PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja PLOČEVINASTA KRITINA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ataIBA Napisal:Vidiš, kaj pa mene moti! Na osnovni material dajejo garancijo!!! :twisted:
Na vsako avtomobilsko streho lahko da proizvajalec 50 let garancije Confusedhock: . Noben mu garancije ne bo uveljavljal, ker po prej crknilo podvozje :twisted: .
Še en, ki se hvali z majhnjo težo :evil: !!! Ljudje božji, dajte si že enkrat dopovedat, da je majhnja teža kritine POMANJKLJIVOST in ne prednost!!!Predstavljajte si prekritje strehe s cerado in kaj se z njo dogaja pri vetru. Kritina rabi lastno težo, ki deluje pri vetru koristno.
Upam, da ti streha oz. hiša stoji na stalno vetrovnem področju, kjer bo stalni prepih preprečeval pregrevanje in kondenzacijo.
LP

1. Naslov teme je pločevinasta kritina in o tem teče beseda, ne o tvojih osebnih frustracijah glede cigla.
2. Na podlagi česa pa se da garancija, nasmeška mogoče?!?
3. Mi se pogovarjamo o strehah hiš ne avtomobilski industriji, za to imaš drug forum <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.avtomobilizem.com/">http://www.avtomobilizem.com/</a><!-- m -->
4. Nisem noben božji otrok, če ti verjameš v pravljice je to tvoj osebni problem.
5. Ja majhna teža je lahko tudi prednost, še posebej pri kerativni arhitekturi objektov...zakaj bi morali zidati samo "Janko in Metka" hišice z opečnatimi simetričnimi dvokapnicami z naklonom 45 stopinj?
6. Hiša je na vetrovnem
GRADiM Napisal:[

Gospod Rudi

:lol: ta je pa dobra! :lol:

V strokovnost ataIBA nisem nikoli podvomila....in moj prispevek je bil namenjen tistim, ki razmišljajo ali nameravajo svoje objekte prekriti s pločevino, posledično pa informacije iščejo na forumih.
Z linkom obrtnika pa sem želela poudariti to, da izbira materiala (tako opečnih strešnikov kakor tudi pločevine), brez zanesljivega obrtnika še ne obeta dobre strehe.

Kakorkoli...midva sva se odločila streho pokriti s sistemom dvojnega pregiba, kakršnega še vrsto let uporabljajo za kritje cerkvenih objektov. Kljub neurjem s točo in močnim vetrom je streha na objektu ostala nepoškodovana.

lp
@casa:

ni lepo, da se po parih (povsem reklamnih) objavah neki razburjaš nad strokovnjaki (kot je naš streha-expert 'ataIBA').

LP!
Prav imaš,za nekatere je škoda da ni več zakona iz časov DRUGA TITA :oops: " če preveč jezikom opletaš jih dobiš po ledvicah"
Lep dan :!:
sploh če opletaš, pa ne veš o čem Smile
Menim, da je vsa debata in vroča kri glede kritin odveč. Tako o eni kot o drugi vrsti kritine je bilo napisano veliko. Vsak naj se po premisleku sam odloči, s čim bo prekril svojo hišo. Menim, da prepričevanje v karkoli še nikoli ni obrodilo sadov!

Bom pa še nekaj zapisala, kar že ves čas ponavljam.
1. Imam pločevinasto streho in je ne bi zamenjala. Nasprotno - če bi se odločala še enkrat, bi izbrala isto varianto.

2. Najin Gerard je edini v bližnji okolici odnesel brez poškodb. Videz strehe je enak, kot je bil pri montaži. Tudi ostali, ki imajo Decro ali Gerard (bistveno dlje od naju) pravijo enako. Ne bi zamenjali.

3. Vsak svojo malho hvali. Trgovec, ki trži opečnate strehe, bo logično najbolj udrihal po plehu, čeprav sam take strehe ni imel nikoli in z njo nima izkušenj. Trgovec, ki trži pleh, bo (jasno) hvalil pleh. Ker je konkurenca huda, proizvodov pa ogromno, jaz celo menim, da je vsaka streha dobra oz. da si nekih bistvenih kiksov ne morejo privoščiti ne eni in ne drugi.

4. Debata o kritinah je kot večni derbi med Mariborom in Ljubljano. Še preden kaj vprašaš, točno veš, kaj bo kdo napisal. Ker nekdo perferira opeko in zna dobro opletati z jezikom (tipkovnico), mu bo pritrdilo 10 samooklicanih krovcev. Na koncu bo zagovornik pločevine sam in zbegan, popljuvan od opekarjev.

5. Menim, da kdor ni poskusil ene in druge strehe (pa ne samo prodajat, ampak jo polagat ali žvet pod njo), ni kompetenten, da bi sodil o kakovosti.

Živi in pusti živeti - pa čeprav pod pločevino. Jaz svojega Gerarda ne dam za noben cigl. Big Grin
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
bomo temo odprli čez par let, ko bo potrebno zamenjat late Smile
Zaradi preglednosti ti odgovarjam po točkah s krepko pisavo-
casa Napisal:1. Naslov teme je pločevinasta kritina in o tem teče beseda, ne o tvojih osebnih frustracijah glede cigla.
Če je tema pločevinasta kritina, to ne pomeni, da ne sme vsak napisati svojega mnenja ali celo, da je dovoljeno samo hvaliti naslovno temo. EPP mogoče?
2. Na podlagi česa pa se da garancija, nasmeška mogoče?!?
Pločevinasta streha je neločljivi sestavni del s podkonstrukcijo, saj se pritrjuje v les! Tako kot pločevina, mora zdržati tudi les v katero je pritrjena.
3. Mi se pogovarjamo o strehah hiš ne avtomobilski industriji, za to imaš drug forum <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.avtomobilizem.com/">http://www.avtomobilizem.com/</a><!-- m -->
A ti dam še eno primerjavo? Zakon zdrži tako dolgo, dokler sta skupaj oba - mož in žena :wink: . Pa ne me zdaj napotit na link "zakonske posvetovalnice". Prispodoba?
4. Nisem noben božji otrok, če ti verjameš v pravljice je to tvoj osebni problem.
Bravo!!! Zdaj pa naenkrat jaz verjamem v pravljice?
5. Ja majhna teža je lahko tudi prednost, še posebej pri kerativni arhitekturi objektov...zakaj bi morali zidati samo "Janko in Metka" hišice z opečnatimi simetričnimi dvokapnicami z naklonom 45 stopinj?
Ja, imaš prav! Arhitekti znajo z neupoštevanjem krajinskih pogojev kreativno fajn zaj... kak objekt. A ti omenim npr. strehe na Kotnikovi v Ljubljani? Elitni bloki prekriti s cinkotitom, ki je preprosto izginil.... Od kdaj pa je opečna kritina samo na dvokapnicah 45 ° naklona?
6. Hiša je na vetrovnem
No, tu imaš pa edino srečo. Samo upam, da ni na "preveč" vetrovnem.

Na vsak zakaj, je potrebno argumentirano odgovoriti. Me pa ta debata spominja na leta nazaj, ko še ni bilo forumov in interneta in sem na enak način odsvetoval tudi bitumensko skodlo,... Tudi lepa kritina za razgibane strehe, dokler ne mine cca 12 - 15 let, redko več.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Ti komentiram s krepko pisavo.
s55ra Napisal:Menim, da je vsa debata in vroča kri glede kritin odveč. Tako o eni kot o drugi vrsti kritine je bilo napisano veliko. Vsak naj se po premisleku sam odloči, s čim bo prekril svojo hišo. Menim, da prepričevanje v karkoli še nikoli ni obrodilo sadov!
Zakaj pa vroča kri pri debati? Vsak lahko pove mnenje, bralec si na podlagi njega ustvari svoje mnenje in tudi tako naredi. Mnenja na podlagi argumentov in zakonov fizike pač imajo večjo težo pri debati.

Bom pa še nekaj zapisala, kar že ves čas ponavljam.
1. Imam pločevinasto streho in je ne bi zamenjala. Nasprotno - če bi se odločala še enkrat, bi izbrala isto varianto.
Tvoja odločitev!

2. Najin Gerard je edini v bližnji okolici odnesel brez poškodb. Videz strehe je enak, kot je bil pri montaži. Tudi ostali, ki imajo Decro ali Gerard (bistveno dlje od naju) pravijo enako. Ne bi zamenjali.
Opa! :wink: a si delala anketo? Jaz jih kar nekaj poznam, ki jih moti mah na strehi, visoka temperatura v mansardi,...
3. Vsak svojo malho hvali. Trgovec, ki trži opečnate strehe, bo logično najbolj udrihal po plehu, čeprav sam take strehe ni imel nikoli in z njo nima izkušenj.
Če misliš to mene, sem res nasprotnik pločevinaste kritine, odkar se dajo dobiti tudi na našem tržišču kvalitetne opečne kritine. Sem pa pred tem bil tudi prvi kupec Trima Trebnje in v tistem obdobju vsaj prepričeval tržišče, da mora imeti pločevina protikondenčni obrizg. Uspešno! Enako odsvetoval profilirano Al kritino. Uspešno! Moje mnenje je ravno na podlagi najboljših izkušenj iz prve roke. Žal!
Trgovec, ki trži pleh, bo (jasno) hvalil pleh. Ker je konkurenca huda, proizvodov pa ogromno, jaz celo menim, da je vsaka streha dobra oz. da si nekih bistvenih kiksov ne morejo privoščiti ne eni in ne drugi.
Tu ti pa dam 100 % prav. Vsaka streha je dobra! Ene so pa tudi trajne Smile
4. Debata o kritinah je kot večni derbi med Mariborom in Ljubljano. Še preden kaj vprašaš, točno veš, kaj bo kdo napisal. Ker nekdo perferira opeko in zna dobro opletati z jezikom (tipkovnico), mu bo pritrdilo 10 samooklicanih krovcev. Na koncu bo zagovornik pločevine sam in zbegan, popljuvan od opekarjev.
Ja, tudi to je res! "Preferiranje" opeke je na podlagi dokazanih in dokazljivih argumentov. Leporečje in opletanje z jezikom (tipkovnico) ima kratek hod, če nakladaš v prazno, kot npr. jaz imam to kritino in sem z njo zadovoljen... A je že kdo napisal, da pločevina ne kondenzira, da latam visoka temperatura ne škodi, da vijakov ali žebljičkov les ne izriva, da se mah ne prime površine, da veter še ni "slekel" pločevinaste kritine zaradi njene "lahkotnosti"...? In še pomembna stvar! Krovec, ki priporoča "težko" kritino, si s tem nakoplje za isti denar krepko "fizičarjenje" na strehi. Krvavo zasluži za prekrivanje, medtem ko pri pločevini nese pod pazduho nekaj m2. Torej mu niti ne moreš zameriti, če ti priporoča "lahko kritino"...

5. Menim, da kdor ni poskusil ene in druge strehe (pa ne samo prodajat, ampak jo polagat ali žvet pod njo), ni kompetenten, da bi sodil o kakovosti.
Že zgoraj sem ti odgovoril o moji kompetenci :wink: . Bo v redu?

Živi in pusti živeti - pa čeprav pod pločevino. Jaz svojega Gerarda ne dam za noben cigl. Big Grin
Zakaj pa je potem forum? Po moje ni namen zagreniti komu življenje, ki je prepozno ugotovil (ali pa še ne :wink: ), da je naredil kaj narobe. Namen je opozoriti na komercialno - nategovalni način prodaje artiklov, ki ne sodijo v naše področje. Da ne bo kdo gorenjskega (alpskega) tipa hiše selil na primorsko Sad ...

Torej naj govorijo argumenti, zakoni fizike in ne pavšalne ocene.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
AtaIBA vsekakor se da prebrati marsikaj pametnega izpod tvoje tipkovnice
sem pa opazil in mislim da se ne motim da pa imaš na poslovnem objektu (IBA d.o.o.)
pločevinasto kritino Confusedhock:

kako to ?
5522 Napisal:AtaIBA vsekakor se da prebrati marsikaj pametnega izpod tvoje tipkovnice
sem pa opazil in mislim da se ne motim da pa imaš na poslovnem objektu (IBA d.o.o.)

kako to ?

Poslovni objekt - skladišče je bilo prekrito pred dobrimi 15 leti v obdobju, ko si imel na našem tržišču samo beton- Bramac, bitumensko skodlo in pločevino Trimo. Zaradi vetra smo streho podeskali, da smo razbremenili vijačne spoje pri vetru. Na strehi je Trimo TPO Dom kritina. Mislim, da ti ne rabim razlagati po čem sem jo, kot takrat prvi kupec, dobil :wink: ... Pomeni, da ima protikondenčni obrizg in val ni trapezne oblike ampak polkrožne. Tako ni zamakanja pri vijakih. Torej, sem dal na streho takrat najboljšo kritino. Tudi danes trdim, da je pločevinasta kritina z obrizgom, Trimo TPO Dom, od vseh možnih na tržišču, v špici kvalitete.
Sedaj je na tržišču vse in lahko izbiraš. V kolikor bi danes prekrival streho, bi dal nanjo ponvasti strešnik Creaton, saj bi bila streha cenejša in tudi neprimerno kvalitetnejša.
Tak pač je.
LP
ataIBA Napisal:
5522 Napisal:AtaIBA vsekakor se da prebrati marsikaj pametnega izpod tvoje tipkovnice

kako to ?

Poslovni objekt - skladišče je bilo prekrito pred dobrimi 15 leti v obdobju, ko si imel na našem tržišču samo beton- Bramac, bitumensko skodlo in pločevino Trimo. Zaradi vetra smo streho podeskali, da smo razbremenili vijačne spoje pri vetru. Na strehi je Trimo TPO Dom kritina. Mislim, da ti ne rabim razlagati po čem sem jo, kot takrat prvi kupec, dobil :wink: ... Pomeni, da ima protikondenčni obrizg in val ni trapezne oblike ampak polkrožne. Tako ni zamakanja pri vijakih. Torej, sem dal na streho takrat najboljšo kritino. Tudi danes trdim, da je pločevinasta kritina z obrizgom, Trimo TPO Dom, od vseh možnih na tržišču, v špici kvalitete.
Sedaj je na tržišču vse in lahko izbiraš. V kolikor bi danes prekrival streho, bi dal nanjo ponvasti strešnik Creaton, saj bi bila streha cenejša in tudi neprimerno kvalitetnejša.
Tak pač je.
LP

:mrgreen:
Kako pa se naj sedaj jaz odločim za vrsto kritino na svoji strehi: opeka ali pleh?
Če pa ima tudi ata IBA na poslovnem objektu pleh, pa še zadovljen je s tem Trimom.

Lp
Dany
Saj ti je povedal, kako bi se odločil danes.
povodni mož Napisal:Saj ti je povedal, kako bi se odločil danes.

Danes bi se moral tako odločiti, že zaradi tega, ker je uvoznik opeke in bi jo za svoj objekt tudi dobil bolj pod roko, tako kot takrat pločevino.
No ata IBA, če imaš j..., daj vrzi pleh iz tvoje poslovne stavbe in prekrij z opeko. Saj samo malo bolj na gosto poletvaš. Opeko boš dobil po diskontni ceni.
Če pa ti Creaton ne bo dal nekega konkretnega popusta pa jih nekam nabiješ...

Za to pločevino pa tudi menim, da bi jo še spravil v promet, če praviš da je tako kvalitetna, ali pa jo podariš kakšnemu revežu, da si prekrije streho. Ja vem, da bo treba točno tako poletvat, da bo pasalo na te luknje. Pa to ne more biti ne vem kakšen problem. Podarjenemu konju pa se tudi ne gleda na zobe.

Lp
Dany
pokrovka Napisal:
povodni mož Napisal:Saj ti je povedal, kako bi se odločil danes.

Danes bi se moral tako odločiti, že zaradi tega, ker je uvoznik opeke in bi jo za svoj objekt tudi dobil bolj pod roko, tako kot takrat pločevino.
[color=#FF0000]No ata IBA, če imaš j..., daj vrzi pleh iz tvoje poslovne stavbe in prekrij z opeko............

Lp
Dany

Big Grin He-he! Najprej, to ni poslovni objekt ampak skladišče :wink: .
Zaradi pločevine in nevarnosti vetra, sem neizolirano streho podeskal, čeprav skladišča ne grejemo. Naklon je 30°, navadna dvokapnica cca 400 m2. Ker je pločevina Trimo TPO Dom, ne zamaka pri vijakih in ni nevarnosti, da bo streha "šla k sosedu". Slab gospodar bi bil z nepotrebno menjavo strehe.
LP
1 2 3 4 5 ... 15 Pojdi na stran 
Iskanje po temi