Objave: 139
Teme: 35
Ocena:
0
Trenutna situacija je sledeča:
imamo veliko sobo, v kateri je položen parket. Imamo dvojne tlake, vmes pa je izolacija(steklena volna).
Želim jo spremeniti v dve manjši sobi tako, da bi postavil steno iz siporexa.
Debelina zgornjega tlaka je cca 9cm, izolacija 5cm.
Ali moram steno postaviti na spodnji tlak, pod izolacijo???
hvala za pomoč
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Odgovor je pravilen. Na spodnji tlak.
Namesto siporexa vzemi lahko montažno izvedbo predelne stene. Knauf ali kaj podobnega. Postaviš jo lahko na obstoječi parket. Ko boš naslednjič delal iz dveh sob nazaj eno ali pa morda tri, ne boš imel nobenih sledi v prostoru. Parket boš le obnovil in to je to.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
am... Papež, mislim da nisi prav razumel

tlak+izolacija+9cm tlak. Torej odgovor bi bil, steno postavi na zgornji tlak, direkt na parket. Razen če sem jst narobe razumel
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
27
eee viš, jst mam knauf čez, men je logično da da direkt na vrh. Da je siporex tolk težji niti nisem vedel. Ampak sem zihr da bi večina naredila tudi siporex na vrh
Objave: 130
Teme: 8
Ocena:
0
jaz bi absolutno postavo knauf steno, spodaj obvezno filc tako kot je treba...
če boš zidal s siporeksom si samo predstavljaj kakšno razdejanje boš imel v sobi (polaganje,mešanje malte,rezanje...)če imaš zdaj parket,tudi časovno bo velika razlika,knauf je gotovo obdelan in zbeljen v dveh dneh, siporeks gotovo obdelan pa rabiš nekje 4-5dni...
Ocena:
0
hvala za informacije!
v tej pregradni steni bodo tudi vrata, zato se mi zdi bolje da je stena iz siporexa.
pa najbrž je tudi boljša izolacija.
Ocena:
27
glede vrat je isto če je knauf ali ne, glede izolacije se pa motiš, je knaufova bolja. Sploh če daš 2 plošče na vsako stran
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Natančno tako!
Vgradnja vrat v knauf predelno steno je povsem enostavna. Vrata so enako, če še bolje fiksirana v nosilne profile.
Če ravno niste "preveč gajstni" in za odpiranje in zapiranje uporabljete kljuke, ne pa princip "loputanja in treskanja" tudi ni nobenih težav.
Stena debeline 10cm - pardon profil te debeline - vmes je 10 cm izolacije in dvojne knauf plošče na vsaki streni, je bistveno boljša zvočna izolacija , kot pa siporex 12 cm.
Bistvena prednost take rešitve pa je, da praktično ne boš uničil ničesar kar imaš sedaj. In če potreba pokaže, da je steno potrebno odstraniti ali pa le premakniti je to manjši poseg, brez velike svinjarije.
Pa še časovno je hitreje izvedeno.
Ocena:
0
koliko pa je lahko najširši profil?
prenavljam namreč, in imam stara vrata
Ocena:
27
10 cm profil + 2x plošča na obe strani je skupaj 15 cm debeline stene. Če rabiš več, se kombinira 2 profila do željene debeline...