PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave zbiranje kapnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tam, kjer sem jih jaz kupil, imajo največje s premerom 136 cm, jaz pa sem kupil 4x 120 cm.

Večje kot so, težje so. in doma jih moraš nekako postaviti v jamo in pogosto še manevrirati, da spraviš eno točno na drugo. Pri nas je kopač imel že s 120-ko težave.
Če pa hočeš večji rezervoar pa pokličeš zidarja in ga zabetornira, kot neke vrste bazen.

Pistrix Napisal:Ali kdo ve, ali se dobijo betonske cevi večjega premera, recimo 2m? Kolikor sem videl, so največje premera 120cm, kar je malo premalo, če želiš narediti zalogovnik cca. 10 tisoč litrov...

hawkeye Napisal:V zemljo poleg hiše sem zakopal 4 betonske cevi, prostornine 4000 litrov, v katere se steka voda iz strehe. Notri sem namontiral sesalno cev, 1 cola, ki je napeljana v bližnjo garažo (5 m daleč).
V tem primeru je pa verjetno ugodneje kupiti plastičen rezervoar.

hawkeye Napisal:Če pa hočeš večji rezervoar pa pokličeš zidarja in ga zabetornira, kot neke vrste bazen.
mi lahko poveste iz izkusenj kaksno filtriranje uporabljate za uporabo v kuhinji ter kaksne so zahteve pri novo gradnji .

lp
NI VSAKA STREHCA DOBRA STREHCA
alfaromeo155 Napisal:mi lahko poveste iz izkusenj kaksno filtriranje uporabljate za uporabo v kuhinji ter kaksne so zahteve pri novo gradnji .

lp

Nula. Direkt iz strehe v štirno. Imam eno mrežico za listje ampak včasih kek listek uide, pa se ne sekiramo. Tud kaka mravlja pade not ko lazi po žlebu ...
Ker že dolgo nisem nič napisal se bom malo oglasil.

Sem hotel imeti cisterno za višek vode od vrtine za toplotno črpalko pa sem se po treznem premisleku odločil za TČ zrak voda in imam sedaj cisterno.
Zanjo sem dal s prevozom vred 1200 € - betonska 4,5 m3 z garancijo in notranjim premazom.

Žlebovi aluminij, kritina opeka Jungmeier.

Vodo bom uporabljal za WC in zalivanje ter pranje.
Upam, da bo cca 100 m2 dovolj da bo cisterna vedno polna.

Na vikendu imam namreč 2 cisterni po 1000 l in od 40 m2 strehe imam vedno polni.

Filtra in črpalke pa še nimam.

LP

PipU
Pipu
Smile Nevem zakaj se vsi tako obremenjujete iz kakšnega materijala imate streho in žlebe, če pa imate vodo samo za zalivanje in za WC-je,ter pralne stroje,kaj pa tisti ,ki imajo pitno vodo iz podtalnice,katera ima v sebi veliki delež škropiv,pa nihče nič ne okrene in jo vsi veselo pijejo,tako da je deževnica še daleč najboljša, pa ni pomembno iz kakšne strehe in po kakšnih ceveh priteče.
-
ali je mogoce kdo racunal, koliko vode se porabi za wc kotlicek, pralni stroj, pomivalni stroj, za umivanje? za recimo 4 clansko druzino.

nekje sem zasledil, da 60% vode gre skozi kotlicke. 15% porabita pomivalni in pralni stroj. pa zdaj ne najdem vec te tabele. v tej tabeli pranje avtomobila in zalivanje nista bila upostevana.
-
mene zanima z kaksnim postopkom je potrebno dezevnico filtrirati in kako velik naj bi bil rezervoar za pet clansko druzino ki drugega vira vode nebi imela

lp
alfaromeo155 Napisal:mene zanima z kaksnim postopkom je potrebno dezevnico filtrirati in kako velik naj bi bil rezervoar za pet clansko druzino ki drugega vira vode nebi imela

lp

dej mi na zs pošl mail pa ti pošlem eno ponudbo k so mi jo z ene firme poslal...k jest tut iščem vaianto deževnice ker druge vode namo mel...
Glede na vse prebrano v prejšnjih odstavkih sem naredil napako.
Naredil sem rezervoar za deževnico (4 x betonska cev FI 120 cm) in sem uporabil BAKRENE žlebove.

Vodo nameravam uporabljati za WC in zalivanje vrta.

A ima kdo kakšno idejo, kako rešiti težavo? (razen da "najameš" tatu, da ti sname žlebove, še prej pa ustrezno zavaruješ bajto Big Grin - to ni mišljeno resno
Slavko_Ve Napisal:A ima kdo kakšno idejo, kako rešiti težavo? (razen da "najameš" tatu, da ti sname žlebove, še prej pa ustrezno zavaruješ bajto Big Grin - to ni mišljeno resno

Kaj ga bi najemal samo na večih krajih napiši svoj naslov in slike žlebov objavi bojo Strojanovi sorodniki kmalu na obisku. Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin

Ženini sodelavki so v centru naselja v petek montirali bakrene žlebove, v nedeljo po maši je sorodnike peljala k novi hiši pokazat žlebove, pa jih NI bilo več....
kako velik zbiralnik je potreben za 5 clansko druzino , ter kako jo filtrirati da je pitna
alfaromeo155 Napisal:kako velik zbiralnik je potreben za 5 clansko druzino , ter kako jo filtrirati da je pitna

Odvisno od padavin Smile. Mi imamo 12 m3, pa bi bilo bolje, če bi bila 20 m3. Več poglej tu:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/viewtopicunichr("46")php?p=137700#137700[/url]
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi