Objave: 333
Teme: 36
Ocena:
0
Meni je protokol sušenja estrihov na TČ Hitachi delal 10 dni. Po prednastavljenem programu
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
[quote="momononoPapež eno vprašanje zate. Ko sem izvedel protokol sušenja estrihov so - predvsem na mestu notranjih vrat na estrihu - nastale diletacije, kar je normalno. Sprašujem pa te ali je normalno, da se je estrih pri diletaciji v spalnico dvignil za kak mm v višino.
LP[/quote]
Ja, če estrihar ni ob izvedbi estriha "nakazal" in v estrihu "zarezal" predvidenih diletacij, JE normalno, da je estrih "sam pokazal", kje ga tišči - in je počil! :wink:
Nič narobe. Sedaj, ko je material sprostil svoje napetosti ( prav zaradi tega se protokol izvaja ) je fino te diletacije "zašiti" in zaliti.
In, ja - tudi druga stvar je "načeloma normalna". Ker je estrih "plavajoč" -- pomeni, da se običajno v sredini prostora nekoliko "povesi" - uleže. To je ta tvoj 1mm. Pri vratih pač in ob stenah pač ne, ker ga nekako deloma fiksira robni trak.
Druga stvar pa je sama kvaliteta, oziroma "konsistenca" samega materiala. Ob zaribavanju in glajenju s "propelerji" se pač nekaj materiala "narine" in to prav pri vratih, tako da je - vsaj iz prakse ven - tam estrih bolj "kompakten" ( beri bolj gost ) kot v ostalem delu, tako da se ne more "povesiti.
Sem pa enkrat že omenil, da naši "super mojstri" še vedno ob izdelavi estrihov NE UPORABLJAJO vibro letve, ampak le navadne letve s katerimi poravnajo površino,, ter jo kasneje zgladijo le z helikopterjem.
Na senčni strani Alp in tudi sicer drugje, pa je vibro letev "obvezna oprema".
Na ta način, je vgrajeni material bistveno bolj komprimeran, enovitejši in skratka boljši.
Objave: 333
Teme: 36
Ocena:
0
Papež... legenda. Hvala za izčrpen odgovor.
LP
Objave: 71
Teme: 10
Ocena:
0
a ta protokol segrevanja se opravlja za vse estrihe ali samo za samorazlivne ali kakšne?
Če bodo povsod ploščice moramo tudi ta protokol izvesti? :?:
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
Tudi jaz sem izvedel protokol sušenja estrihov, skladno z Alpodovimi navodili. Seveda za parket.
Osebno mislim, da ga je dobro naresti tudi za ploščice, razen, če imate čas sušiti ga naravno - preko poletja, do zgodnje jeseni - kar je po moje še bolje.
LP, Ivo
Objave: 77
Teme: 3
Ocena:
0
Imam vprašanje, ki bo mogoče malo čudno. Sem v postopku ogrevanja estrihov, ki so stari nekje 1,5 leta. Ogrevanje je komplet talno cca 180m2. Pred polaganjem ploščic in parketov bi rad opravil pregrevanje estriha.
Sedaj mi ni jasno, kako spraviti temperaturo vode na recimo 45°. Namreč če imam v sobi termostat (krmilnik) preko katerega lahko nastavim temperaturo največ 30° v prostoru. Na peči (električna peč) lahko nastavim temperaturo od cca 18° do skoraj 80°.
Ali temperatura napisana v tem protolu sušenja (recimo od Alpoda) pomeni temperaturo v kotlu v peči ali kaj?
Hvala za odgovore.
LP, Pingi
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
Če so estrihi "stari" že leto in pol, morajo biti suhi.
Ne rabiš delati "ogrevalno-hladilnega" šoka. Lahko poženeš talno za npr. teden dni, dviguješ temperaturo do cca 35 - 40 st.C in preverjaš, če ti povsod kjer je talno, greje.
Drugače pa je mišljena temperatura na peči.
Lp, Ivo