PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Kateri kredit je ugodnejši?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vsa fora teh obresti naj bi bila ravno v tem da ti že koristiš kredit in sredstva, nisi pa še začel odplačevati obrokov - dobiš nakazan denar 10. prvi obrok je 1. naslednji mesec. V tem času ti tečejo obresti.

Če že v štartu začneš plačevati obroke za KOMPLET znesek, ti pa koristiš na računu samo polovico ne bi smelo biti nič drugače... Banka s tem da ne nakaže del denarja nima nobenih stroškov...

Rastoča hipoteka se "rabi" tam kjer začeš z nule (dejansko nimaš kritja celega kredita). Ko končaš del gradnje ti nakažejo naslednji znesek itd. Kredit na plačilo položnice se uporablja zaradi drugih vzrokov Wink

No, sm totalen "amater" in samo malo "kmečko" razmišljam. Da ne bo kdo drugače razumel...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Sem bil tudi sam na Sparkase pa so mi takole razložili.Res da ne bo rastoča hipoteka,ker bom dal pod hipoteko stanovanje,ki ga že imam.V mojem primeru lahko črpam kredit v večih delih,vendar ga moram počrpati v roku 1 leta.obroke začneš plačevati takoj,vendar v štartu plačaš obresti samo za toliko kot so ti nakazali,recimo v mojem primeru bodo v štartu nakazali podjetju ki mi bo delalo hišo cca 35k € in meni na račun 25k € ,se pravi da bom plačeval do naslednjega črpanja za 60k € obresti seveda + kar pride mesečne glavnice.

A bo hiša pasivna da ste dobili pribitek 1,75 ?

lp
Ne bo pasivna, bo pa med bolj varčnimi in je dovolj za pribitek 1,75, pravijo.
Kako pa je z nakazilom denarja pri teh dveh bankah? Ali ti nakažejo na račun celo vsoto ali pa moraš nositi predračune?
Oboji nakažejo gotovino na račun in potem s tem prosto razpolagaš. Pridejo pa pred naslednjim nakazilom (nakazujejo v obrokih) pogledat na gradbišče, kaj si že naredil - da ne bi ravno kupil avta za ta denar Smile
1 2
Iskanje po temi