PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Hišna številka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senčka Napisal:Midva sva ravnokar plačala 500 eur za izdelavo elaborata in vpis v kataster stavb pa se mi je že to zdelo zelo drago ...
S katerega konca pa ste oz. kdo vam je delal papirje in vpis? Glede na ponudbo, ki jo imam, je to kar poceni.
Mene pa zanima kdo to naredi? Geodetska ali pač neko xy podjetje k se ukvarja s takimi zadevami?
skatja Napisal:Mene pa zanima kdo to naredi? Geodetska ali pač neko xy podjetje k se ukvarja s takimi zadevami?
Hišne številke izdeluje: JG GORENC k.d., VODOVODNA CESTA 38E, 1000 LJUBLJANA
Mislila sem elaborat, ne hišno številko.
Elaborat ti naredi vsak biro za geodetske storitve.
Mo'drej Napisal:
Senčka Napisal:Midva sva ravnokar plačala 500 eur za izdelavo elaborata in vpis v kataster stavb pa se mi je že to zdelo zelo drago ...
S katerega konca pa ste oz. kdo vam je delal papirje in vpis? Glede na ponudbo, ki jo imam, je to kar poceni.

ja, tole pa ni drago...
Midva sva iz okolice Kamnika. Za idelavo tablice, ki jo še nisva prejela, pa sva plačala 13 eur.
Senčka, kdo vam je pa izdelal elaborat in vpis v ZK? Lahko tudi na ZS.
meni so izdelali elaborat ( določitev zemljišča pod stavbo in vpis v kaktaster stavb) za 600 eur.
Iz 400 eur so geodeti prišli že na 600 eur.
Zakon zahteva, koncesij oziroma konkurence pa ni kaj prida...
:evil:
God created time so that things wouldn't happen all at once.
papez46 Napisal:Povsod nas lupijo, če se la da. Ampak žal tako je.

Je pa ena skrita "fora".

Hiša, objekt, karkoli že, formalno ne obstaja - dokler ni vrisana v katastr in vpisana v ZK.

Pravite, da tega ne rabite. Niti hišne številke.

Morda res ne.

So pa zavarovalnice zadnje čase precej zaostrile zavarovalne pogoje. Zahtevajo prav to.

Druga "caka" je promet z nepremičninami. Edina "osebna izkaznica" hiše je prav VRIS v katastr stavb. To da je vpisana v ZK, je pa itak jasno.

Dejansko ne bo mogoč promet z nepremičninami, dokler tega nima lastnik nepremičnine urejenega. Pomeni, da je pogodba brez teh elementov nepopolna oziroma nična.

To pa pomeni, da hiše, ki vrisana v katastr in vpisana v ZK ne bo mogoče prodati.

ja sej zato, ni panike, ker midva hiše ne misliva prodaja in je vseen k....če je vrisana v ZK al pa če ni...vsaj po moji logiki...če bojo pa na zavarovalnici kej težil pol bo pa pač treba uredit
mizko Napisal:ja sej zato, ni panike, ker midva hiše ne misliva prodaja in je vseen k....če je vrisana v ZK al pa če ni...vsaj po moji logiki...če bojo pa na zavarovalnici kej težil pol bo pa pač treba uredit
Če hiše ni v ZK, ni problema. Problem je, če hiše nima evidentirane GURS, ravno temu je namenjen elaborat. GURS ima namreč čez popis nepremičnin, ki vemo, da bo osnova za davek na nepremičnine. In njega v bistvu briga, ali imate to narejeno ali ne. Hišo (oz. parcelo) lahko prodaš, brez da je hiša vrisana.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Pa je kaznivo, če hiša ni vrisana?
Ali brez elaborata ne dobiš številke razen da si kar eno številko nabiješ in jo uporabljaš "meni nič-tebi nič"?
God created time so that things wouldn't happen all at once.
bomozmogli Napisal:Pa je kaznivo, če hiša ni vrisana?
Ali brez elaborata ne dobiš številke razen da si kar eno številko nabiješ in jo uporabljaš "meni nič-tebi nič"?

Menda da je in to 3.000€ :evil: (za vris mislim) je pa za preverit. meni je tako dejal geometer, ki je izdelal elaborat in je tudi sam jezen na vse pristojne, ker tega ni nikjer objavljenega......

So pa smešni na Lj. geodetski...najprej ti pošljejo Sklep, nato pa še obvestilo.....v razmaku enega tedna....očitno imajo še vedno vse preveč časa....
bomozmogli Napisal:Iz 400 eur so geodeti prišli že na 600 eur.
Zakon zahteva, koncesij oziroma konkurence pa ni kaj prida...
:evil:

konkurence je malo morje...vendar je zaenkrat še dovolj dela za vse ker slovenceljni smo tolk zarukani da se za 5 cm napol pobijemo med sabo...
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi