Pozdravljeni,
obujam temo s parimi vprašanji:
V ponudbi za prezračevanje imam naslednje (glavne) komponente:
Rekuperator Mitsubishi lossnay LGH-25RX5E
Kanalska klima PEAD-RP50EA + zunanja enota SUZ-KA50VA
Kontrola PAR-30 MAA
Na forumu sem že bral (predlog Telmosa), da bi bilo bolj smiselno vzeti rekuperator, ki je eno stopnjo bolj močen, torej LGH-35RX5E s katerim naj bi tudi pridobil subvencijo Ekosklada.
Sedaj pa me zanima:
1.) Če prav razumem ima rekuperator/ventilatorji štiri stopnje delovanja (govorim za močnejšega): ExtraLow/Low/High/ExtraHigh (115/210/350/350 m^3/h). Zanima me kaj je razlika med stopnjo High in ExtraHigh? Ali je te stopnje mogoče na kakšen način nastavljati?
2.) Kolikor vem kanalska klima dela z precej večjimi pretoki zraka. Ali klima potem deluje s takim pretokom zraka kot rekuperator, ali je dodan še notranji zrak? Če je dodan še notranji zrak ali je pretok zraka skozi cevi premočan - ali piha? Zgoraj navedena klima ima npr. min. pretok 810 m^3/h kar je precej več kot rekuperator.
3.) Glede na to, da gre (če prav razumem) zrak vedno skozi klimo (tudi takrat, ko ni prižgana) ali to kakorkoli vpliva na klimo - na njeno življensko dobo?
4.) Ali lahko v ceveh (dovodnih v sobe) pride do kondenzacije (bi rekel, da ne)?
5.) Na internetu sem bral, da skupni kontroler (za klimo in rekuperator) nima vseh možnosti za kontrolo rekuperatorja. Katere so te možnosti (nisem našel nič pametnega), ki jih zgoraj omenjeni kontroler nima, ima pa jih ločeni kontroler?
6.) Glede na to, da se mislim ogrevati s TČ (zrak/voda) ali je bolj smiselno vzeti samo rekuperator (bodisi Lossnay-a ali katerega drugega) in se hladiti s konvektorji (enega v pritličju, drugega v mansardi)?
Hvala za odgovore