PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika Kateri pralni stroj kupiti?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indukcija in nulta cona pri hladilniku sta zakon. Ne boš obžaloval.
klemenv Napisal:Indukcija in nulta cona pri hladilniku sta zakon. Ne boš obžaloval.
Smile Vem ja, sem tukaj na forumu prebral Smile)
KAteri aparat, seveda je dilema. Sama sem izbrala hladilnik, pralni, sušilni, pomivalni, napo, pečico, ploščo ter korito. Vse za cca. 5000 €. Dobro, za aparate sem se nekako odločila, vendar kje jih kupiti v kompletu? Kje dobim največ popusta? Sem bila včeraj v Gorenju v Črnučah, prodajalka oz. namestnica poslovodje mi je rekla da oni obračajo s takimi ciframi in da mi za moj znesek ne more dati popusta, sem pač ''sitna riba''. Halo.... Ni čudno da v salonih odsvetujejo gorenje. Zdi se mi da kljub govoricam da je merkur najdražji, na koncu pride najbolj ugoden saj mi je prodajalec rekel da je politika na kolikčino 5%, 5% na gotovino ter 3% kartica. Nihče od drugih ponudnikov mi ni dal 13%.
Ima kdo kak nasvet kje kupiti aparate?
Prekla Napisal:KAteri aparat, seveda je dilema. Sama sem izbrala hladilnik, pralni, sušilni, pomivalni, napo, pečico, ploščo ter korito. Vse za cca. 5000 €. Dobro, za aparate sem se nekako odločila, vendar kje jih kupiti v kompletu? Kje dobim največ popusta? Sem bila včeraj v Gorenju v Črnučah, prodajalka oz. namestnica poslovodje mi je rekla da oni obračajo s takimi ciframi in da mi za moj znesek ne more dati popusta, sem pač ''sitna riba''. Halo.... Ni čudno da v salonih odsvetujejo gorenje. Zdi se mi da kljub govoricam da je merkur najdražji, na koncu pride najbolj ugoden saj mi je prodajalec rekel da je politika na kolikčino 5%, 5% na gotovino ter 3% kartica. Nihče od drugih ponudnikov mi ni dal 13%.

Če sprašuješ za gorenje, potem je definitivno vredno obiskati trgovino akvonij (v šentjurju). Jaz sem tam kupil pomivalca, pečico, steklokeramiko in je bilo takrat vsaj 20-25% ceneje kot v merkurju.
Pa še zastonj ti pripeljejo domov.
LP, Goran
Izbrala sem aparate:
PLOŠČA ELECTROLUX EHD 68200P
HLADILNIK ELEKTROLUX ENB 39300X
PEČICA BOSCH HBN 730551
POMIVALNI BOSCH SGV 46M43EU
OTOČNA NAPA FABER ISOLA CUBIA 60cm
KORITO BLANCO TXL6S (511908)
SUŠILNI BOSCHWTE 8637F
PRALNI BOSCH WAE2436FBY

Le pralni stroj bi želela Gorenje, s čim manj elektronike pa nisem našla še modela......
Prekla Napisal:KAteri aparat, seveda je dilema. Sama sem izbrala hladilnik, pralni, sušilni, pomivalni, napo, pečico, ploščo ter korito. Vse za cca. 5000 €. Dobro, za aparate sem se nekako odločila, vendar kje jih kupiti v kompletu? Kje dobim največ popusta? Sem bila včeraj v Gorenju v Črnučah, prodajalka oz. namestnica poslovodje mi je rekla da oni obračajo s takimi ciframi in da mi za moj znesek ne more dati popusta, sem pač ''sitna riba''. Halo.... Ni čudno da v salonih odsvetujejo gorenje. Zdi se mi da kljub govoricam da je merkur najdražji, na koncu pride najbolj ugoden saj mi je prodajalec rekel da je politika na kolikčino 5%, 5% na gotovino ter 3% kartica. Nihče od drugih ponudnikov mi ni dal 13%.
Oj. Jest sem vse aparate nasel v GA, vendar pa niso vsi cenovno najugodnejši. Cenje bi jih kupil na mimovrste.com, vendar pa ponujajo Bank kredit le za 1250 €. Tako, da je to kar problem. Se pa mislim osebno oglasit v poslovalnici GA in poskusiti zbiti ceno, čeprav sem tudi jest mala riba. Bom pa zbral najnižje cene teh aparatov in jih poskusil prepričati, da mi jih ponudijo za ceno blizu tem.
Za sedaj imam zbrane naslednje:
1. Vgradna pečica Gorenje B8575Al z indukcijsko kuh. ploščo Gorenje EIT 690
2. Hladilnik Bosch KDN40x60
3. Pralni stroj bo verjetno Gorenje WA64143. Z razliko od Boschovega ima invertni motor za tiho delovanje.
4. Dekorativna napa Matrix MMC 90
5. Korito Alveus Futur 10

Vse skupa j cca 3300 € pri GA.

Lep dan
Prekla Napisal:Izbrala sem aparate:
...POMIVALNI BOSCH SGV 46M43EU

...
......
Kako si pa zadovoljna s tem pomivalcem?Te kaj moti, ker je popolnoma integriran?

Lp
Hja, jaz običajno kupim via Mercator. Če česa nimajo, naročijo in praviloma dobim potem po nižji (že osnovna cena je nižja, če upoštevam popuste in še pike zraven pa sploh).

Ko smo pred 4 leti opremljali kuhinjo mi kaj takega še ni padlo na pamet (no, mogoče pa takrat M tehnika še niti ni bila odprta, kaj pa vem), zdaj pa sem to opcijo že večkrat koristila. Npr. prav že omenjeni Gorenjev pralni stroj je bil preko M Tehnike precej cenejši kot v nekaj 100 m oddaljenem Gorenjevem salonu.

Sicer pa imam jaz Bosch ploščo, pomivalni stroj (komplet integrirani in sem izredno zadovoljna) in mikrovalovko od Whirpoola, hladilnik, pralni in sušilni stroj Gorenje, napo Electrolux. To robo (razen pralnega in sušilnega stroja) sem kupila takrat v Big Bangu, ker sem imela VIP in je bilo najceneje.
Tudi jaz bom kupil na podoben način pri lokalnem trgovcu. Tam mi bo priskrbel stroje, ki sem jih izbral. V ponudbi, ki mi jo je vceraj poslal, je ponudil cene na spodnji meji, podobne tistim, ki bi jih dobil pri različnih trgovcih za posamezne stroje.

Na tem mestu pa imam še eno vprašanje za Preklo. Namreč, želesl sem kupiti hladilnik Bosch, vendar sem kasneje ugotovil, da je širok 70 cm in ne 60., zato mi je ta trgovec ponuja Elektrolux ENB 39300X, torej takega kot ga imaš ti. Zanima me kako si zadovoljna, predvsem z shranjevanjem sadje in zelenjave, glede na to, da nima 0-cone ampak ima nek drug sistem z regulacijo optimalne vlažnosti. A imaš kakšen občutek, da ta stvar deluje. Verjetno je še nekoliko slabša kot 0-cona. A si mogoče opazila, da ta sistem kaj poveča obstojnost zelenjave napram hladilnikom brez 0-cone? Hladilnik se mi zdi uredu za ta denar (800 €), predvsem pa je dovolj prostoren, in edino kar me moti je, da nima 0-cone.

Lp,
Glede na to, da se je tema oddaljila od pralnega stroja bom še jaz svoj piskerček pristavil.

Ima kdo izkušnje (iz prve, druge ali 27 roke) o [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")candyunichr("46")si/triounichr("46")html]Candy TRIO[/url].
Glede na specifikacije mi je pisan na kožo... Na žalost sicer
samo plin ali steklokeramika; ni indukcije.
Tudi jaz bom kupil na podoben način pri lokalnem trgovcu. Tam mi bo priskrbel stroje, ki sem jih izbral. V ponudbi, ki mi jo je vceraj poslal, je ponudil cene na spodnji meji, podobne tistim, ki bi jih dobil pri različnih trgovcih za posamezne stroje.

Na tem mestu pa imam še eno vprašanje za Preklo. Namreč, želesl sem kupiti hladilnik Bosch, vendar sem kasneje ugotovil, da je širok 70 cm in ne 60., zato mi je ta trgovec ponuja Elektrolux ENB 39300X, torej takega kot ga imaš ti. Zanima me kako si zadovoljna, predvsem z shranjevanjem sadje in zelenjave, glede na to, da nima 0-cone ampak ima nek drug sistem z regulacijo optimalne vlažnosti. A imaš kakšen občutek, da ta stvar deluje. Verjetno je še nekoliko slabša kot 0-cona. A si mogoče opazila, da ta sistem kaj poveča obstojnost zelenjave napram hladilnikom brez 0-cone? Hladilnik se mi zdi uredu za ta denar (800 €), predvsem pa je dovolj prostoren, in edino kar me moti je, da nima 0-cone.

Lp,
Zdravo, zanima me če lahko kdo priporoča, katerega od pralnih strojev:

1. Hoover VHD 9143 ZD - 9kg
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mimovrste.com/artikel/325003..">http://www.mimovrste.com/artikel/325003..</a><!-- m -->.

2. Pralno sušilni stroj Hotpoint Ariston AQGMD 149
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mimovrste.com/artikel/326001..">http://www.mimovrste.com/artikel/326001..</a><!-- m -->.

3. LG F1409QDS PARNI PRALNI STROJ
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bigbang.si/gospodinjski-apar..">http://www.bigbang.si/gospodinjski-apar..</a><!-- m -->.

tale od lg-ja mi je že malo drag, zato zadnja varianta.

Prosim, ne Gorenja in Boscha, ker niso več to kar so bili in vsekakor predragi za to kar nudijo.
Je pa res da je bil Gorenje včasih zakon, imeli smo dva stroja, 1 se je držal kar dobro 20 let in drugi 10, ampak to je bilo včasih...

Kakršnekoli info. o naštetih strojih so dobrodošle. In zanj ne bi dali več kot cca 700€, od lg-ja je pa poleg zato, ker me zanima če je res tko dober, ker je parni in malo drugačen motor na boben ipd...

Hvala,lp
Nebomgabiksal Napisal:Glede na to, da se je tema oddaljila od pralnega stroja bom še jaz svoj piskerček pristavil.

Ima kdo izkušnje (iz prve, druge ali 27 roke) o [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")candyunichr("46")si/triounichr("46")html]Candy TRIO[/url].
Glede na specifikacije mi je pisan na kožo... Na žalost sicer
samo plin ali steklokeramika; ni indukcije.

Poznam to kombinacijo iz časov, ko sem delal na servisu bele tehnike (uradni servis med drugim tudi za Candy). Kombinacija ni slaba, je pa za moje pojme neuporabna za vsakodnevno uporabo. Koliko vem je celo omejitev sočasne uporabe pečice in pomivalnega stroja- naj me popravi kdo če se motim- :roll:
Takrat- v mojih časih servisiranja- je bilo kar nekaj težav z delovanjem, z topljenjem plastike na pomivalnem stroju zaradi pečice... Ampak zdaj so verjetno to že odpravili.. 8) Druga omejitev je velikost pomivalnega stroja, saj je zaradi 3 v 1 kombinacije dokaj majhen...
Ne glede na napisano- ni slab izdelek, če se uporablja za pravi namen (vikend....)
Med vašimi debatami se vedno kaj koristnega najde. Tudi jaz bi prosila za nasvet. Ima morda kdo Bosch-ev pralni stroj WAS 24461BY - 8kg ali katerikoli drug model iz serije Loggix Sensitive. Zanima me, kako je z ekstra kratkim 15 minutnim programom in s tistim posebnim programom za madeže?
Na VIP-ovi strani sem nekaj časa nazaj zasledila neke primerjave pralnih strojev, zdaj pa je stran nedosegljiva oz.plačljiva. Mogoče kdo ve, kateri PS je bil zmagovalecv razmerju:cena- kvaliteta pranja?
VIP revijo imajo ponavadi tudi v knjižnicah in si tam lahko ogledaš.
Zmagovalca v razmerju price/performance niso izbrali , ....... stroji so bili ocenjeni po cenovnih razredih.

Drugače pa imaš polno testov tule:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.testberichte.de/testsieger/level3_grosse_haushaltsgeraete_waschmaschinen_537.html">http://www.testberichte.de/testsieger/l ... n_537.html</a><!-- m -->
1 2 3 4 5 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi