PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izklapljanje oljnega gorilnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@telmos: imas popolnoma prav.

Meritve po poravjlenem servisu so naslednje:

T-zrak =11.5 stopinj C
T-plin =180.5 stopinj C
T-kot. -.-
Rosisce =47 stopinj C
O2 =5.0%
CO2 =11.7%
Izgube =8.4%
ETA =91.6%
CO =62ppm
81ppm0%02
86mg/3%02
89mg/kWh
NOx =83ppm
99 14%CO2
195mg/kWh
Lambda =1.31
Vlek : - 0.09hPa

Serviser je po obcutku nastavil gorilnik, nato opravil meritev, zatem gorilnika ni vec nastavljal.
Prosim za kometarje.
Na katerem kotlu imate te emisije?
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
mtd Napisal:gorilnik: Bentone b10FU, soba: 60st. 0.60, Pec: Kiv OPC-K2
Povprečje. Na katero moč pa imaš nastavljen gorilec?
kotel = Kiv OPC-K2
gorilnik = Bentone B10FU

(ogrevam 80m2, zalogovnika vode nimam)

Hvala.
kremenckov ata Napisal:Povprečje. Na katero moč pa imaš nastavljen gorilec?

gorilec greje na 70/50 stopinj celzija.

je vlek tudi OK? na isti dimnik imam namrec slab meter nizje prilkopljeno pec na trda goriva in kadar kurim na trda goriva se mi zelo kadi iz vseh vratic in spranj na peci in cevi do dimnika.
dimnik je visok ca 8m, fi 160, je manj kot meter oddaljen od slemena in gleda nekaj 10cm cez sleme.

hvala za odgovore.
zdravo.
imam podoben problem.
Prejšnji teden smo opravili servis oljnega gorilnika, čiščenje, zamenjava dize, nastavitev. Zanima me ali so izmerjeni parametri pravilni in če ne, kaj je potrebno storiti? Zakaj? Sprašujem zato ker je obnašanje kotla čudno. Ko že kaže da bo vžgala se ne vžge in to se ponavlja na vsake 2 minute - to je približna ocena.
Kaj bi bilo lahko narobe?

Olje Fi 15,40%
T-zrak 21.1 Grd.C
T-plin 200.2 Grd.C
T-kot. 65.0 Grd.C
Rosisce 46 Grd.C
O2 5,70%
CO2 11,20%
Izgube 9.2%
FTA 90.8%
CO 330 ppm
452 ppm0%O2
484 mg/3%o2
497 mg/kWh
Lambda 1,37
Vlek -0,16hPa
Saje 0.0-.--.-
Olje negativno

Kotel Staedler UL-35
Gorilnik LIBELA O1K 11-40kW

Hvala in lp, Boštjan
Zdravo, oglasam se po dolgem casu normalnega delovanja gorilnika Smile
Sicer se tole vprasanje ne nanasa ravno na delovanje mojega gorilnika ampak na sistem, pa sem vseeno umestil sem, ker sem to temo sam odprl.

imam vprasanje glede krozenja tople vode po sistemu:
- imam VT odprt sistem
- pec KIV OPC z oljnim gorilnikom Bentone
- sobni termostat mi krmili obtocno crpalko
- za crpalko je vgrajen Itap dn25 pn12 (se ne spoznam na to stvar)

v dnevnem rezimu gretje normalo deluje do nastavljene dnevne temparature (21st)
v nocnem rezimu vroca voda vseeno krozi po sistemu ceprav sobni termostat izklopi obtocno crpalko. Tako temp ponoci ne pade pod 20st (sobni termostat je nastavljen na 18st.).

Kako prepreciti cirkulacijo vode pri ugasnjeni crpalki? Je Itap nepovratni ventil?

p.s. sem pred leti bral podobno temo na spletu, pa je sedaj zal ne najdem.
No, ce nihce ne ve kako se v takih primerih ustavi termodinamika, pa bi vprasal naslednje:
kje se da kupiti dele za KIV peci (samotna obloga pokrova, izgorevalna komora...)?
telefonske stevilke podjetja je obstajajo vec Sad
mtd Napisal:Zdravo, oglasam se po dolgem casu normalnega delovanja gorilnika Smile
Sicer se tole vprasanje ne nanasa ravno na delovanje mojega gorilnika ampak na sistem, pa sem vseeno umestil sem, ker sem to temo sam odprl.

imam vprasanje glede krozenja tople vode po sistemu:
- imam VT odprt sistem
- pec KIV OPC z oljnim gorilnikom Bentone
- sobni termostat mi krmili obtocno crpalko
- za crpalko je vgrajen Itap dn25 pn12 (se ne spoznam na to stvar)

v dnevnem rezimu gretje normalo deluje do nastavljene dnevne temparature (21st)
v nocnem rezimu vroca voda vseeno krozi po sistemu ceprav sobni termostat izklopi obtocno crpalko. Tako temp ponoci ne pade pod 20st (sobni termostat je nastavljen na 18st.).

Kako prepreciti cirkulacijo vode pri ugasnjeni crpalki? Je Itap nepovratni ventil?

p.s. sem pred leti bral podobno temo na spletu, pa je sedaj zal ne najdem.

Če lahko, vgradiš ustrezen ventil. Išči pod "protigravitacijski" ali kaj podobnega.

Na sliki so bele barve v mojem spletniku: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/vsebina/spletniki/samojed/ogrevanje-zakljuceno/2603">http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... uceno/2603</a><!-- m -->

Lahko pa v holandec pri črpalki namesto tesnila vgradiš takle ventil, kot je v tej temi: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=31114&view=previous">viewtopic.php?f=7&t=31114&view=previous</a><!-- l -->
LP,
Samojed
Hvala Samojed, zdaj vem v katero smer naj iscem.
Bi po vgraditvi antigravitacijskega ventila lahko odstranil Itap ventil (v trgovini sem zasledil da je slednji protiudarni ventil)?
Bi namesto tega lahko uporabil tudi kaksno drugo crpalko, ki bi zaprla ptretok, ko ni vklopljena?
sta protiudarni in nepovratni ventil eno in isto?
1 2
Iskanje po temi