Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Da načnem še eno vprašanje: trenutno sem se navdušil za Beha varčne električne radiatorje.
V stanovanju imamo pa 1x35 glavno varovalko, Bo to dovolj, če bi imeli nekoč vključenih vseh pet radiatorjev (toliko bi jih namreč potreboval), pa še vo ostalo mašinerijo?
Objave: 14
Teme: 0
Ocena:
0
Razlika med oljnimi radiatoji in radiatorji BEHA je ogromna. Kot prvo oljni radiatorji po moje niso povsem primerni za stalno delovanje, centralno ogrevanje. Ravno tako je pri oljnih radiatorjih regulacija rešena z običajnim bimetalnim termostatom, pri BEHA je to rešeno z zelo natančnim elektronskim. Za boljšo predstavo bi bila primerjava med bimetalnim in elektronskim termostatom nekako taka, kot pri on/off ali inverter klimatski napravi. Radiator z običajnim bimetalnim termostatom se vklopi npr. vsakih 5 minut, pri elektronskem v primeru BEHA radiatorjev se vklopi vršijo cca. 3x/minuto. Glede na to se radiator veliko bolj natančno prilagaja potrebam temperature v prostoru, se ne pregreva in s tem tudi manj suši zrak v prostoru. Tudi nihanje temperature v prostoru je pri oljnem veliko višje (do 1,5°C), pri BEHA 0,2°C. Konstantna temperatura pa vsekakor veliko pripomore tudi pri varčevanju z energijo, kajti vsakršno pregrevanje pomeni izgubo energije.
Objave: 54
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdrav,
Ker se ne moram odločiti se obračam tudi na izkušene forumaše.
Torej do sedaj smo hišo ogrevali na drva cca 250m2
Imamo ločena sistema ena peč, vsako nadstropje(2) svojo črpalko, svojo vejo za sanitarno vodo, ki jo sedaj ogrevamo na elektriko.
Ker sva pred kratkim dobila sina, drva(v najinem nadstropju) ne pridejo več v poštev zaradi časa.
In sedaj se odločam za plin(plin je pripeljan do hiše)
Ponudba je:
Vaillant ecoTEC PLUS 20 kW (stenska enota) + 70L bojler (stenska enota)
Ponudba vsebuje osnovno montažo, ki že zajema tudi izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo plinske inštalacije od pipe do peči, pridobitev dimnikarskega soglasja, sanacija dimnika in montaža plinske peči.
V ceni so priključi na centralno do 5m odvod+dovod, priključek odvod +dovod na sanitarno vodo,dimnik do 12m, povezava plin od pipe do peči 7m.
Cena projekta pride 5300eur
Zanima me vaše mnenje,
hvala
Objave: 56
Teme: 6
Ocena:
0
preveri paketne ponudbe plinskega distributerja na tvojem podrocju kot npr Plinarna MB
se mi zdi malo drago, meni so montirali prejsnji teden za cca 4.000 EUR nekaj podobnega, brez bojlerja, povezava na TČ
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Meni je tudi lani lokalni distributer imel najnižjo ceno (Plinarna Maribor). Ampak to so osnove: pridobiti je potrebno vsaj ene 3-5 ponudb.
Kar se peči tiče: kolikšna je najnižja moč s katero lahko dela?
Objave: 36
Teme: 18
Ocena:
0
Mogoče kdo ve oz. je bil v podobni sitaciji, koliko stane plinska peč "na ključ", stanovanje veliko 50m2, nova fasada in nova okna. Večina ponudb kolikor sem videl je med 3300 in 4000.