Objave: 4
Teme: 0
Ocena:
0
V zadnjem TV Tedniku je bilo nekaj govora o mobilnem objektu, bolje rečeno amfibijskem objektu, morda prvem v Sloveniji. Zanimiva stvar in kot je videti bo po vsej verjetnosti gospod z montažo koles zadostil nenapisanim pravilom in zakonom.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.88568420/">http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.88568420/</a><!-- m --> - prispevek se začne v 38. minuti.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
če bi gledal vse, bi videl, da temu ni ravno tako in kaj ima "stroka" (bomo recimo tako tistemo rekli, ki da "žegn" na zadevo) rečt. povedala je ravno to, kar sem že dostikrat ponovil tukaj (pa še kdo).
Objave: 13
Ocena:
0
sj mora biti zanimivo! na morju imamo mobilno hiško in če nisi preveč zahteven in ne rabiš veliko prostora za bivanje je zelo enostavna rešitev!
manjkajo nam pa prikolicarska naselja kot v ameriki za revnejše ljudi ki si hiše ne morejo privoščiti.. bog ve kako daleč smo od tega...
Objave: 246
Teme: 10
Ocena:
0
ima kdo kaj novic na tej temi?
Objave: 10
Ocena:
0
Pozdravjeni !
Nič novega na to temo ?
No sam že leto in pol z družino živim v večji izvedbi navedenega objekta in moram reči BP.
Objekt je lastne proizvodnje, zato nam težave ki jih navajate niso poznane.
Prijavljam in oglašam pa se s sledečim razlogom. Letos pozimi (ker ni drugega dela) bomo zastavili eno serijo (2kos) podobnih objektov a 50m2 brutto, pa me zanima če je za take objekte kaj zanimanja.
Za informacije sem vam na voljo na elektronski naslov: <!-- e --><a href="mailto:faca72@siol.net">faca72@siol.net</a><!-- e -->
Če sem z objavo "oglasa" prekršil katerega od pravil, naj me kontaktira moderator. Zanesljivo bova našla rešitev.
LP.
Objave: 246
Teme: 10
Ocena:
0
imaš še kakšno zlikico zunanjosti? daj malo več napiši o tem.
LP
Objave: 426
Teme: 26
Ocena:
0
a to je mobilna hiška? Pride samo 50m2 v poštev ali je mogoče tudi 25m2?
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Se tudi jaz pofočkam z željo po fotografijah zunanjosti.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Marco, kakšen pa je tloris tega sunrollerja?
In to se lahko postavi na zazidljivi parceli brez gradbenega dovoljenja?
Objave: 10
Ocena:
0
No zadeva je sledeča.
Moj prvi izdelek ima tri enote po 10x4m. Za prvo serijo za trg načrtujem dve hiši sestavljeni iz po dveh enot 2,5x10. Poanta širine 2,5 je v transportu. V kolikor bi hišo delali za znanega naročnika je lahko tudi ena enota 2,5-4 x 10m ali dve v enakem razponu gabaritov.
Sama hiša in oprema je - kot je razvidno iz slik, zelo blizu klasične gradnje.
Stene, strop in tla so iz sendviča 0,8 FeZn, 100 poliuretan, 0,8 (1,0 streha) FeZn. Celotna stena je torej debela 145mm. Naj dodam, da je izolacijski količnik poliuretana približo 2x boljši, kot pri stiroporju, kameni ali stekleni volni. Izolacijo bi torej lahko enačili z 20 cm stiroporja.
Znotraj je pred omenjenim sendvičem postavljena "slepa stena" na Knaufofi podkonstrikciji 30mm odmaknjeni od sendviča. Namesto knaufa je uporabljen OSB, zaradi večje trdnosti in manjše mase. Strop je spuščen - knauf konstrukcija + OSB. končna obdelava je klasična - masa+jupol (v mojem primeru latex). Na tleh so na sendvič položene eksotično drage (pri izdelavi za trg to ni predvideno - po naročilu) polistirenske plošče, ki imajo na zgornji strani 1,2mm debel profiliran aluminij v katerega se vgradi ogrevalni kabel. Tako greje res celotna površina tal. Proizvajalec Devi by Danfoss. Krmiljenje gretja brezžično s LCD touch screen programabilnim displajem ni da ni.
Za trg se namesto omenjenih plošč z gretjem predvideva 12mm vezana plošča, na katero se lahko položi parket ali laminat.
Težave z vlago se pojavljajo tudi v mojem izdelku a ne zaradi kondenzacije kot posledica slabe izolacije, pač pa zaradi absolutnega tesnenja hiše. Problematičen je prehodni čas - zgodnja jesen, ko gretje še ne dela. Zato imamo v hiši razvlaževalec - 100 € by Bauhaus.
Na dan pridela cca. 3l vode. Pozimi, ko je zunaj zrak suh teh težav nimamo.
Z zunanjostjo oziroma maskiranjem se še nisem ukvarjal, zato so vidni sendviči.
Pohištvo je klasično, pri izvedbi za trg ni predvideno.
Slik zunanjosti končno postavljenih enot iz znanih razlogov ne objavljam, dodajam pa nekaj slik izdelave in transporta.
LP.
BTW - želel sem pripeti še nekaj slik, pa ne gre (Datoteka je prevelika - največja dovoljena velikost je 256 KiB.) je to omejil moderator ?
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Uporabi namest OSB kar navadne gips plošče, ti bodo precej pomagale pri vlagi v prehodnih obdobjih. OSB so težje kot pa gibs plošče, so pa bolj trdne. Lahko pa pogledaš Fermacell plošče ki so trde, bodo pa prav tako pomagale uravnavati vlago.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"