Samojed Napisal:Po mojem odvetniki z veseljem prebirajo ta le forum - odvetnik tu, odvetnik tam, toži jih vse po spisku... - tipično slovensko, več kot imaš tožb več veljaš, pa četudi gre grunt za odvetnike.
Tole pa tudi drži :lol:
( sem na vasi- sedaj / takih primerov miljon :lol: v okolici )... je bila prazna parcela, pa služnostna pravica za prehod kmetijske mehanizacije/ točno na dotično osebo. Kjer je bilo lepo zapisano, da služnostna pravica je dokler se v naravi nekaj ne spremeni.
In se je....Oseba zapisana v služnosti je na britofu.../ nasledil ga je nek brat ali žlahtnik...sosednja parcela je postala gradbena in nekdo jo je kupil, in tam hišo naredil.
...pa je šla tudi tistemu žlahtniku služnostna pravica..oz šla je že takrat ,ko je un kmet ratal pokojni, nov lastnik pa ni vložil za služnost... Se je pa prepiral in na vsak način hotel uveljavljat služnost, čeprav tudi prehoda kmetijske mehanizacije ni več, ker ni več kmetije...in mora sedaj po svojem travniku vozit... ne več po tujem - kaj mu je hujšega :roll: .
Iskreno... gre pa meni tudi izredno na jetra folk, ki misli da je vse " naše"... pa po svojem ne bi oni nič premikali... niti grmička ne obrezali... oni bi raje kar po sosedovem pot zahtevali.... mogoče je v starih časih to šlo . Sedaj so pa drugi časi... zanimivo pa kako se nekateri čutijo oškodovane ,če jim nekdo nekaj ukine... kar itak nikoli ni bilo njihovo.
Pa še nekaj je zanimivo... prej sem bila v naselju( pri starših)... hiše res na kupu, da si dobesedno gledal sosedu v kuhinjo na mizo , parcele velike največ 700m2.. ali ša še manj...nikjer nobenega prepira.. ali prerekanja zaradi mej in zemlje/ ob sobotah se je v soseski kofetkalo in pecivo degustiralo

.
Sem prišla na vas... vsi skregani, vsi v nekih tožbah.. in to zaradi metra ali dveh... več ali manj kmetje( pa nimam nič proti kmetom)..a 3/4 vrta zaraščenega in zapuščenega... samo točno tisti meter zaradi katerega je pa na sodniji s sosedom je pa " življenskega pomena".. (še bolj zanimivo pa ,da to komplicira tak ,ki je z eno nogo že v grobu.. brez otrok ali naslednikov/ in dobesedno živi samo zato da financira sodnije) :roll:
Ko jih poslušam, kako mi tako ( ker nimajo drugega) pojamrajo zaradi tiste zemlje me kar prime , da bi nekomu rekla( če bi hotela bit žleht seveda :twisted: ) , " še par let pa boš dobil, par kubikov viška zemle.... nase"