8.8.2009 ob 10:55
-
, komando so pa drugi imeli :wink:
ladjar Napisal:Če prav zastopim,zaprem ventil pred in za hidroforjem, iztočim vso vodo iz hidroforja in napumpam s kompresorjem 3,2 bara.Voda v tlačni posodi ne sme biti pod pritiskom, ker drugače ne moreš nastaviti zračni tlak na želeno vrednost.
Kaj pa bi bilo narobe, če bi samo napumpal zrak, ko je voda že notri?
bopsi Napisal:Imaš notri zračno membrano ali si nafilal zrak v navadno posodo (bojler)?Tlačno posodo z membrano.
Hanzi Napisal:Nekam čudno je napisano!(tomice in company)
Kako velik HF imaš?
Ne vem kako si predstavljate da praznega nafilaš s zrakom na 3,2 bara potem pa pričakujete da vam bo pri 3 barih vklopil.
Se pravi vam bo pri prvem "praznjenju" za 0,2 bara ušlo zraka iz posode (če boste hoteli doseči 3 bare pritiska ko se stvar vklopi. (pravzaprav ves če ne boste zaprli pipe pravočasno)
Kako "visoko" v HF imaš dovod-odvod?(odvod je pri našem nižje?)
Doma imamo 180 litrski. Foter je bil tudi skoz nekaj pameten s tem pritiskom in je skoz nekaj v klet hodil pa "šravfal"pa pumpal (pa se HF vklapljal za vsakih nekaj litrov kljub temu da ej bil 180 litrski)
Enkrat sva z bratom naredila po "kmečko" fotra pa nekam "poslala"
HF izklopila iz elektrike, točila vodo iz njega dokler jo je bilo kaj v njem (preko 100 litrov), zaprla odvod, potem pa s kompresorjem (avto ventil) dofilala zraka do nekaj manj kot se naj bi HF vklopil.(voda je tekla še pri 0,2 bara)
Ker pri nas dela od 2-4bara sva ga nafilala na cca 1,6 bara in pognala.
Hidrofor je načrpal primerno količino vode (med 50 in 100) in tako dela še vedno!
Zrak v HF je pač zaradi tega, ker zrak je stisljiv, voda pa ni. :wink:
Lahko pa me popravite....lahko da sem v meglo brcnil, (jaz samo upam, da sem čimbolj točno opisal "naš"postopek