco gor ce ti ni tesko
patriot35 Napisal:Pred spanjem sem pogledal koliko st. je v zalogovniku, kazalo je 66 st. Zjutrej, po 8-ih urah je kazalo 64,4 st.
Mam pa problem s pritiskom, bom moral znižat tlak v ekspanziji. ko je zalogovnik segret na 70 st, je v sistemu 2.2 bar pritiska.
Citat:Ekspanzija je 100 litrška.Lahko ti računsko preverim velikost ekspanzijske. Koliko etaž obsega centralna? Skupen volumen vode v sistemu? Predvidena max temperatura vode. Nastavljen pritisk tlačnega varnostnega ventila (običajno 2,5 bar)?
Žerjavar Napisal:imaš za ta izračun kakšen link na spletno stran? če da, bi bilo fino da objaviš, to se včasih rabi.Citat:Ekspanzija je 100 litrška.Lahko ti računsko preverim velikost ekspanzijske. Koliko etaž obsega centralna? Skupen volumen vode v sistemu? Predvidena max temperatura vode. Nastavljen pritisk tlačnega varnostnega ventila (običajno 2,5 bar)?
Citat:imaš za ta izračun kakšen link na spletno stranIzračun sem sestavil sam v Excelu v skladu s fizikalnimi zakoni, se nisem oziral na morebitne predpise ali priporočila. Ali misliš, da sem ga dolžan dati na splet vsem na razpolago? Če pa ima kdo razloge, da bi ga rabil, pa se lahko dogovorimo za individualno uporabo. Potrebne podatke sem navedel zgoraj, rezultat je potrebna velikost posode, pritisk plina, pritisk hladne vode.
patriot35 Napisal:Pred spanjem sem pogledal koliko st. je v zalogovniku, kazalo je 66 st. Zjutrej, po 8-ih urah je kazalo 64,4 st.Zanimivo....jaz imam 800l zalogovnik in mi iz večernih 80C zjutraj pade na 65C. Zalogovnik je nov z originalno izolacijo.
Žerjavar Napisal:Citat:Ekspanzija je 100 litrška.Lahko ti računsko preverim velikost ekspanzijske. Koliko etaž obsega centralna? Skupen volumen vode v sistemu? Predvidena max temperatura vode. Nastavljen pritisk tlačnega varnostnega ventila (običajno 2,5 bar)?
Citat:Centralna obsega prtličje + prvo nadstropje.Hočeš, da račun pokaže, kako je vse v redu in skušaš zamolčati, da je del sistema centralne (raztezna, manometer, ...) tudi v kleti. Nisi povedal pritiska varnostnega ventila, računam z 2,5 bar.
Žerjavar Napisal:OKCitat:imaš za ta izračun kakšen link na spletno stranIzračun sem sestavil sam v Excelu v skladu s fizikalnimi zakoni, se nisem oziral na morebitne predpise ali priporočila. Ali misliš, da sem ga dolžan dati na splet vsem na razpolago?
Nisi dolžan, tudi nisem mislil da si. Eni delijo, eni ne. Smo si različni.
Če pa ima kdo razloge, da bi ga rabil, pa se lahko dogovorimo za individualno uporabo.
Super, včasih si razbijam betico če so pavšalne velikosti posod, ki jih instalaterji in ostali, (med njimi tudi jaz, ko sem si delal napeljavo), določamo čez palec, sploh pravilne. Na internetu sem našel en Grobovškov članek, zato vprašujem po linku. Njegov izračun mi deluje čudno. Ali morda poznaš?
[url=httpunichr("58")//gcsunichr("46")gi-zrmkunichr("46")si/Svetovanje/Clanki/Grobovsek/PT90unichr("46")htm]Grobovšek ekspanzije[/url]
Potrebne podatke sem navedel zgoraj, rezultat je potrebna velikost posode, pritisk plina, pritisk hladne vode.