PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotne črpalke Zeussolar ali pa nič???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sam sem enkrat letos gledal v deloindom članek tega modela, ki ima to firmo zeussolar...kolikor je meni znano, je iz Gorenjske...prepričal me ni pa ne tako pri cenah, ne pri kvaliteti, ko sem gledal njihove kolektorje, pa še takšne neumnosti so bile zapisane, da sem sam kot nov uporabnik sončne kolektorjev videl, kakšne neumnosti včasih nakladajo prodajalci novinarjem, samo, da se proda ...glede na vse napisano, kot si omenil, bi ga z veseljem odpikal, ker lastna hvala - cena mala!...kot ti povejo že ostali, če je že zdaj pameten, kaj bi bilo šele potem...sam sem imel podobno izkušnjo nedolgo nazaj z nekim avtoelektričarjem, ko je bil ful pameten, pobral denar, pa nič pametnega naredil...zato ti odsvetujem tega "podjetnika"...vprašaj še malo sssapota in telmosa, po izkušnjah vem, da bosta ziher bolj prijazna od tega ... ah ja...
Žeja me je napadla, pil sem v samoobrambi...
Ma jaz sem jih poizkusil kar nekaj in to ne samo na drugih ampak pri sebi doma. Zato takih natolcevanj raje ne bi komentiral. Sem pa imel lansko leto podobno debato z Grobovškom, ki me je ravno tako hotel prepričati, da so mašine iz kamene dobe veliko boljše od sodobnih inverterskih i.t.d. Že, če samo ceno pogledaš, ti mora biti jasno Confusedhock: Confusedhock: No pa smo malo dali argumente na mizo, pa so se vsi ti grozni milni mehurčki razpočili in pristali smo pri "klimatskih napravah". Kaj pa je klimatska naprava, če ne toplotna črpalka :roll: Te raznorazne home made on off naprave ne da niso dobre vendar pa še zdaleč ne dosegajo tega, kar lahko Mitsubishi, Daikin, Toshiba, Fujitsu. Enostavno pa se vsi ti same sebe demantirajo pri dejstvu, da TČ vedno deluje z najboljšim izkoristkom Kadar je temperatura vode in trenutna moč naprave usklajena s trenutnimi potrebami objekta. To pa zmorejo samo dobre inverterske naprave.
Vse drugo je bla bla
Argumentov je pa še veliko :wink:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
me veseli, da si to napisal.....mene ne tako kot odnos bolj moti, kako lahko za vse ostalo razen za svoje rečeš da je sranje?

no gospodu Dragotu bom pripel link do te teme in upam da bo sam pokomentiral oz. argumentiral zakaj so omenjene TČ navadna sranja, pa upam da se razčisti.

Tvoje izkušnje telmos sigurno nekaj štejejo, vsaj kolikor sem prebral se z tem ukvarjaš že zelo dolgo in tudi tvoji uporabniki so zadovoljni, vsaj kolikor sem slišal.

no grem poslati link Wink
no ko so meni zmontirali ecodan-a, ga nihče ni znal upravljati, ne montažer, kaj šele dobavitelj.

lahko sicer pohvalim monterja za trud, tudi ko sem ga klical v nedeljo glede neke zadeve, medtem ko dobavitelj ni imel blage veze!! meni je bilo sicer smešno kako lahko dobavitelj nekaj prodaja ne zna pa tega upravljati.

no hočem samo povedati, da mi je zadevo potem razložil Telmos.....toliko o strokovnosti oz. še bolj prizadevnosti

a mogoče že ima kdo ecodana in mu že greje? zanima me malo poraba SmileSmile
lp

Milcek
zanimivo, sem mislil da bo g. Drago že kaj argumentiral
cakamo Big Grin
Verjetno ne bo nič. Za to firmo dosedaj nisem slišal, sedaj ko sem, se ji bom pa kar lepo izogibal. Je na forumu dovolj o resnih prodajalcih napisano, pa še tam se pojavljajo dileme.
glede na njegov zagon in "prepričljivost" sem mislil da bo že argumentiral in mi olajšal odločitev, pa očitno res ne bo nič.....toliko o tem
Preddvor, 6.11.2009

Spoštovani g. Milan Merčun alias azsvilandro

Res ste si vzeli čas in se razpisali o najinem pogovoru po telefonu. Vendar pa je ta zapis bližje svobodni interpretaciji kot stenogramu. Še nikoli se nisem s kom pogovarjal na način kot ste opisali Vi. Takole kot ste popisali-potencirali pogovor odraža Vašo neizmerno željo po odzivu na forumu. Seveda sem izrekel besedo »sranje«, vendar tako, da imate »sranje«, če se Vam naprava pokvari in ne, da so to naprave same. Vaš zapis je sestavljen tako, da kar kliče-provocira po zlivanju gnojnice na ZeusSolar d.o.o. tudi drugih s foruma, ki bi bi Vam seveda verjeli. Večina forumašev pa tega ne bo storila samo zato, ker jih k temu provocirate Vi, temveč samo, če bi sami imeli razlog za to.

Priznam Vam pa politično-medijski talent, da majhno pasjo figo razmažete na zeloooo veliko površino, da smrdi čim več ljudem.

Vse zapisujete tako kot, da bi Vam TČ že prodal, pa z njo, glede na obljubljeno, ne bi bili zadovoljni. Pa ni tako, Vi ste nezadovoljni že v naprej. Ne bi bil rad v koži tistega ponudnika, ki Vam bo prodal TČ. Zagotovo pa ne boste imel veselja poslušati brnenja toplotne črpalke Alpha InnoTec pred svojo hišo. Je že tako, da si tudi ponudnik lahko izbere kupca in ne samo obratno.

Zakaj niste v zapisu omenili članka »Klima-TČ«, ki sem Vam ga poslal 22.10., ki ga je napisal strokovnjak iz Termotehnike in je opremljen s testnimi grafi, ki dokazujejo prepogosto odtaljevanje in neprimerno slabše delovanje hladilnega kroga v klima-TČ in posledično porazne COP in probleme z zaledenitvami uparjalnika zaradi pregostih lamel?
Čemu ne navajate argumentov iz tega zapisa, ki so ključni za razumevanje razlike med kompaktnimi in »klima-TČ«? Vaš zapis v drugem odstavku »..če sem se prav spomnil« Vas kar lepo opisuje in veliko pove o Vašem razumevanju in logiki razmišljanja na počez in na približno.

Da niste prav dobro razumeli o čem sem Vam govoril pove tudi dejstvo, da omenjate toplotne črpalke ZeusSolar. Veste takšnih t.č. ni pod soncem. Deset let vgrajujemo t.č. Alpha InnoTec, Nemčija. Udeleženci foruma si to odlično firmo lahko ogledajo na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.alphainnotec.de">www.alphainnotec.de</a><!-- w --> ali <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.alpha-innotec.com">www.alpha-innotec.com</a><!-- w --> . Že podatek, da moj dobavitelj izdeluje t.č. tudi za blagovno znamko Siemens veliko pove.

Udeležence foruma in ostale, ki berete ta »pink-ponk« pozivam, da sami preizkusijo toplotne črpalke Alpha InnoTec in se prepričajo, da opis pogovora, ki ga zapisuje g. Merčun nikakor ne ustreza mojemu odnosu do potencialnih kupcev. Dobrodošli ste in prepričan sem, da boste z izbiro toplotne črpalke Alpha InnoTec naredili pravo potezo. Ne smem trditi, da pri naših t.č. kakšen del ne odpove, vendar je to izjema in ne pravilo in napako hitro odpravimo. Poprodajne aktivnosti, ki so najpomembnejši del prodaje, pri nas delujejo in so bistveni pogoj za to da ZeusSolar d.o.o. sme zastopati tako odlično firmo kot je Alpha InnoTec.

Vas pa, g. Milan Merčun, prepuščam konkurenci in srečnemu naključju. Ocenjujem, da ga boste ob nakupovanju toplotne črpalke še kako potrebovali.

Pa lepo pozdravljeni vsi skupaj,

Drago Puzin, direktor
ZeusSolar d.o.o.
Zastopnik Alpha InnoTec za Slovenijo
telmos Napisal:Ma jaz sem jih poizkusil kar nekaj in to ne samo na drugih ampak pri sebi doma. Zato takih natolcevanj raje ne bi komentiral. Sem pa imel lansko leto podobno debato z Grobovškom, ki me je ravno tako hotel prepričati, da so mašine iz kamene dobe veliko boljše od sodobnih inverterskih i.t.d. Že, če samo ceno pogledaš, ti mora biti jasno Confusedhock: Confusedhock: No pa smo malo dali argumente na mizo, pa so se vsi ti grozni milni mehurčki razpočili in pristali smo pri "klimatskih napravah". Kaj pa je klimatska naprava, če ne toplotna črpalka :roll: Te raznorazne home made on off naprave ne da niso dobre vendar pa še zdaleč ne dosegajo tega, kar lahko Mitsubishi, Daikin, Toshiba, Fujitsu. Enostavno pa se vsi ti same sebe demantirajo pri dejstvu, da TČ vedno deluje z najboljšim izkoristkom Kadar je temperatura vode in trenutna moč naprave usklajena s trenutnimi potrebami objekta. To pa zmorejo samo dobre inverterske naprave.
Vse drugo je bla bla
Argumentov je pa še veliko :wink:

Se podpišem, samo pozabil si da obstajajo tudi on-off z dobro regulacijo (predvsem uparjanja in kondenzacije), ki so za večji zalogovnik celo boljše od inverterskih Wink

Ni rožce za vse bolezni Smile

l.p. Jože
sassapo Napisal:Prvo TČ za ogrevanje delavnice sem si napravil pred cca 10leti in jo predlani zamenjal z modernejšo invertersko tehnologijo.
Nimam namena grajat nobene firme, lahko pa na dolgoletne servisne izkušnje podam svoje mnenje.
Klasične ON-OFF TČ so ponavadi primernejše za radiatorsko gretje, ker zaradi hladiv ki jih uporabljajo omogočajo višje temp. kondenzacije (višja je tudi poraba)
Nova inverterska tehnologija gre nekaterim tgovcem klasike hudičevo v nos, saj je cenejša in bolj učinkovita pri nizkotemperaturnem (talnem stenskem) gretju kot ON-OFF
Dobra kitajska TČ nima nič slabši izkoristek kot "mercedes" kateri ima lep desing in lušen uporabniški vmesnik, pa ceno!!
Kar se inverterskih naprav tiče hvalim novi Waterstage FUJITSU, odlična naprava z res odličnim krmiljem za pošteno ceno.

Pa še garantirano ni nobena crknila v SlovenijiSmile Bi vedel za vsako... Smile

l.p. Jože
No pripenjam datoteko o kateri govori g. Puzin, pa komur se da naj si prebere. Sigurno vas je na tem forumu kar nekaj uporabnikov, ki imate klima TČ o katerih govori g. Puzin, torej alterme, mitsubishije, fujitsuje ipd. ipd., pa boste povedali ali vam zmrzuje res že pri tudi do +5, ali imate res tako slabe COP-e, ali imate nasplošno težave.

Če si bosta npr. sassapo ali telmos vzela čas in članek prebrala, pa bi bil tud (najbrž še marsikdo) vesel komentarja zakaj so alterme, mitsubishi, fujitsuji, toshibe itd., torej klima TČ tako slabše.

da pa gospod ni tako komuniciral in da ni za omenjene TČ rekel, da so navadno sranje in da če hočem sranje pa tudi prav :lol: glede na to, da sem bil na službenem potovanju z še dvema sodelovcema in ker sem vozil sem imel tel. na zvočnik, bi lahko prosil njiju za potrditev vendar ni treba. Če bi g. Puzin na forumu še enkrat rekel da je vse ostalo shit, bi bila to znanstvena fantastika in vsaj malo poklicni samomor torej...

vsi, ki smo imeli posla z raznovrstnimi obrtniki smo že naleteli na podobne, vendar je meni vseeno njegov odnos, v interesu mi je (še vedno) samo nek smiseln odgovor, zakaj dati za 10 ali je bila pač 12kw njihova črpalka skoraj 13 tisoč evrov, kar je vsaj še enkrat več kot za "klima TČ" ?? To je moje edino vprašanje!

g. Puzinu pa naj si prebere (jaz sem si) rubriko o porabi TČ tukajšnjih forumašev, pa lahko navede še kakšen svoj podatek koliko pokuri ta ki jo ponuja on. In res je, njegova TČ nikoli ne bo moja Big Grin Če vzamem kakšno "sranje" mi bo ostala takšna finančna rezerva napram njegovi, da bom imel celo življenje "zastonj" elektriko ki jo bo TČ porabila, pa še servise zraven.

lp
prosil bi za pomoč, namreč končnica .pdf očitno ni dovoljena, sem pa mnenja da bi bil marsikateri uporabnik vesel branja omenjenega čtiva, namreč mislim da tisti ki imate "sranja" sploh ne veste, da je to samo za prehodna obdobja in da se pozimi očitno ne morete greti ipd....no če mi lahko kdo pomaga, kako ta spis objavim prosim za pomoč

lp
bil v prodajalni Mavi/Maribor.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mavi.si/index.html">http://www.mavi.si/index.html</a><!-- m -->

Prodajalec je ravno Alpha InnoTec hvalil Big Grin :wink:
azsvilandro Napisal:prosil bi za pomoč, namreč končnica .pdf očitno ni dovoljena, sem pa mnenja da bi bil marsikateri uporabnik vesel branja omenjenega čtiva, namreč mislim da tisti ki imate "sranja" sploh ne veste, da je to samo za prehodna obdobja in da se pozimi očitno ne morete greti ipd....no če mi lahko kdo pomaga, kako ta spis objavim prosim za pomoč

lp
datoteko lahko pripneš na shrani.si in do tja daš link...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
1 2 3 4
Iskanje po temi