Objave: 119
Teme: 22
Ocena:
0
Kaj je najboljša rešitev za ogrevanje kopalnice, ko je zunaj že dovolj toplo, da ne uporabljam več peči na olje in se grejemo v dnevni sobi na klimo v spalnici pa na klasični električni radiator, ki je polnjen z oljem (kot npr. ta tedn kot bo zdaj). Vem, da električnega grelca ne morem montirati v že obstoječi radiator-lojtrca, ker bi moral razbijati steno in drugače speljati cevi od centralnega, tega pa nebi rad počel.
Kopalnica ima 11 kvadratnih metrov in je v kleti. Na voljo imam tri možnosti:
- kalorifer (se mi zdi prevelika poraba elektrike je pa zelo majhen začetni vložek)
- klasičen el. radiator, ki ima olje (večja začetna investicija, je pa prijetna toplota in lahko ga premikam v kateri prostor rabim)
- el. radiator konvektorski (malo manjša začetna investicija in poraba elektrike naj bi bila tudi manjša, kot pri klasičnem el. radiatorju)
Katera varianta je najboljša za moj primer in ali obstaja še mogoče kakšna četrta možnost.
Hvala za pomoč pri odločitvi.
Objave: 247
Teme: 1
Ocena:
0
Infra rdeča peč... sevanje...
Btw za eno kopalnico tudi s kaloriferjem ne boš bankrotiral pri porabi elektrike.
Oljni radiator moraš vžgat pol dneva prej da kaj segreje...
1 kw konvektorski električni radiator ne pokuri nič manj kot 1 kw oljni oz 1 kw kalorifer. Ponavadi so razlike v hitrosti ogretja prostora in posledično tudi v tem hitreje ko ogreje več pokuri..
Lp
yoldi
Objave: 1152
Teme: 8
Ocena:
0
Stenski keramični grelec nad lojtrco. Timer na daljincu vklopim na vroč zrak za eno uro na 1.000W in je kopalnica fino topla. Imajo jih vsepovsod. Bauhaus, Neckerman..
T-5571-6 KERAMIČNI STENSKI GRELEC- 2 moči gretja - Funkcija hladen / topel / vroč zrak - Nastavitev temeprature - Timer - LCD prikazovalnik - Funkcija oscilacije lopatic - Zaščita pred pregretjem - Daljinski upravljalec - PTK grelni element - Moč : 2000W
Lp,
Taubi.
Objave: 24
Ocena:
0
Pri nas doma ogrevamo kopalnico le s kaloriferjem (čez celo kurilno sezono). Kalorifer je pa vžgan 1h zjutraj in 1-2 zvečer. Kopalnico segrevamo kadar jo le dejansko rabimo za kopanje in jutranje urejanje.
STROŠEK .... 1kw/h VISOKA TARIFA: 0.13€, NIZKA TARIFA: 0.8€
Se pravi.. če ti bo kalorifer segreval 2h dnevno (moč kaloriferja 2000w) bo to 0,52€ na dan (31 dni= 16,12€ mesečno). Tu računam seveda le visoko tarifo,vsako delovanje v nižji tarifi pomeni manjšanje mesečne porabe.
Kalorifer zagovarjam, ker prostor hitro segreje v primerjavi s kakim radiatorjem ali infra pečico. Pomenmbno je pa, da je segrevan zrak usmerjen proti tlom. Prej smo imeli normalen kalorifer, pa je bilo pri glavi vroče pri tleh hladno.
Spet pa treba videti kakšna je kvadratura kopalnice. Naša je skromnih 7m2.
LP!
Objave: 102
Teme: 2
Ocena:
0
Jaz imam infra pečico z ventilatorjem (montirano na steni). Uporabljamo čez celo leto, tudi sredi zime in jo vglavnem vklopimo par minut pred tuširanjem oz. kopanjem (otroci). Radiator (lojtra) je ugasnjen, odkar sem jo kupil in zmontiral. Zame glavna prednost je v tem, da infra pečica v dobrih 5 minutah segreje kopalnico, radiator pa potrebuje kar nekaj časa. Stroškovno pa nisem delal nekih analiz.
Objave: 24
Ocena:
0
Pa še to....
Pri kaloriferjih se da regulirat moč delovanja ... 800w, 1200w, 2000w. Včasih je lahko dovolj minimalno ogrevanje z 800w.
LP!
Objave: 119
Teme: 22
Ocena:
0
Kopalnica ima 11 kvadratov in dve zunanji steni sta skoraj celi v zemlji, dve steni sta notranji. Tla so tudi na zemlji.
Če bi jaz kopalnico grel samo 2-3 ure na dan bi bilo notri mrzlo okoli 19-20 stopinj to je pa premrzlo za kopalnico, ki jo uporabljamo praktično čez celi dan (previjanje otroka, mala+velika potreba, jutranjo urejanje, večerno tuširanje...). Razmišljam, da bom kupil uro za vklop grelnega telesa in bom imel dopoldne čez teden izklopljeno (služba) in potem ponoči med 23 in 6 uro (spanje) ostali čas pa rabim gretje.
Da bi imel ves tačas prižgano infra peč se mi ne zdi racionalno, mogoče kalorifer, zanimiv se mi zdi keramični stenski grelec ali pa radiator.
Objave: 74
Teme: 2
Ocena:
0
Kaj pa mogoče infrardeči paneli do 11m2 prostor 600W moči prihraniš do 6o%energije stane pa dobrih 200Eur.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Po logiki je pa takole. Za kopalnice kalorifer ni primeren! Je pa edina pametna in primerna varijanta infra peč, ki ogreva predmete in ne zraka. Zato je občutek z infra pečko topel, z kaloriferjem te pa zebe, ker tok zraka pospeši izparevanje vode na koži.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 772
Teme: 64
Ocena:
0
Če sem prav razumela tole debato bi se najbolj priporočalo infra peč. Ko sem malo pogooglala mi je vrglo ven priloženo slikico pečke. Ker svetujete da je v novogradnji ogrevani na talno brez veze dajati cevnega radiatorja na elektriko me zanima kako močno zadevico bi bilo za kupit za cca 15m2 kopalnice?
Objave: 1152
Teme: 8
Ocena:
0
Cevni radiator (lojtrca) je kljub talnemu dobrodošel v kopalnici, saj ti da tisto dodatno temperaturo ki jo rabiš za kopanje/tuširanje naspram ostalim prostorom. Za prehodno obdobje pa el.keramični grelec. Ga vklopiš z daljincem uro/dve pred uporabo kopalnice pa imaš savno. Mi odlično služi v kopalnici veliki 16m2. Pa še zgleda bolje kot infra.
Prilagam sliko: