Objave: 501
Teme: 92
Ocena:
0
A mi zna kdo razložiti, ZAKAJ (razen predpisa), ne bi smel priklopiti dveh kaminov v isto cev:
- ali ne bo vleklo
- ali je to požarno nevarno
- ...
Objave: 25
Teme: 1
Ocena:
0
Kaj pa če se ti dve kurilni napravi ( notranji in zunanji kamin vezana na en dimnik z eno tuljavo) ne kurita istočasno - ena pač poleti in ena pozimi in sta na isti višini?
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
vsak v svojo tuljavo. tudi poleti lahko pride do zastrupitve v notranjih prostorih. mi smo imeli v zidanici kot si napisal, le da je imel dimnik ločeni tuljavi. istočasnost kurjenja ali ne nima veze, vedno gre samo ena kurilna naprava na trda goriva z odprtim kuriščem na eno tuljavo.
Objave: 98
Teme: 2
Ocena:
0
Aleks,
kakšna pa naj bi bila razlika odprto - zaprto kurišče? Menda naj bi kamini bili tudi "zatesnjeni"?
Objave: 405
Teme: 72
Ocena:
1
naj si še jaz sposodim tole temo. imam eno vprašanje, morda malo butasto :?
v spodnji etaži je narejen priklop za peč (rozeta). rad bi ta dimnik uporabil za kaminsko peč v srednji etaži, vendar luknje ni. vprašanje; ali lahko naredim luknjo, vzidam rozeto in ga na tak način uporabim?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Mislim da ja.
Sicer pa podpiram in mi jejasno da eno kurisce v eno tuljavo.
Pri tasci imajo v kleti krusno pec, v sosdenjem prostoru pa centralno 40kw speljano v tuljavo k.peci. Poleg tega pa se tuljava brez strehe. Pa se beseda ne prime prevec,,,,
je pa res da so vrata peci zaprta.
Objave: 84
Teme: 2
Ocena:
0
Imamo dva kamina speljana v isto dimno tuljavo (eden v kleti, eden v P). Oba imata dovod svežega zraka in dodatno dimniško loputo, ki se zapre ko kamin ne obratuje. Nikoli ne prižgemo oba na enkrat. Zadeva funkcionira brez težav ca. 5 let.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Ne priporočam ker sem že imel tak primer,zadeva je sicer funkcionirala ,samo ob niskem pritisku ali vetru se je mal pokadilo iz notranjega kamina.
Objave: 501
Teme: 92
Ocena:
0
A je tudi kakšna nevarnost monoksida, če sta dve kaminski peči na eni cevi? Saj bi raje dal vsako v svojo cev, ampak hiša je že zgrajena in je možnost samo 2 peči v eno cev ali nič oz. električni radiator. Kako je pa v blokih delovalo (deluje), če se jih je več priklopilo? Valjda ni imel vsak svoje cevi?