Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Ne vem zakaj je treba napadati človeka, ki dela poceni, nikoli pa ne tistih, ki navijajo cene?
Vse kar si napisal o širitvi poslovanja (pomočnikih, odnosu do dela itd) seveda drži.
Ampak saj nismo v vrtcu, vsak bo že znal izračunati, kaj in koliko se mu splača delati.
Za dobre bo vedno dovolj dela, glede na splošno gospodarsko krizo pa je povsem jasno, da nivoja cen iz 2008 ne bo možno držati.
Število investicij se je že zmanjšalo in zato je generalno gledano ponudba že večja od povpraševanja.
In rezerv v gradbeništvu je na vsakem koraku ogromno. To iz dneva v dan spoznavam tudi sam, saj iz ure v uro dobesedno nekaj prihranim.
Objave: 537
Teme: 59
Ocena:
0
Težko bi se odločil koga zagovarjat, poceni Elektrikarja ali nabrite cene nasprotnega klana. Žal tudi sam občasno komu naredim uslugo veliko pod ceno in na mojo jezo in žalost se na koncu izkaže, da mi za to nihče NI hvaležen. Konkurenca me kolne ker je ob posel, stranka pa si misli, če nebi imel koristi mi nebi delal :x Jaz pa samo hočem človeku pomagat, da ga ne bodo po nepotrbnem odiral. Žal je resnica, da se ceni samo tisto kar je bilo težko od ust odtrgano. Idealno pa bi bilo, če bi na koncu mojster dobil za solidno življenje in bi stranka bila prezadovoljna z odlično izvedenimi deli... pol pa sizec zvije čokolado in je konec utopije :roll:
Objave: 67
Teme: 6
Ocena:
0
Meni je električar zaračunal 1500 EUR za 240 m2 veliko hišo. Štemali smo sami in zagipsali tudi. Notri je vštet kabel, zaščitne cevi, doze, pokrovčki za zaščito doz, omarica za videofon in njegova napeljava, omarica oz. predpriprava za internet oz. fiksni telefon in nekaj varovalk v glavni električni omarici. Toliko za orientacijo.
Andreja
Objave: 200
Teme: 1
Ocena:
0
andre Napisal:Meni je električar zaračunal 1500 EUR za 240 m2 veliko hišo. Štemali smo sami in zagipsali tudi. Notri je vštet kabel, zaščitne cevi, doze, pokrovčki za zaščito doz, omarica za videofon in njegova napeljava, omarica oz. predpriprava za internet oz. fiksni telefon in nekaj varovalk v glavni električni omarici. Toliko za orientacijo.
Škoda da tega elektrikarja ni na Gorenjskem, bi namesto njega vzel objekt, "na oko" določil ceno 2000 € in ko bi on delal za 1500 €, bi ga jaz za 500 € nadziral.
Res škoda da ga ni na Gorenjskem.
Ne zagovarjam "poceni" ali "dragih" elektrikarjev, temveč zagovarjam svoje stališče, da se cen ne da napovedati preko interneta. Mnogi pravite "okvirno", ampak to okvirno je KAJ? 1500 +- 500????
In seveda, predno jih dobim nazaj - "SREČEN IN VESEL PRVI MAJ" ---- in včasih so djali "PROLETARCI VSEH DEŽEL, ZDRUŽITE SE"!
lp
Mobitel vedno zazvoni takrat ko imaš polhen fangel zmešanega gipsa....
Objave: 67
Teme: 6
Ocena:
0
Ta cena je bila prijateljska. Nizka pa je zaradi tega, ker mu ni bilo treba skoraj nič štemat. On je semo označil kje in koliko odštemat in smo to tudi naredili. Če je bilo treba kaj popravljati, je on samo rekel toliko in toliko in smo spet mi naredili. Tako smo nekaj sto evrčkov prišparali. Saj drugače ne moreš narediti z majhno plačo nič, če tudi sam kaj ne narediš (ali pa starši, ki so doma). Na koncu smo še zagibsali sami. Je veliko igranja, ki ga lahko bi tudi on naredil (pa ne zastonj, bi zaračunal-kar je tudi normalno). Ampak saj gibsanje dozic in položenih gablov ni "rocket science", da ga ne bi znal narediti tudi otrok, ki se rad igra.
Kdor pa misli, da si to lahko privošči, pa lahko zaradi mene da tudi 20.000 Eur za elektroinštalacije, jaz si pač tega ne morem, ker nisem tajkun.
Lp,
Andreja
Ocena:
0
andre Napisal:Kdor pa misli, da si to lahko privošči, pa lahko zaradi mene da tudi 20.000 Eur za elektroinštalacije, jaz si pač tega ne morem, ker nisem tajkun.
Po moje si tudi oni ne morejo privoščiti 20 k € dati za elektroinštalacije.???

hock:
Pa ne zato ker ne bi imeli, ampak za to ker so preveč škrti.
Lp
Objave: 14
Teme: 0
Ocena:
0
Tu se pogovarjate tako kot da bi nekdo vprašal ali je 15 K EUR za 4 m avta preveč... :lol:
Je pa tudi zanimivo, da si nekdo zgradi 280 m2 veliko hišo in mu pri vsej investiciji ni pomembno, kako bodo inštalacije narejene in kako mu bodo služile, ampak le ali ga bo štromar nategnil za jurja... :roll:
Objave: 315
Teme: 39
Ocena:
0
Pozdrav,
kakšna se vam zdi cena 2700 EUR za izvedbo elektroinštalacij (Litija). Kvadrature je okoli 140m2, v ceno vštet material (spodnja in zgornja omarica za varovalke, omarica za razno telekomunikacijsko kramo - router,modem,...), v vsako sobo UTP6, Coax in seveda štrom - štemanje v lastni režiji (gre za Ytong tako da bo manj težav) ?
Jolly
Objave: 11
Ocena:
0
Dobil sem ponudbo za izdelavo električnih instalicij za 220m2. Groba instalacija, vse kar spada zraven, brez vtičnic. 6500€.
Aja, stemal bom sam.
Kaj mislite? (okolica Lj)
lp
Ocena:
0
muuri ceneje bo le če narediš sam.
LP