Objave: 24
Teme: 4
Ocena:
0
Nikakor se ne morem odločiti, kateri kredit je bolj ugoden, ker mi te stvari enostavno niso preveč jasne. Mi lahko kdo pomaga? Gre pa za hipotekarni kredit in ti dve ponudbi sta najbolj ugodni med večimi, zdaj se pa ne morem odločiti med njima.
BKS:
Znesek: 90.000
Obrok: 503
Doba odplačevanja: 240
Euribor: 6 mesečni
Pribitek: 1,6
Stroški odobritve: 300
Ostali stroški: 960 (vodenje trr za čas trajanja kredita)
Interkalarne obresti: ne
SPARKASSE:
Znesek: 90.000
Obrok: 492
Doba odplačevanja: 240
Euribor: 3 mesečni
Pribitek: 1,75
Stroški odobritve: 215
Ostali stroški: 0
Interkalarne obresti: da
Notar je v obeh primerih moj strošek.
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
In kaj od tukaj ti ni jasno?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
Osnovna matematika: kje bom po 20 letih na boljšem.
Ocena:
27
obrok * število le teh + stroški?
Ocena:
27
različen euribor na 20 let verjetno ne bo imel upliva. Nekaj časa bo rastel, nekaj časa padal...
Ocena:
0
Ja, to o četrtinki so me na eni drugi banki opozorili, je pa dobra finta, jim je treba priznati.
Problem pri interkalarnih obresti je ta, da gre za rastočo hipoteko in se denar dobiva sproti, v več delih, zato mi ni čisto jasno na kakšen način se potem zaračunavajo interkalarne obresti.
Ocena:
0
Se pravi je ključno, da se dogovoriš za čim manj "delov" in da prvega oz. do zadnjega počrpaš čim prej, da ti potem preostanek izplačajo na račun in lahko začneš dejansko odplačevati kredit?
Pri kateri banki pa jemlješ kredit in kakšne pogoje si si izposloval?
Ocena:
27
Rastoča hipoteka pa koristenje kredita keš/računi pa ni ravno ista zadeva po mojem...
Pa kaj na banki ti niso hoteli razložiti???
Če vzameš kredit 90k, polovico takoj na račun, polovico položnice, IN istočasno začneš odplačevati kompletno vsoto kredita, po mojem teh obresti ne bi smelo biti...
Ocena:
0
firefly: bi razložili, če bi takrat vprašala, pa nisem, zato sprašujem tukaj, ker na banko pač ne morem kadarkoli, radovednost pa me vseeno daje. Brez skrbi, da se bom na koncu pozanimala tudi tam, kjer je najbolj pomembno.
Rastoča hipoteka pa koristenje kredita keš/računi pa ni ravno ista zadeva po mojem...
Seveda je lahko ista zadeva. Pri kreditu z rastočo hipoteko lahko dobiš denar na račun ali pa ti ga delno izplačajo na račun, delno pa plačujejo račune, ki jim jih predložiš., kakor katera banka. Pri "moji" banki pač izplačajo gotovino.