PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Montaža alarmnega sistema

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evo, pripenjam okvirni spisek in prosim za komentar naštete robe, lahko pa tudi kakšno ceno, vsaj za občutek, da vem primerjati s ponudbami. Pima je za enkrat dražji od DSC-ja, bom videl kaj se da storiti. Se ga pa dobi v SLO.
jaz sem dobil podobno ponudbo (samo 1 LC pa še par drugih senzorjev in senzorjem dima) za cca 1200€ za delo z montažo in programiranjem - brez kabliranja... V glavnem DSC je zakon Wink
  • Dokaj majhen sistem, amapk imaš 3 tipkovnice. Res rabiš?
  • Jaz dam vedno, če je le mogoče, tudi magnet na vrata.
    Gre se za kabel od tipkovnice do vrat, ker ima tipkovnica
    že en vhod.
  • Kot je rekel Ericsson bi dal še vsaj enega požarca.
  • Pri senzorjih vzami zraven še nosilce, ker so res poceni iz zelo olepšajo/olajšajo montažo.
  • Akumulatorji so premočni in prešvoh - vzami 2x 4Ah
Vse skupaj (hardware) ne bi smelo priti več kot 500€; brez kabliranja in komunikatorja. GSM komunikator pa je čigav? Kaj pa omogoča?

PS: Tloris?
Mogoče bom skiciral še tloris, a konfiguracijo mi je sestavil človek, ki je delal z alrmi do upokojitve. Senzorji so pač tam, kjer morajo biti, da je vse možno pokrito. 3 tipkovnice so pa zaradi 3 vhodov - direktni hod, pomožni vhod in vhod skozi garažo.

Glede akumulatorjev nimam izkušenj, predvidevam da je ta močen za centralo in je moč na podlagi števila senzorjev in tipkovnic, drugi je pa samo za sireno. Podobne akumulatorje sem dobil tudi na ponudbi od Pime. GSM vmesnik pa še ne vem kaj omogoča, ker še nisem preštudiral zadeve. Je pa drag, tako da je pod vprašajem. Na klasični telefon pa alarma ne bom priklapljal, ker plačevati naročnino za to, da alarm javi na sms, je brez veze. ČE ta komunikator omogoča tudi vklop in izklop ter pregled stanja na daljavo, bo raje ta kupljen.
Gsm vmesnik ti omogoča vklop/izklop alarma na daljavo ali pa samo določene cone. Če imas gsm vmesnik lahko spremlas tudi vse napake na alarmu ti pošlje sms. (Izpad elektrike, akumulator slab, tamper problem) Potem lahko tudi spremljas kaj in pa kdo je alarm vklopil ali pa izklopil. Pa saveda ti poslje ob alarmu sms z vsebino na katerem senzorju je bilo prozeno. Kakor nastavis. Ponavadi se nastavi da te komunikator poklice nato pa se poslje sms. Tako lahko tudi na daljavo vidi ce se je vlomilec odlocil nadaljevati po hisi saj ce se iz hodnika premakne v spalnico te komunikator poklice pa poslje najprej sms hodnik nato pa sele spalnica. imas moznost 6 stevilkam posiljat sms pa 1 stevilki tudi kiče.

Ali si gledal tudi kaj Paradox alarmne sisteme.

Lep pozdrav
A našteto omogoča točna ta vmesnik, ki je na pripetem spisku?

Ne, paradox sistemov pa nisem gledal oziroma tudi ne poznam. Pravzaprav ne poznam drugega kot DSC in prej omenjeni možakar mi je svetoval dsc ali pima. Vsak ima pa svoje prednosti in slabosti seveda.
Za tega ne vem poznam samo paradox ker z njim delamo.Ki vmogoca vse to. Alarm se Programira preko uporabnega okna v windowsu (Z malo znanja ga sprogramiraš). Ja vem dsc je v sloveniji kar znan . Sam paradox ima nekaj prednosti. sapdata pa v isti razred varnosti. Je pa paradoks zelo podprt tehnično v sloveniji. Imas serijo centrale spektra v osnovi 5 con, dve particije, do 32 uporabnikov ki imajo vsak svojo kodo in cel kup uporabniskih pravic. za tipkovnice ne vem sam 3 100% lahko mas gor. pa vsak tipkovnica ti prinese dodatno cono. to pomeni da v tvojem primer bi imel 8 con. Če jih pa več potrebuješ pa dokupiš umesnik za dodatne cone. Modem za telefonsko linjio je pa ze v centrali ga ni treba dokupovati.

Lep pozdrav
V dveh prostorih imam specificno situacijo glede montaze senzorja. Namreč, senzor gleda preko velikega balkonskega okna na teraso, v drugem prostoru pa preko manjsega okna tudi na teraso.
Bom imel zaradi tega probleme, če mi bo kdo prišel na teraso? Se bo s tem že takoj vklopil alarm? To seveda ne bi želel. Kaj je rešitev, če vzamemo v zakup, da ne morem prestavit omenjenih senzorjev?
bopsi Napisal:V dveh prostorih imam specificno situacijo glede montaze senzorja. Namreč, senzor gleda preko velikega balkonskega okna na teraso, v drugem prostoru pa preko manjsega okna tudi na teraso.
Bom imel zaradi tega probleme, če mi bo kdo prišel na teraso? Se bo s tem že takoj vklopil alarm? To seveda ne bi želel. Kaj je rešitev, če vzamemo v zakup, da ne morem prestavit omenjenih senzorjev?

Ne bos imel. Sprobaj če ne pa zamenjaj senzor za pat senzorjem ( to je senzor ki uporablja dvojno tehnologijo in zazna samo maso nad 40kg to pomeni da se mačka lahko sprehaja po stanovanju). Drugač se ti nebi smel sproziti alarem skozi okno. Če imaš saj kolikor dobre senzorje.
Hvala za tolažbo.

Moja mačka ima 55 kil.....žal ali na srečo pa mi vedno in povsod sledi :-), tako da je sama zelo redko doma. Takrat pa ji ne mislim vklapljat alarma.

Malo heca.

Na katerega od omenjenih sistemov pa je poleg 12 senzorjev gibanja in 4 tipkovnic mogoče priklopiti še 20 senzorjev odprtosti oken in vrat?
Čisto vsi proizvajalci imajo centrale ki ze v usnovi to podpirajo. samo odločit se moraš za določeno fermo. Recimo paradox EVO48 podpera 48 različnih con. Na tiskanem vezju ima ze 8 vhodov za dodatnih 40 pa moras dokupiti modul.
Kaj pa če bi želel senzorje odprtosti uporabiti še za izklapljanje rekuperatorja?! Ali baza omogoča output signala, ki bi računalniku prezračevanja javil, da je eno izmed oken odprto?
V smislu, da v dnevnem režimu sproži signal ko je okno odprto, ga pošlje v rekuperator, ta pa po recimo 5min odprtega okna (enega ali več) izklopi rekuperator?!
bopsi, če imaš PIR senzor (pa naj bo PET ali ne) usmerjen proti oknu, ki faše direktno sonce imaš zelo veliko možnost lažnih alarmov. Človeka na terasi pa ne zazna (razen, če imaš U okna 99 ;-) )

Druga resnica pa je - ali ti hočeš alarm predno ti vlomijo ali ko že vlomijo. Ker če je prva varianta je smiselno razmisliti o zunanjih barierah (ki konec spet niso toliko dražje).

Zadnja resnica pa je, da je še veliko hiš brez alarmov (in siren na fasadi), tako da bo junki raje zavil k sosedu, ki alarma nima.

PS: in uporaba senzorja še za kaj drugea ni tako velik problem, saj ima večina central tudi izhode. Če je okno odprto pa boš pogruntal samo z magnetnim kontaktom...
Sonce senzorja že ne doseže. Ampak terasa in s tem tudi balkonska vrata so pa že na udaru sonca, ko je pač primerno vreme. Ne mislim alarmirat, če bo kdo stopil zgolj na teraso. Samo "break in". Torej bolje, da vendarle prestavim senzor, kljub vsem komplikacijam, ki me pri tem čakajo?!
DSC in paradox sta zelo podobna vendar tehnološko morda Paradox nekoliko naprednejši. Seznam navedene opreme v enem izmed postov pa kaže stanje sistemov varovanja v Sloveniji. Vse je naravnano na varovanje interierja ker pravega sistema praviloma nismo pripravljeni plačat. Slednji je sestavljen iz treh elementov:

-Varovanje zunanjosti
-varovanje notranjosti in kar vsi damo nekako na stranski tir
-mehansko varovanje

Še tako dobro tehnično varovanje je brez smisla, če lahko nekdo hitro pride v objekt in ga še hitreje zapusti. Najprej je torej potrebno poskrbeti za mehanske prepreke (folije na izpostavljenih steklenh površinah, kvalitetna okna in vrata itd, ki jih je treba tudi zapirat ko nas ni doma Smile). Potem je potrebno varovati zunanjost in šele na koncu notranjost.Takemu konceptu sledijo vse alarmne centrale (paradox, ademco, fireburgler, DSC, ELMO če naštejem samo te, ki jih poznam) Pravilno zloženo vse skupaj da dober sistem.. ko je nek tujec že v spalnici kjer prešnofa vse .. od takrat se v lastni hiši ne glede na alarmni sistem ne bo nihče več počutil varno in dobro zato lahko samo alarmni sistem v notranjosti zgolj prepreči večjo škodo v kolikor imamo vezavo na katero izmed varnostnih služb, ki bo intervenirala (sami ne hodimo v objekt, kjer se ponavljajo alarmi na več conah).

Ostalo pa tako, kot je napisal nebomgabiksal... nič doz, nosilci za senzorje, ki res ne smejo biti obrnjeni neposredno proti oknom pa vendar proti smeri od koder bi lahko kdo prišel saj tako delujejo najbolje, pa raje daj vse tri konzolce 5501 ker vsaj nekako izgledajo Smile (1555 je taka že 15 let Smile) , DEOL vezava...

L.p.
1 2 3 4
Iskanje po temi