PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja prepoved odsvojitve in obremenitve

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ata_smrk Napisal:hvala ti za info, vendar jaz tole nebi rad reševal prek sodišč. nobenga nebi rad vključilv to,ker bo prineslo samo prepir. nismo ravno vzorni sorodniki, se pa saj pogovarjamo in kdaj pa kdaj gremo na obisk eden k drugemu. se pa bojim, da ne bodo soglašali, ker stari ljudje cenijo zemljo ko pas, pa čeprav so pred leti šli iz nje in imajo z njo sedaj stika enako nič. ampak tako je.
so mi pa na občini svetovali naj ji dam samo stavbno dovoljenje-pravico, da zida. pozna kdo kaj to.
lp

Potem vam pa ni drugega kot dogovor.

Če razumem sklep sodišča, ki sem ga pripel je lahko imela prepoved odtujitve (in obremenitve) vpliv samo na prvega dediča (npr. tvojega očeta). Ko je ta pokojni, lahko njegovi dediči posajo predlog za izbris in sodišče to izbriše. Nikogar ne vlačiš na sodišče?!

Citat: ... le zapustnico in ne novih lastnikov, saj po določbi 1. in 2. odst. 47. čl. ZZK-1 vknjižena prepoved odtujitve in obremenitve ni ovira za dovolitev vknjižbe lastninske pravice na novega lastnika na podlagi sklepa o dedovanju. V takšnem primeru pa mora zemljiškoknjižno sodišče v skladu z določbo 4. odst. 47. čl. ZZK-1 po uradni dolžnosti hkrati z dovolitvijo vknjižbe lastninske pravice na novega lastnika dovoliti tudi vknjižbo izbrisa prepovedi odtujitve in obremenitve.
ja sam tale zakon velja od 2003 leta naprej, za nazaj se pa ne da baje?jaz sem dedoval pred 90.
Tako kot so ti odgovorili na slonep, bi ti kot dedič zlahka lahko dosegel izbris, če jaz prav razumem. Saj so se bratje in sestre odpovedali v korist tvojega očeta, torej je bil on prvotni lastnik. Plomba ni bila ovira, da ne bi lastnina prešla na drugega lastnika - se pravi nate, in ti si lahko vknjižil lastninsko pravico. Hkrati bi sodišče lahko po uradni dolžnosti dovolilo izbris te zaznambe. Glej prvo točko odgovora.

Ali si jaz to čisto narobe razlagam?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.slonep.net/gradimo/vprasanja-gradnja/?a=10&sa=0&searchtype=1&scope=&q=&view=vprasanja&direct=12570">http://www.slonep.net/gradimo/vprasanja ... rect=12570</a><!-- m -->
samo kam se pa naj to jaz obrnem? ima kdo izkušnje?
Po mojem najbolje, da poiščeš odvetnika.
medo9 Napisal:Po mojem najbolje, da poiščeš odvetnika.

ali pa notarja ...
Poglej si Stvarnopravni zakonik - 38. člen: (2) S pravnim poslom ali oporoko določena prepoved odtujitve ali obremenitve stvari ali stvarne pravice zavezuje le prvega lastnika, ne pa tudi njegovih pravnih naslednikov.
1 2
Iskanje po temi