Objave: 77
Teme: 6
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Kot je že iz naslova razvidno, me zanima če lahko zaprem pot, ki poteka po naši parceli. Pot je ozka, uporabljajo jo samo naključni sprehajalci, ki stanujejo v bližini. Nihče nima služnosti, nevem pa kako je s prisostvovanjem. Ta pot ni edina povezava do kakšne parcele. Sprehajalci si tako skrajšajo pot za kakšnih 200-300 metrov.
Če jo lahko zaprem (skrbi me prisostvovanje), kako se to izvede?
LP Karmen
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Če je skrb, potem bi se bilo za prepričati, kako je z uporabo poti. Sicer pa fizična ovira ali ograja okrog parcele ali kakšna drva, ki bi pokrila tudi pot, kakšen revizijiski jarek zaradi izkopa kakšne cevi, ali kaj podobnega ,da se prikrije pravi namen. lp
Ocena:
0
Kako je z uporabo poti v kakšnem smislu?
Kje bi se lahko pozanimala?
LP K
Ocena:
1
Uporabniki bodo povedali. Njih vprašat, koliko časa že tam hodijo. V evidencah tega ni. Dvomim pa, da bo komu do tega, da bi se šel tožiti zaradi služnosti.
Ocena:
0
Uporabniki jo različno dolgo uporabljajo, ene par je "staroselcev", nekaj pa na novo priseljenih.
Nekje sem brala, da če pot ni edini dostop, da ni nujno dati služnosti za uporabo. A to drži?
Koliko časa pa jo morajo uporabljati da se šteje za prisostvovanje?
Me pa tudi zanima, če jo zaprem in se nekdo odloči pravico iskat na sodišču, kakšne možnosti ima za uspeh?
LP K
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Se pridružujem ursu - jaz bi jim pripravil blatno kopel ;-) Je tudi kolega zaprl eno pot čez svojo parcelo, ki ni bila vpisana (naložil skale) in so se vozniki kmalu začeli okoli vozit (2-3km)
Ocena:
0
Jaz samo nebi rada po sodiščih hodila, sem upala, da ko se preselimo, da bodo prenehali hoditi mimo čez naše dvorišče, sploh ker imajo možnost iti drugje.
Sem pa nekaj vej na poti pustila ker se mi jih ni ljubilo odvlečti stran, pa me je moj, da naj jih umaknem, da nebo kakšnih zamer, dokler se ne prepričava kaj lahko in kaj ne.
Bom videla če bodo kaj pomagale.
LP K
Ocena:
1
Lahko, ni pa nujno. Je treba oceniti ljudi. Je med njimi kakšen staroselski razsajalsi vztrajnež, ki je že kaj razsajal ali so to samo babice, ki se sprehajajo ali pa kakšen sosed s kužkom?
Zato pravim, da se jim naštima blatno kopel pod krinko raznih opravil, postavitve cevovoda, napeljave elektrike itd. - da ne izpade kot kakšno motenje.
Pa še v primeru motenja bi bilo potrebno zahtevati, da prenehajo uporabljati pot, če nimajo naslova za to (služnosti), kar dvomim, da bo kdo trdil, da jo ima (razen omenjeni vaški posebnež).
lp
Ocena:
1
Lahko. Vsakemu posebej se reče, da naj nehajo uporabljati. Če ne učinkuje, pisni poziv, če še ta ne pali, potem tožba.
Ocena:
1
Ta zadnjo pošlješ ti, tožiš tistega, ki noče nehati uporabljati pot, dobi jo on, sodba sodišča je odvisna od tega, ali ima on kakšno služnost. NIma, zgubi on.
Še vedno se mi zdi ena izmed variant blatne kopeli najelegantnejša rešitev.