PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Masarda, knauf in katera izolacija?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tako kot si razložil, je jasno. In za poleti ima svojo logiko. Bi bilo pa treba pomerit koliko toplote odnese prvi zračni kanal in koliko potem drugi, če je. Oz. zmerit temperaturo na spodnji strani agepana.
Z vlago je pa druga pesem. Tukaj pa brez debata zmaga drugi zračni kanal.

In koliko izolacije potem predlagaš na poševnini?

Je pa huda debelina strehe, če delaš tako kot ti predlagaš. Recmo 30 izolacije, zračni kanal 10 cm, agepan recimo 6 cm, zračni kanal 10 cm in prideš na 55 cm, potem pa še strešniki in gips plošče in pridemo na cca 60 cm. Hudo.
10cm visoke zračne kanale ti pa ata ziher ni priporočal.
Lp, furbo
Oh, pa res ne. Nekje v glavi sem imel fiksno idejo o 10 cm. :oops: Sem čist mem ustrelu. Itak, da ni 10 cm. Bolj za en remelc.
Citat:Deskanje strehe ali agepan varianta ne služi kot termoizolacija pozimi, ampak se polaga za izvedbo drugega zračnega kanala. Le - ta poleti preprečuje preboj toplote v mansardo. Se pravi, da termoizolacijsko deluje proti pregrevanju drugega zračnega kanala.
LP

Praviš, da agepan ne služi izolaciji. To se nekako ne sklada s tehničnimi podatki Agepana:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ekoprodukt.si/tehni_ni_podatki.html">http://www.ekoprodukt.si/tehni_ni_podatki.html</a><!-- m -->

Nekaj izolacije pa verjetno le da.
qwe Napisal:
Citat:Deskanje strehe ali agepan varianta ne služi kot termoizolacija pozimi, ampak se polaga za izvedbo drugega zračnega kanala. Le - ta poleti preprečuje preboj toplote v mansardo. Se pravi, da termoizolacijsko deluje proti pregrevanju drugega zračnega kanala.
LP

Praviš, da agepan ne služi izolaciji. To se nekako ne sklada s tehničnimi podatki Agepana:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ekoprodukt.si/tehni_ni_podatki.html">http://www.ekoprodukt.si/tehni_ni_podatki.html</a><!-- m -->

Nekaj izolacije pa verjetno le da.

Še enkrat preberi kar sem napisal. Bo v redu? Pozimi pa je nad in pod agepanom zaželjena čimprej ista temperatura, da se ne ustvarja v njem kondenz.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Čemu torej že služi drugi zračni kanal? Da varuje Agepan pred navlaževanjem ali da odvede toploto, ki prihaja poleti skozi kritino?
Zaradi prvega razloga bi jaz Agepan dal stran (črtal) in bi problem rešil s paropropustno folijo, ki ni občutljiva na navlačevanje.
Kaj pa drugi razlog?!
Drugi prezračevalni kanal v smislu preprečevanja vdora poletne vročine bi po moje moral biti visok vsaj 5 cm pri naklonu strehe 45 st. Tako bi lahko poleti prihajalo do precejšne cirkulacije zraka v tem drugem kanalu. Tudi pozimi bi bila cirkulacija zraka znatna, ki pa bi se zaradi vdiranje tega hladnega zraka v volno znatno zmanjšala izolativnost le-te. Torej bi morali na volno položiti še vetrno zaporo (npr. kar paroprepustno folijo)?

Po moje bi bila boljša rešitev, če bi za sekundarno kritino uporabili samo paroprepustno folijo npr. Tyvek, ki bi jo položili kar na izolacijo, nad njo pa pustili le tisti standardni prezračevalni kanal, ki služi "zdravju" kritine. V zimskem času bi tako bila vsekakor boljša izolativnost pri isti debelini celotne strehe. Da ne bi imeli prevroče v poletnem času, pa bi dal npr. 5 cm več izolacije, knauf strop pa iz dveh 12,5 mm gips plošč. Tako bi imeli manjšo celotno debelino strehe pri enakih ali nižjih stroških izvedbe, pa še za pozimi bi bila boljša izolativnost.

To so moje ocene na pamet, sicer pa se da tudi to izračunat.

Najprej pa bi vas prosil, da mi poveste, če sem ga slučajno kje fejst mimo pihnu?
Če pa ga nisem, potem si bom še čas vsel za izračun in simulacijo prehoda toplote v poletnem času.

lp
To, kar je soplmed1 napisal bi mene tudi zanimalo. Kmalu bomo v fazi, ko se bo "izdelovala" mansarda (novogradnja P+M).
Mogoče, če bi imel kdo informacijo, koliko majstri računajo za delo izdelavo mansarde (cca. 80m2). Dobila sva ponudbo, po kateri bi za izdelavo (samo za delo) plačala 2.000EUR. Je to realna cena?
2gi zračni kanal je mišljen za izsuševanje volne. Torej vsa vlaga ki uide skozi take in drugačne špranje v parni zapori se potem skozi drugi kanal izsušuje. Je pa višine 2-3cm, in zato ne pride do prepiha volne.

2000 EUR za 80m2 samo za delo (če je to res) je mnogo preveč (domnevam da ni kake extra želje v mansardi).

Povej s kje si in čakaj ponudbe ki pridejo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ker smo tudi mi v fazi izdelave mansarde, sem tudi zbiral ponudbe.

In kaj je všteto v 2000€, lahko bi v forum dal ponudbo brez imena mojstra, pa bi ti verjetno kdo lahko ocenil, ali je preveč ali premalo.

res pa je, da ponavadi mojstri dajejo ponudbe s postavkami, kjer je delo ina material skupaj in jih sam ne moreš ločiti (oz. lahko, čeimaš cene materiala).
Smo na Štajerskem (cca. 6km od Slovenske Bistrice).

Dejansko je bila ponudba bolj "ponudba" v stilu: "hja, da bi tole (mansardo) naredila (dva), bi vas prišlo 2.000 EUR brez materiala...". Bila pa sta to dva mojstra, ki sta montirala okna za podjetje Okna Kli Logatec in sta (očitno) videla priložnost, da zaslužita (spoštujem ljudi, ki vidijo delo, se pa ne strinjam s tem, da bi na mojih žuljih nekdo mastno zaslužil).
Zato iščema izvajalca, ki bo povedal neko realno ceno za delo in material (lahko tudi po dogovoru, material nabavima sama...).
hehe, ja, jih poznam ta dva Smile Cena je visoka če je simpl mansarda pa tudi če se vozita z logatca vsak dan. Je na forumu par knaufarjev (oz. ljudi ki tudi knaufajo) ki imajo za moje pojme "normalne" cene se ti bodo verjetno kmalu javili Wink
firefly Napisal:2gi zračni kanal je mišljen za izsuševanje volne. Torej vsa vlaga ki uide skozi take in drugačne špranje v parni zapori se potem skozi drugi kanal izsušuje. Je pa višine 2-3cm, in zato ne pride do prepiha volne.
Zakaj pa ne bi mogel en zračni kanal izsuševati volne in kritine hkrati?
Ker so vmes dile, agepan, termotop... ?
Mi lahko, prosim, kdo pove, kako izmeriš kvadraturo mansarde, ki jo je potrebno narediti?
Ali meriš tloris, ali izmeriš strope in poševnine (al', kak' se temu reče...).
izmeriš strope in poševnine (končna višina), posebej izmeriš "škatle" za vgradne lučke, indirektno svetlobo, število in velikost strešnih oken...
1 2
Iskanje po temi