20.8.2011 ob 11:16
Obračam se na forum, ker potrebujem informacije glede brezprekinitvenega napajanja v hiši. Letos smo montirali električno tendo višjega cenovnega razreda. Tenda ima poleg rotacijskega motorja, ki je skrit v tubi tende tudi senzor za veter, tako da se tenda pospravi ob vetru, ki je močnejši kot ga programiraš. Do tu vse lepo in prav, a problem nastopi v 1% primerov, ko nastopi neurje (ki ga a) ne pričakuješ ali b) ko te ni doma) in obenem zmanjka elektrike. Ravno to se je zgodilo včeraj, a hvala bogu sem prišel (slučajno) predčasno domov, neurje je k sreči samo oplazilo naš konec pa še sosed mi je priskočil v pomoč tako da ni bilo nobene škode. Lahko bi se seveda odvilo še kako drugače. Tendo imam sicer zavarovano za takšne primere, a vseeno bi rad naredil vse kar je v moji moči, da se takšnemu dogodku izognem.
Ker je tenda relativno velika in težka bypassa z ročnim navijanjem ne omogoča. Tako da je v takšnih izrednih primerih situacija lahko zelo nerodna. Zanima me, s kakšnim sistemom bi lahko zagotovil brezprikinitveno napajanje, ki bi zadostovalo za minimalne porabnike v celotni hiši in seveda motor tende za neko krajše obdobje, recimo 1-2 uri na skupnem vodu in ne na posameznih vtičnicah.
p.s. prodajalec pri nakupu ob točno takšnem vprašanju ni imel odgovora...
Hvala za morebitne nasvete.
LP
Ker je tenda relativno velika in težka bypassa z ročnim navijanjem ne omogoča. Tako da je v takšnih izrednih primerih situacija lahko zelo nerodna. Zanima me, s kakšnim sistemom bi lahko zagotovil brezprikinitveno napajanje, ki bi zadostovalo za minimalne porabnike v celotni hiši in seveda motor tende za neko krajše obdobje, recimo 1-2 uri na skupnem vodu in ne na posameznih vtičnicah.
p.s. prodajalec pri nakupu ob točno takšnem vprašanju ni imel odgovora...
Hvala za morebitne nasvete.
LP