Objave: 257
Teme: 10
Ocena:
1
Mogoče je še najlažja in najbol ziher rešitev pred združitvijo vode z induktivnim senzorjem. Evo primer, senzor naj služi za zaznavo minimalnega nivoja vode, recimo 50l, ko pa je vode manj, senzor to zazna in odpre ventil javne vode tako dolgo, da se napolni do določene vsote (recimo 150l vode), ter potem zapre ventil! Po tem postopku tudi ne bi bilo teško avtomatizirati proces! Induktivnim senzorjem se pa z spremembo nivoje vode spreminja induktivnost, zato se tudi lahko nastavi zgornja in spodnja meja!
Poenostavljeno, zvedno ko bo voda padla na minimalni nivo, bo odprlo javno vodo in v cisterno natočilo 100l vode. Če v tem času, dokler boš to porabil, ne bo deža, se bo ponovil postopek in bo spet nalilo 100l vode.
Objave: 13
Teme: 3
Ocena:
1
Uh, to so pa za mene preveč tehnične stvari. Vem, da bom mal bebavo izpadel ali pa je že za to prepozno, zato pripenjam link za tehnični list črpalke ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.roto.si/dokumenti/2/2/2009/19126_profi_hisni_komplet_-_navodila_za_uporabo_1492.pdf">http://www.roto.si/dokumenti/2/2/2009/1 ... o_1492.pdf</a><!-- m --> ).
Torej, zanima me, bo to delovalo skladno z mojimi željami, če vse skupaj povežem brez nekih dodatnih ventilov, ali pa moram iskati kaj drugega. V firmi, ki to trži, je čas dopustov.
Hvala še enkrat vsem znalcem
Objave: 671
Teme: 98
Ocena:
1
vidim, da je v grafu določena max. dolžina sesalne cevi 27m.....jaz je imam 50m. vodovodar, misliš, da je to moj problem?
sicer pa lahko sesalno cev skrajšam tako, da je bo samo 3metre, vendar to pomeni, da moram prestaviti črpalko iz hiše v vodnjak (kar pomeni dodatno rjavenje črpalke, strah pred zamrznitvijo pozimi.... je pa res, da je bolje hidravlične izgube instalirati na tlačno stran pumpe, kot pa na vsisno... naj torej prestavim pumpo ali ne?
sicer pa nimam pojma, koliko je hidravličnih izgub na cca 50m 5/4 alkaten cevi pri pretoku 3m3/h?
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Rotovo navodilo za profi hišni komplet je cvetka zase:
Catch 22:
Zaradi sigurnosti osebe, ki niso prebrale navodila ne smejo uporabljati sistema.
Najbolše, da otroke kar posvojimo:
Mladoletniki izpod 16 let ne smejo uporabljati sistem in morajo biti daleč od povezav sistema.
Jaz imam v uporabi starejši Rotov 'profi' komplet s potopno črpalko, ločenim Fluomac presostatom, plovcem in elektro ventilom za dopolnjevane zbiralnika. Deluje bp že leto in pol.
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Jaz hidropaka ne bi prestavljal, na sesalno staran črpalke vgradi še en povratni ventil pa bo stavar funkcionirala.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pa ti lastnik/upravjalec vodovoda dovoli tako kombinacijjo (kapnica, vodovod)?
Pri nas baje ne pustijo (domžale)
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Večina upravljavcev javnih vodovodv ne dovoli združevanja pitne vode iz javnega sistema in individualne oskrbe, v en sistem. To pa iz več utemeljenih razlogov, če koga zanima jih lahko navedem. Nihče pa nima nič proti, če se kapnico uporablja za zalivanje vrtov in pranje avtomobilov.
Ocena:
8
No saj točno to sem mislil,
Da pač po isti cevi teče vodovodna in kapnica!
Objave: 15
Teme: 2
Ocena:
0
Živjo
Rabil bi nasvet glede tlaka v hiši, in sicer imamo lasten vodovod vode ni treba črpati iz neke globine ampak ji je potrebno samo zvišati tlak. Ker sedaj, če nekdo rabi vodo v prvem nadstropju in mi nekdo v pritličju odpre pipo ostane zgornji brez vode. Sedaj pa bi rad v kopalnico še vgradil masažno tuš kabino oziroma steno. Pa me zanima kako lahko rešim stvar, seveda pa želim čim bolj konstanten tlak.
Ocena:
8
to mi poleg nizkega tlaka diši tudi po čudno dimenziranih ceveh.
Pač cev do pipe v kleti bi moral biti večja kot pa je od nje naprej v nadstropje.
Če pa je cev do pipe v kleti pol cole (ali 3/4) pa ti višji tlak ne bo bistveno pomagal. nekaj ja, samo ne pa veliko.
Sicer nisem vodovar, ampak samo razmišljam.