10.1.2007 ob 23:13
Tam, kjer sem jih jaz kupil, imajo največje s premerom 136 cm, jaz pa sem kupil 4x 120 cm.
Večje kot so, težje so. in doma jih moraš nekako postaviti v jamo in pogosto še manevrirati, da spraviš eno točno na drugo. Pri nas je kopač imel že s 120-ko težave.
Če pa hočeš večji rezervoar pa pokličeš zidarja in ga zabetornira, kot neke vrste bazen.
Večje kot so, težje so. in doma jih moraš nekako postaviti v jamo in pogosto še manevrirati, da spraviš eno točno na drugo. Pri nas je kopač imel že s 120-ko težave.
Če pa hočeš večji rezervoar pa pokličeš zidarja in ga zabetornira, kot neke vrste bazen.
Pistrix Napisal:Ali kdo ve, ali se dobijo betonske cevi večjega premera, recimo 2m? Kolikor sem videl, so največje premera 120cm, kar je malo premalo, če želiš narediti zalogovnik cca. 10 tisoč litrov...
hawkeye Napisal:V zemljo poleg hiše sem zakopal 4 betonske cevi, prostornine 4000 litrov, v katere se steka voda iz strehe. Notri sem namontiral sesalno cev, 1 cola, ki je napeljana v bližnjo garažo (5 m daleč).

Nevem zakaj se vsi tako obremenjujete iz kakšnega materijala imate streho in žlebe, če pa imate vodo samo za zalivanje in za WC-je,ter pralne stroje,kaj pa tisti ,ki imajo pitno vodo iz podtalnice,katera ima v sebi veliki delež škropiv,pa nihče nič ne okrene in jo vsi veselo pijejo,tako da je deževnica še daleč najboljša, pa ni pomembno iz kakšne strehe in po kakšnih ceveh priteče.
- to ni mišljeno resno