PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje - polaganje cevi v estrih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bravo!

Kako (s čim) pa si vezal cev na mrežo?
Si tudi razdelilno omarico sam sestavil ali je to napravil drug mojster?
Kakšne cevi si uporabil? Aluplast ali tiste bele?
borovničan Napisal:saj beton tišči dol (oz. zavrtaš bočno v zid in povežeš z šipko, ki tišči dol....

upam da si se to zajebaval, ker drugače si zmagal s tem LOL
borovničan Napisal:Optimalno :!: si se odločil, res malce dražje a je bistveno boljše :!:
Glede dviga na vogalih pa prvič slišim - Big Grin saj beton tišči dol (oz. zavrtaš bočno v zid in povežeš z šipko, ki tišči dol....

In daš udarnemu zvoku prosto pot po celi hiši. Domiselno! :?
tiste dve ,. :wink: .. tri šipke bočno zavrtane - debele 5-7mm pa pač ne širijo zvok tako, da bi bilo to vzrok vsega hrupa.....
Vzemi žebelj, ga nasloni na zid ali betonsko ploščo in s kladivom nežno udari po njem. Na drugi konec hiše pošlji ženo in naj ti pove ali bo kaj slišala. :wink:
Se popolnoma strinjam.
Samo v informacijo, če se estrih dotika podlage ali pa zidu samo za 1cm2 potem je šel efekt plavajočega estriha v smislu zvočne izolacije rakom žvižgat. Torej zapomnite si 1cm2!!!! :wink:

LP
ma dejto no ne pretiravajte glede tega zvoka , saj to je običajna družinska hiša , ne govorimo o delavnici ali pa disku,.....
ma preselite se v samostan Big Grin , če vas tako vsak zvok od (tašče) otrok in žene moti,..... :wink: in doma hodite v copatih in ne v coklih ali bulercah... :wink:
Pozdravljeni,

trenutno sem tudi sam v fazi polaganja talnega gretja. Zanima me ali je kdo dejansko naredil primerjavo cen izvedbe polaganja na mrežo oziroma sistemsko ploščo. Po mojem mnenju je edina slaba lastnost sistemskih plošč cena. Cena sistemske plošče s 3,5 cm izolacije in 2,5 cm visokimi čepki je cca 2,1 KSit, cena 4 cm 15kg stiropora je 560 sit, koliko stane alu folija, mreža...Višina estriha na sistemski plošči je lahko tudi samo 4 cm nad vrhom čepa, pri polaganju na mrežo je minimum 5 cm nad cevjo...
Slaba lastnost polaganja na mrežo je po informacijah ki jih imam možnost poškodbe cevi po daljšem času obratovanja, saj pretok vode skozi cev povzroča mikrovibracije, te pa lahko oziroma so znani primeri ko je zaradi tega prišlo do poškodbe cevi v stiku z mrežo...posledično...
V začetku sem bil prepričan da bom cevi polagal na mrežo, sedaj pa se odločitev vedno bolj obrača v smeri sistemskih plošč....

lp, Janez
mikrovibracije..... :wink: , ta je pa bosa,. :oops: ...pretok nastaviš na niske obrate pumpe...
Huje je potem vibracija , ko hodiš po tleh ....cca. .80kg. na 15cm2 (povprečje ene noge )....
:wink:
Če fiksiraš cevi na mrežo, je to samo toliko, da se pri vgradnji betona vse ne premika. Ne cevi vezat, kot, da vežeš armaturo.

Se strinjam z Borovničanom. Pralni stroj bolj ropota, ali pa lajtenge od vode, če niso dobro ofrajhane.

Big Grin Pozdrav
Zakaj pa ne bi cevi v stirodur fiksirali s plastičnimi pritrdilci, armaturno mrežo pa (kdor jo hoče) enostavno brez vezanja položili kar na vrh cevi. Tako bo gotovo tudi s spodnje strani obdana z estrihom in bo njena funkcija dejansko nosilna.
Če boš tako naredil, bodo cevi prekrite z estrihom samo z zgornje strani.
Zelo slabo. Poleg tega naj bi se cevi mreže nikjer ne dotikale (tako pravi moj mojster), ker se ob krčenju in raztezanju estriha, na stikih mreže in cevi le te lahko poškodujejo.
Cevi so v tem primeru prekrite z estrihom od zgoraj in od strani. Spodaj so deloma v stiku z alu folijo, ki toploto prenaša preko svoje površine navzgor v estrih. Kaj pa v primeru izolacijskih plošč s čepi? Če so čepi veliki in na gosto, je prekrivnost z estrihom zmanjšana tudi s strani. Plošče so res narejene tako, da je cev rahlo dvignjena, a kar sem jaz videl, minimalno. Toliko so dvignjene tudi moje cevi nad izolacijo same od sebe, ker niso ravne in so sorazmerno toge (alumplast). Kar se pa mreže tiče, verjamem, da lahko poškoduje cev. Je pač treba mrežo med vgrajevanjem estriha rahlo privzdigovati. To pa mojstri itak delajo tudi tam, kjer ni talnega ogrevanja.
Postavil sem si sam najprej sem dal pvc nailon, potem stiropor 5 cm nato plošce za talno od fragmat izolirke dobil sem jih v podjetju drugo klaso po 700sit/m in nato cevi fi16 po 160sit/m INT Izola, nato mrežo in v beton še vlakna. cevi napolnis z zrakom 3atmosfere in nato zaliješ. končni izdelek fenomenalen
igor k Napisal:Res so plošče zelo drage, vendar je z njimi polagat cevi prava otroška igra. Jaz se jih uporabil, ker sem jih dobil poceni (1600 SIT/m2) in sem delal sam, če bi mi pa delali mojstri, bi pa prej povprašal o ceni dela za eno in drugo varianto in potem vse skupaj preračunal.
Kar se delovanja tiče pa ne vidim, kje bi lahko bila razlika.

Mi mi lahko zaupaš podatek kje si kupil te plošče s čepki. Klical sem namreč že v merkur, bauhaus, granit pa nikjer ne držijo tega. Imajo samo one navadne ravne plošče.
1 2 3
Iskanje po temi