![]() |
|
Hišna številka - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Tema: Hišna številka (/showthread.php?tid=13599) |
Hišna številka - mami4 - 15.4.2008 Živjo! Mene pa zanima postopek in cena izdelave hišne številke! Sm brskala po forumu... pa je bilo nekaj govora o spremembi zakona...zato me zanima, če je ostalo isto ( vložiš vlogo, plačaš takso in izdelavo-35€) ali so res kaj spremenili. Hvala za odgovore in lep dan :lol: - k0202 - 15.4.2008 Pozanimaj se na matični geodetski upravi. - jana+ - 15.4.2008 Upravne takse ni več, plača se samo še tablica. Pri nas je 14€, verjetno lahko za kakšen evro odstopa, ker imajo GO različne zunanje izvajalce. Če mogoče še ne veste - tudi plačila za mapne kopije na GU ni več. - madera05 - 15.4.2008 samo za info .... če gre za novogradnjo ... potem rabite tudi elaborat za vpis hiše v kataster in elaborat za vpis parcele v kataster ... okvirna cena 450€+DDV ... hock: ja sem mislu da me na rt vrže ko so mi to povedal. lp - sulicar - 15.4.2008 Meni so rekli okrog 800€!! hock: To pa zato,ker sedaj po 1.1.2008 pred ti vrišejo hišo ti morajo premeriti še zraven hiše vse prostore v njej.Več dela za njih ,več evrov za nas
- FranciZ - 15.4.2008 Jeseni sem sam še dal 360€ za vris in vpis nepremičnine ter vlogo za hišno številko-torej so bile napovedi pravilne, da se bo zadeva zakomplicirala ( in podražila ). Odločbo sem dobil hitro, tablice pa še ne ... - mami4 - 15.4.2008 [quote="madera05" če gre za novogradnjo ... potem rabite tudi elaborat za vpis hiše v kataster in elaborat za vpis parcele v kataster ... okvirna cena 450€+DDV ... :shock: ja sem mislu da me na rt vrže ko so mi to povedal. lp[/quote] JA res je tako hock: sm klicala na geodetsko in mi je točno tako povedala.Hvala vam za odgovore 8) - jana+ - 15.4.2008 Hišno številko dobiš z gradbenim dovoljenjem in ne z vrisom nepremičnine. - FranciZ - 15.4.2008 jana+ Napisal:Hišno številko dobiš z gradbenim dovoljenjem in ne z vrisom nepremičnine. In to kje ? - JanezJe - 15.4.2008 FranciZ Napisal:jana+ Napisal:Hišno številko dobiš z gradbenim dovoljenjem in ne z vrisom nepremičnine. V začetku lanskega leta je temu bilo tako, kot vse kaže nič več. Hišno število sem dvignil na podlagi GD, strošek le bil cca 25€. lp, Janez - FranciZ - 15.4.2008 No - sem mislil, da če je še sedaj možno kje dobiti HŠ brez vrisa, da naj se napiše, kje še 'uradniki' spuščajo 'skozi'. Itak se načeloma ve, da se iste stvari po različnih UE obravnavajo različno ... - jana+ - 15.4.2008 Gorenjske občine. - oolensek - 15.4.2008 Pozdravljeni, no da napisem se mojo izkusnjo. Konec januarja 2008 sem sel na GU Maribor in zaprosil za hisno stevilko za novogradnjo. V roku enega meseca sem dobil odlocbo o dodelitvi hisne stevilke, ter poloznico za 17 EUR za izdelavo tablice. Zacetek meseca marca 2008 sem dobil tablico s hisno stevilko in jo privil na zid. Brez kakrsnihkoli elaboratov in podobno. Oliver - oolensek - 15.4.2008 Pozdravljeni, no da napisem se mojo izkusnjo. Konec januarja 2008 sem sel na GU Maribor in zaprosil za hisno stevilko za novogradnjo. V roku enega meseca sem dobil odlocbo o dodelitvi hisne stevilke, ter poloznico za 17 EUR za izdelavo tablice. Zacetek meseca marca 2008 sem dobil tablico s hisno stevilko in jo privil na zid. Brez kakrsnihkoli elaboratov in podobno. Oliver - pedenjdeklica - 15.4.2008 kranjska občina 2 meseca nazaj....plačal 17 eur in še enkrat toliko za koleke (ne vem točno).....izlobiral okroglo številko (100) čeprav je v vasi samo 81 hiš. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...in jo privijačil...brez nekih 1000 eur.... ja če pa daš hišo vrisat..potem pa geometer...posnetek terena......pa zemljiška knjiga...pa koleki ja potem pa ja... lp :lol: |