PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kako priklopiti stikalno uro za luč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes sem sprobal spet nekaj možnosti. nikakor mi ne uspe dobiti štroma ven iz stikala. OUt je mrtev. zdej ne vem a je varovalka hin(bom menjal), ali pa kaj druzga.

Res nimam več idej, kaj narediti edino to da sem poklicu električarja kateri je delal elektriko po hiši in bo naslednji teden prišel zvezat-upam.
Čedalje bolj mislim, da je stikalo fuč. samo tut nebi smelo bit glede na to da je novo.

lp matej in hvala
Ne najdem gumba "uredi"

Sedaj sem varovalko v stikalni uri menjal, in je isto. ne dela. sploh ne spusti elektrike preko izhoda OUT.
A na "rjavi" pa imaš fazo ? Vprašam, ker se nikoli ne ve Wink
Če faza je, nula je priklopljena pomer samo s "fazntriferjem" če sploh kaj dobiš na Out, če ne, reklamiraj stikalo (vseeno prej preveri z električarjem)...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Ja na rjavi je faza. ok do sem smo. Če dam rjava na L, rjava na OUT in modre na N, se na OUT nič ne pokaže.
Kaj je pa potem na modri pa noben ne ve. ena teorija enega električarja je da nimam prave nule zvezane oz. da morem nulo zvezat.
Jz sem nekak roke dvignu in zdej čakam električarja kateri je delal po hiši (novogradnja), da pride in zveže skupaj kot mora.
Že to mi je bilo čudno lani ko sem dal navadno stikalo noter, da nikakor nisem mogel zvetzati enopolno(ali ni delalo ali pa je fit ven metalo) , dvopolno mi je pa uspelo - verjetno po velikanski sreči.
Lej če mogoče niso prave nule preveri z enim kablom - na en strani šuko na drugi gole žice. Potem preveri katera je faza in zadevo priključi. Če ob kontaktu ni na out ničesar (lahko pomeriš tudi z volt metrom med out in N) pomeni, da je stikalo fuč... That's it!
Lep večer še naprej Smile
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Samo, da sporočim, električar je izmeril stikalo in je bilo fuč, potem sem ga zamenjal, in sedaj že par dni dela kot mora.

Ste pa prav svetovali, rjava na L, rjava na OUT in 2xmodra na N

Hvala,
matej
1 2
Iskanje po temi