Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Jaz imam klasično zidano hišo, 30cm modelarc pa 5cm stiropora, pa tudi pomislim ne, da bi dodajal z radiatorji, kvečjemu obratno.
Pri nekoliko nižji temperaturi v odsotnosti pa še vedno ob 16 stopinjah in talnem gretju ne zmrzneš, to je primerjivo z 19 stopinjami radiatorskega gretja, poraba pa je v tem primeru zanemarljiva.
Ocena:
0
Jaz imam klasično zidano hišo, 30cm modelarc pa 5cm stiropora, pa tudi pomislim ne, da bi dodajal z radiatorji, kvečjemu obratno.
Pri nekoliko nižji temperaturi v odsotnosti pa še vedno ob 16 stopinjah in talnem gretju ne zmrzneš, to je primerjivo z 19 stopinjami radiatorskega gretja, poraba pa je v tem primeru zanemarljiva.
Objave: 639
Teme: 18
Ocena:
1
To se pa sliši super. Vedno sem mislil, da moraš v takem primeru imeti hišo super izolirano (beri: po zadnjih standardih). To zimo bomo prvič zakurili in prav zanimivo bo opazovati, kako vse skupaj deluje.
Cvetko, kolikšno temperaturo pa spuščaš v zanke in kako na gosto so položene?
Ocena:
0
Temperatura je nekje od 32 - 35 pri hudem mrazu, glede mreže si me pa našel, položeno na izolirkine modre plošče od prilike na 30 cm, kolikor se spomnim.
Sam imam namreč talno gretje v pisarni (predelana garaža cca 25m2) in s tem segrevam skoraj 70 m2 spodnje etaže. Sem super zadovoljen, ob večjem mrazu pa dvignem termostatski ventil za stopinjo ali dve. Boš videl, da ne potrebuješ nikakršnega dogrevanja z radiatorji, občutek v prostoru pa je občutno boljši kot z radiatorji, zrak je vedno svež, manj suh itd.....
Greš na dopust, nastaviš mešalni ventil na 26 - 28 stopinj in čau, prideš domov v toplo stanovanje.