PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Hidrofor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
-
Kolikor jaz vem, naj bi bil tlak v tlačni posodi 0,2 bara (oz. 20 kPa) nižji, kot je tlak pri katerem se vklopi črpalka (oz. je zahtevan tlak v vodovodnem omrežju).
Mi smo pred časom imeli hidrofor. Tlačno stikalo se je dalo mace nastaviti, zrak pa smo v tlačno posodo "napumpali" kar z navadno tlačilko za polnjenje "motorskih" zračnic. Kakšen tlak je bil ne vem (prevri, če je kaj napisano na tlačnem stikalu; kakšna tablica), ker sem bil "pumpa mojster" Big Grin , komando so pa drugi imeli :wink: Big Grin
Tlačilko pa smo priklopili na "koleno", kjer je bil nameščen ventil.
Lp, Sparky

P.S.
Ko bom velik bom strokovnjak - zato obupno potrebujem dobre nasvete Wink
Nastavite takole:
- tlačno stikalo naj izklopi črpalko pri 4 bar in vklopi pri 3 bar,
- tlak v tlačni posodi naj bo 2,8 bar.
A mora biti posoda prazna ko napumpamo not 3,2 bara??
marx Napisal:A mora biti posoda prazna ko napumpamo not 3,2 bara??
Seveda.
-
ladjar Napisal:Če prav zastopim,zaprem ventil pred in za hidroforjem, iztočim vso vodo iz hidroforja in napumpam s kompresorjem 3,2 bara.

Kaj pa bi bilo narobe, če bi samo napumpal zrak, ko je voda že notri?
Voda v tlačni posodi ne sme biti pod pritiskom, ker drugače ne moreš nastaviti zračni tlak na želeno vrednost.
Očitno je to problem pri mojem hidroforju.Namreč vsakič ko potegnem vodo v kotličku on zalaufa.Pred kratkim sem menjal črpalko in je verjetno zrak ušel ven iz hidroforja.Torej moram izprazniti vodo in nato z kompresorjem nafilati zrak preko ventila na regulatorju vleka.

Tnx za info.
Nekam čudno je napisano!(tomice in company)
Kako velik HF imaš?

Ne vem kako si predstavljate da praznega nafilaš s zrakom na 3,2 bara potem pa pričakujete da vam bo pri 3 barih vklopil.
Se pravi vam bo pri prvem "praznjenju" za 0,2 bara ušlo zraka iz posode (če boste hoteli doseči 3 bare pritiska ko se stvar vklopi. (pravzaprav ves če ne boste zaprli pipe pravočasno)

Kako "visoko" v HF imaš dovod-odvod?(odvod je pri našem nižje?)
Doma imamo 180 litrski. Foter je bil tudi skoz nekaj pameten s tem pritiskom in je skoz nekaj v klet hodil pa "šravfal"pa pumpal (pa se HF vklapljal za vsakih nekaj litrov kljub temu da ej bil 180 litrski)
Enkrat sva z bratom naredila po "kmečko" fotra pa nekam "poslala"
HF izklopila iz elektrike, točila vodo iz njega dokler jo je bilo kaj v njem (preko 100 litrov), zaprla odvod, potem pa s kompresorjem (avto ventil) dofilala zraka do nekaj manj kot se naj bi HF vklopil.(voda je tekla še pri 0,2 bara)
Ker pri nas dela od 2-4bara sva ga nafilala na cca 1,6 bara in pognala.
Hidrofor je načrpal primerno količino vode (med 50 in 100) in tako dela še vedno!

Zrak v HF je pač zaradi tega, ker zrak je stisljiv, voda pa ni. :wink:

Lahko pa me popravite....lahko da sem v meglo brcnil, (jaz samo upam, da sem čimbolj točno opisal "naš"postopek
Sonce naj sveti vsak dan!
Se opravičujem, sem napisal ravno obratno, višji tlak namesto nižji. Sem sedaj popravil v prispevkih zgoraj.

Kot ponavadi velja, RTFM:
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/?3N/HX/2EnhGeI0/001unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/t/3N/HX/2EnhGeI0/001unichr("46")jpg[/img][/url]
Imaš notri zračno membrano ali si nafilal zrak v navadno posodo (bojler)?
bopsi Napisal:Imaš notri zračno membrano ali si nafilal zrak v navadno posodo (bojler)?
Tlačno posodo z membrano.
Hanzi Napisal:Nekam čudno je napisano!(tomice in company)
Kako velik HF imaš?

Ne vem kako si predstavljate da praznega nafilaš s zrakom na 3,2 bara potem pa pričakujete da vam bo pri 3 barih vklopil.
Se pravi vam bo pri prvem "praznjenju" za 0,2 bara ušlo zraka iz posode (če boste hoteli doseči 3 bare pritiska ko se stvar vklopi. (pravzaprav ves če ne boste zaprli pipe pravočasno)

Kako "visoko" v HF imaš dovod-odvod?(odvod je pri našem nižje?)
Doma imamo 180 litrski. Foter je bil tudi skoz nekaj pameten s tem pritiskom in je skoz nekaj v klet hodil pa "šravfal"pa pumpal (pa se HF vklapljal za vsakih nekaj litrov kljub temu da ej bil 180 litrski)
Enkrat sva z bratom naredila po "kmečko" fotra pa nekam "poslala"
HF izklopila iz elektrike, točila vodo iz njega dokler jo je bilo kaj v njem (preko 100 litrov), zaprla odvod, potem pa s kompresorjem (avto ventil) dofilala zraka do nekaj manj kot se naj bi HF vklopil.(voda je tekla še pri 0,2 bara)
Ker pri nas dela od 2-4bara sva ga nafilala na cca 1,6 bara in pognala.
Hidrofor je načrpal primerno količino vode (med 50 in 100) in tako dela še vedno!

Zrak v HF je pač zaradi tega, ker zrak je stisljiv, voda pa ni. :wink:

Lahko pa me popravite....lahko da sem v meglo brcnil, (jaz samo upam, da sem čimbolj točno opisal "naš"postopek

Mislil sem na Hanzija, če ima membrano.
Nekdo je po dveh letih obudil temo. Sicer pa imajo starsi samo bojler, nic membrane
1 2
Iskanje po temi