PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave izvedba elektroinštalacij

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za izvedbo elektroinštalacij, smo dobili predračun 4000 eur. Gre za novogradnjo 28o kvadratov,pritličje + mansarda. To pa zajema grobe inštalacije in potem vse vezave, varovalke....skratka vse razen vtičnic. Kaj menite?
Nikoli ne reci nikoli.
Jaz imam 285 m2 in ker nisem vedel kje bo pohištvo in kuhinjski elementi smo dali dosti več vtičnic in stikal pa je stalo cca. 2500
Kdo ti je delal ne vem, a če sem pošten (sebi sem delal sam) ne grem niti pod razno na fuš narediti za manj kot 3000 evrov. Odvisno od vsega skupaj sice, a material brez vtičnic in stikal je sigurno preko 1000 evrov. Meni se 4000 evrov ne zdi slaba cena, če je narejeno kot je treba.
LP,
Samojed
lep pozdrav,mi smo imeli podobno hiši,pritličje in mansarda,samo delo je bilo 1500 evrov plus nekaj čez 1000 evrov material,je bilo zelo ugodno ,proti drugim predračunom,najvišji je bil okrog 6000 evrov,je pa to bilo mimo firme,delal je fant ki je zaposlen pri elek.firmi,naredil je pa vse kot smo se dogovorili,če želite lahko dobite tel.
Ja se strinjam da glede elektroinštalacij se da priti skozi za manj ko 4000 eur. Zanima me kaj vse je vključeno v elektromaterial, ker varovalke in avtomati še prinesejo dodatne stroške, vendar bi lahko bila cena kakih 1000 eur nižja. Če te zanima kaj, me lahko kontaktiraš na ZS.
ena beseda: pocen..... če bo pa ok, je pa druga zgodba....
Cene postavljati takole na oko je zelo relativno,potrebno je vedeti obseg inštalacije,pa še nekaj dober fušar tut ne bo poceni! Lep pozdrav.
upam da vsi ki dajete cene na pamet da se vam bo zareko ko boste prišli na objekt in bo bogata instalacija z poslovnim prostorom (delovno sobo) in da ne boste potem samo ven metali instalacije češ da ni potrebno saj je na drugi steni dosti instalacij. pa da boste vse delali po liniji najmanjšega odpora in tlake tako zasrali z instalacijo da investitor ne bo mogel položiti izolacije v tlake.

Ceno brez popisa se ne da komentirati saj se ne ve koliko imate še instalacije ki ni minimalna za
hiše , Lahko da imate še 4 klime, pa kake ogrevalne pečke, pa na stopnišču 20 cm nad stopnicami lučke ki osvetijo stopnišče. Imate kaj pametne inštalacije, rolete na elektromotorje .........
Takih drobnarij se lahko nabere veliko da ne govorim da je že nizkonapetostnih instalacij v hiši skoraj toliko kot visokonapetostnih.
Približno se da napovedati ceno električnih inštalacij, osebno pa menim da so cene precej navite, zato pa mam tudi js posel, ker delam malo ceneje. Glede kvalitete pa je tako, da z elektriko ni heca in more bit kvalitetno narejena in opravljene meritve, predvsem pa morajo biti vgrajene kvalitetne žice, ne kr neki, da se potem popravla.
Elektrikar Napisal:Približno se da napovedati ceno električnih inštalacij, osebno pa menim da so cene precej navite, zato pa mam tudi js posel, ker delam malo ceneje.

Prav je da je konkurenca, samo vsaka številka ima svojo negativno in pozitivno vrednost.
Delam da živim. Ti pa očitno živiš da delaš? Greš k stranki in se zmeniš da ji boš še iz svojega žepa dal, samo da boš delal???

Elektrikar Napisal:Glede kvalitete pa je tako, da z elektriko ni heca in more bit kvalitetno narejena in opravljene meritve, predvsem pa morajo biti vgrajene kvalitetne žice, ne kr neki, da se potem popravla.

Naštej mi vsaj eno, za tvoje pojme kvalitetno žico?

Sej ni res pa je.

Predračunov se ne da delati preko interneta. Predračun se izdela na podlagi dejstev, ki jih predstavi stranka ko si na fizičnem ogledu objekta.

Skratka jst poznam enega elektrikarja, ki plača strankam, samo da dela .... njegov nick name je Elektrikar. Kontaktirajte ga na ZS.

LP
Mobitel vedno zazvoni takrat ko imaš polhen fangel zmešanega gipsa....
Elektrikar Napisal:...predvsem pa morajo biti vgrajene kvalitetne žice, ne kr neki, da se potem popravla.

Ma prav krneki Big Grin Nisem vedel da se da dobit žice "de marka" Wink
midjko Napisal:Predračunov se ne da delati preko interneta. Predračun se izdela na podlagi dejstev, ki jih predstavi stranka ko si na fizičnem ogledu objekta. LP

Ko je prišel k nam prvi ponudnik za elektro inštalacije...mi je po pozdravu, v trenutku pod nos pomolil predračun.... :? :?: ....sem bila šokirana, saj se nam je z deli mudilo, a ta električar si objekta sploh ni ogledal znotraj, niti mu nismo še rekli besede, kaj želimo imeti..... Pa mi je, potem, ko sem mu želela zadevo prikazati, kar stopal v besedo, da je on pripravil "en povprečni predračun", od katerega potem končna cena kaj dosti ne odstopa... :? :lol: ...... :?
Lep dan! Nia
Tisti ki rabite el. napeljavo: Naprej se dobite z štromerjem na objektu, predebatirajte kaj bi radi vi meli in kaj vam še on predlaga. Zarišite po steni kaj je treba poštemati in poštemajte sami. Štromerji ne štemajo radi zato je mora tudi pri ceni poznati.
Ja je razlika v kabilih ko smo pametni Smile
Vzami en chip china koaksialen kabel in zmeri moč signala na začetku in na koncu Smile Veselica!
UTP ali FTP kdo špara cente te bo nategnil, da še veš ne...

Pa verjetno cena ne bo enaka, če vam bo štromer posamezne žile vlekel ali pa bo kr kabel tiščal v cevi!

Ja pa v cevi dejte kable oz. žile, pa full vtičnic za vsak slučaj, pa UTP v vsak prostor....
Na količini materjala ne šparat, ker se ne splača.

Pa ne pozabite, da potem še sledi finomontaža in vezava vtičnic, ki jih morda še lahko samo zvežete, stikala tudi, samo križna pa že ne več....

Lp Andrej
Tu gor zgleda sodelujejo ljudje, ki branijo svoje preveč navite cene. Vse je precenjeno, to je moje mnenje, zato pa sem šel na svoje. Glede kablov sem mislil kvadraturo žice. Drugače pa ne vem kaka pravila imajo štromarji, vendar približna cena se lahko reče na kvadraturo hiše, končna pa ob pogovoru s stranko kaj želi in ob ogledu načrta inštalacij. V praksi se cena nikoli ob ogledu ni razlikovala za več kot 10 procentov od predračuna brez ogleda po telefonu, nikoli pa nisem cene spreminjal od tiste za katero smo se zmenili, četudi smo naredili še kako vtičnico več.
Elektrikar Napisal:Tu gor zgleda sodelujejo ljudje, ki branijo svoje preveč navite cene. Vse je precenjeno, to je moje mnenje, zato pa sem šel na svoje. Glede kablov sem mislil kvadraturo žice. Drugače pa ne vem kaka pravila imajo štromarji, vendar približna cena se lahko reče na kvadraturo hiše, končna pa ob pogovoru s stranko kaj želi in ob ogledu načrta inštalacij. V praksi se cena nikoli ob ogledu ni razlikovala za več kot 10 procentov od predračuna brez ogleda po telefonu, nikoli pa nisem cene spreminjal od tiste za katero smo se zmenili, četudi smo naredili še kako vtičnico več.
Dokler boš delal sam,boš z nižjimi cenami lahko delal,ker si odgovoren za svoje delo in tudi plačan od tega.Ker verjamem da boš dober in boš imel posledično še več dela,ki pa ga ne boš zmogel sam si boš umislil pomočnika,takrat te pa čaka presenečenje,ker efekt tvojega pomočnika ne bo dosegal niti pol tvoje zagnanosti do dela,po glavi jim bo rojilo vse kaj drugo kot pa hilti,gips in podobno,pa da ne naštevam.Takrat pa boš začel razmišljati drugače in boš ugotovil da so se stroški povišali,storilnost zmanšala,kvaliteta padla in da kr na enkrat ni vse tko lepo,in tudi zaslužek bo manjši!Dobrega električarja pa je tudi treba dobro plačati,pa tut dobr električar ne bo duše spustu za tebe in bo storilnost še zmerej pod tvojimi pričakovanji.V vseh primerih bodo pa ure tekle in tekle.Od tuki naprej ti pa želim dobro organizacijo in veliko uspeha.Pa še nekej,kmalu boš ugotovil da moraš znat vse,sej te bodo morili z vsemi možnimi varjantami,novostimi,reševal boš probleme,centralna,internet,domofon,alarm,telefon,projektanti da o arhitektih ne govorim,potem boš ugotovil da si izmed najslabše plačanih obrtnikov in da tudi nihče ne ceni tvjega truda,ki se mora vsem prilagajati,je od vseh odvisen in ki nikoli ne dokonča objekta ker enostavno ni nikol konca.
1 2 3 4 5 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi