6.6.2007 ob 13:48
Telmos: nisi mi nič odgovoril na ZS
LP, Goran
Zaspanc Napisal:Mitsubishijev top-model, bi pa morda vzel celo slednjega.

telmos Napisal:Sam se s tem preizkušanjem ubadam že kar nekaj let in to ne samo rekla kazala ampak z kalorimetri, števci porabljene el. energije in podobnimi zadevami.
Zaspanc Napisal:No, tako, odločitev je padla za Mitsubishija, FA 25 VAH.
Sicer sem jo zmontiral že pred dobrim tednom, ampak zaradi pomanjkanja orodja (vakumirke) je zadeva čakala do danes.
Na srečo zadnje dni ni bilo ravno pasje vročine...
Lahko torej podam prvo oceno glasnosti:
notranja enota je definitivno občutno tišja od lanske Toshibe D., nove super d. pa še nisem slišal v živo, da bi primerjal.
Zunanja enota pa je, spet v primerjavi z omenjeno Toshibo in pa Panasonicovo HE9, ki jo imam v dnevni sobi - nekje vmes, ampak bližje Toshibi.
Inverter je komaj slišat, ventilator in kompresor pa ustvarjata nekaj galame, s tem da se po ceveh do notranje enote ne prenese nič.
Imam pa cca 4m cevi med enotama, zunanja pa je pristala na podstrešju, na dimniku. Na srečo ne na steni, kot je bila prvotna ideja...
No, vmes sem naletel na tabelo COP vs. zunanja temperatura za Micubišije, zato lahko napišem, da se s konkretno klimo splača ogrevat "vse dokler klima zmore", saj ima pri -15 zunanje COP 3,69. Pri nuli 4,02 in pri +10 4,61. Velja za temperaturo v sobi 21 stopinj.