Objave: 644
Teme: 21
Ocena:
0
Tega Dikina HT nebi nikoli dal v novogradnjo in tud verjamem, da tak majster ne obstaja ki bi to komu priporočal, sploh pa tega projektant nebi projektiral. To je za renoviranje bajt, če predhodno še dobro izolirajo bajto, verjamem, da nekaj kupcev bodo našli , pogledal sem podatke in zadeva je takšna, da bi pa še vedno raje imel ta HT kot pa ogrevanje na olje, ker večino kurilne sezone bo to delalo OK in izkoristi bi še kar bli ok , ko bo pa stisnil mraz bo pa izkoristek primerno majši že zaradi višjetemperaturnega režima,ki ga rabijo radiatorji. Pač to je neka izjema, ki se bo pojavila tu in tam. Ekonomsko pa taka zadeva ne pije preveč vode ,i ma pač nekaj praktičnih prednosti pred ogrevanjem na olje kot recimo to, da ne rabimo dimnika, rezervoarja za kurilno in tam kjer je problem s prostorom, pa še tišje dela.... Pač govorimo samo o primeru TČ, drugač pa TČ, pač naj bo priklopljena na talno potem je vse lepše.... kot sem že rekel v novogradnje to ne sodi, razen kake izjeme..
Objave: 846
Teme: 1
Ocena:
0
kaj bi rekel.. lupate v prazno..
realna slika v sloveniji je taka, da 3/4 serviserjev še plina ne zna napolnit, kaj šele vzpostavit pravilno delovanje dvostopenjskega sistema...
kompaktni on/off je trotl ziher, sestavljen in preizkušen v tovarni, dostavljen z nazivnimi karakteristikami končnemu kupcu
Imam kar nekaj opravka z monterji in lahko rečem, da večina težav izhaja iz nepravilne količine hladiva v sistemu.. če kaj ne štima, fali plin je logika večine... celo prišel sem že na objekt kjer TČ naj ne bi grela dobro in sem ugotovil, da sta ventila za zunanjo enoto splita skoraj zaprta.... naslednjo sezono je bilo zadevo potrebno menjati, ker je kompresor izgubil kompresijo... pa takih in drugačnih problemov je milijon, zato sedaj nudimo izključno kompaktne on-off naprave in ni enega problema..
konec koncev, sistem, predvsem tak za 14.000 eur mora delati z maksimalnim tovarniško izmerjenim izkoristkom vsaj 10 let, da se zadeva sploh izplača, potem pa še vsaj 10 let, da se sploh splača... kaj vse se bo v tem času dogajalo z njim, mi verjetno ni treba omenjati...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Rentgen... verjetno bo še preteklo precej vode preden boš doumel, delovanje in izkoristke TČ iz praktičnih primerov in upam na lastni koži ugotovil, da je visokotemperaturno ogrevanje s katerokoli TČ zrak voda nateg kupcev :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 3458
Ocena:
9
@rentgen bil sem eni od evropskih podružnic in videl stvari, ki jih prikazuje video. V resnici pa ne izgleda čisto tako....
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Sem v živo videl kar nekaj proizvodenj v evropi in aziji. Vse tovarne imajo bolj ali manj avtomatizirano proizvodnjo in ne vem kaj nam hočeš povedat s tem videom?
Kot sem napisal v prejšnem postu...še mnogo vode... :lol:
Če delaš reklamo pa povej, ti ne bom skakal v zelje :lol:
ps. 2o let se ukvarjam s hladilno tehniko in TČ in pač bučk ne kopujem :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 16
Teme: 0
Ocena:
0
Tudi mi smo razmišljali o toplotni črpalki, ker pa nismo hoteli talnega in prevelikih radiatorjev smo se po vseh zbranih informacijah odločili za plin, čeprav sedaj ugotavljamo, da temperatura vode v radiatorjih skoraj nikoli ne preseže 45oC in verjamem, da bi bilo ogrevanje presej cenejše ko je sedaj.
Objave: 227
Teme: 30
Ocena:
0
Hopla, kako pa imaš izolirano hišo? (fasada,okna,streha) To pomeni da bi se vam izšlo tudi s TČ ogrevanje. Kateri konec pa ste?
Ocena:
0
merlin1:ali si videl HT? Narejena je iz VR-a kakor sem slišal? Prvi inverterji so imeli kondenzator res dosti bolj gost, kot ga ima Ht. Veš nism nek stručko ,samo tko je pri tem biznisu,da vsak svojga konja in svojo štalo hvali.Tako,da nobenemu ne moreš verjet kaj je najbolje, sicer pa ima vsaka medalja dve plati in nikoli 100% ne zmagaš z eno TČ pri vseh stvareh.
Samo specifično gledano, moraš vzeti v obdelavo cel objekt kot projekt in ne tkole preko foruma poznat vsako stvar po 3 stavkih itd. Ht-i so zmontirani v Slo eni 3-je, in vidva z sasappo-jem vesta že vse o njem,izgube,delovanja,plin... itd. Saj ne rečem,lahko pa da sta prav vidva montirala te tri HT-e.Sam kokr vem, nista bla vidva,ker ... Ali sta vidva mogoče montirala Althermo, star model,ki je čisto drug način delovanja?
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Tisti, ki je ni niti videl in ne instaliral pač ne more soditi, kaj je in kaj ni. Zadeva deluje, ima cop preko 3 na 65°C in ne izgublja prav nič do -15°C. Pa tudi izhodna temperatura na radijatorjih prav nič ne pade. Coppri -20°C pa je pri 65°C še vedno preko 2. In to merjeno z vsemi odmrzovanji in ostalimi zadevami. Lahko vam pa tudi prilepim diagrame pri 80°C ali pa pri 65°C.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
Diagrame imam doma in jih tudi jaz lahko nalepim, pri -20 na 65C je nad 2 COp kot si povedal .
:lol:
Lp forumovcem
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Ti kar obdrži diagrame doma... Tudi sam sem gledal diagrame od Zubadana, ki so ne vem kaj in oh in sploh. No sedaj (ne vem zakaj) ti diagrami ne držijo. Novembra dosežen COP je bil 2.3, krivulja nastavljena tako da je bila temperatura na sredini zalogovnika okoli 40°C (odvzem za talno je malo nižje, za sanitarno malo višje), povprečno temperaturo pa poglej na ARSO ...
Ampak mislim, da bi vsak proizvajalec padel na testu preverjanja COP. In prepričan sem, da je bila vsaj pri meni investicija upravičena.
rentgen, drugače pa slišiš samo to kar tebi paše. Večkrat že povedano, da ne rabiš radiatorskega poganjati na 60°C in čez, ker lahko verjetno brez problema skozi prideš s 45°C in obtočna vklopljena 24/7. Priznaj, da si globoko v sebi že odločen za HT? :-) :-) :-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 3458
Ocena:
9
Zaupam vam podatek vrhunske TČ o kateri lahko večina samo sanja. Sam vrh evropske ponudbe. Priključena na geosonde ogrevni sistem radiatorji. Max temperatura ki jo TČ zmore je 70C ogrevna krivulja 1,4 paralelni +8K. Takšna naprava zmore v letošnji sezoni SPF 3. Sistem je Monovalenten! Takšna TČ na talnem gre z lahkoto z SPF preko 5. Toliko o vplivu sekundarne temperature na SPF. Z zrakom in visokimi SPF pa lahko samo v :lol: sploh pa s "splitom" blizu ali pod rosiščem. Sicer pa se naj vsak sam prepriča. Nekateri komentiramo na podlagi izkušenj in poznavanjem naprav za razliko od ..... Že večkrat sva vam s @sasotom povedala, da več kompresorski sitem ni nov.
Vaše izjave pa so podobne kot bi rekel da gre Clio 300km/h. :wink: