PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Biodom 27

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GBrda Napisal:Zaro ker ce nimas svojih drv se racunica slabo izide. Koliko pa si placal za pec?

l.p.
Mark

Imaš delno prav. Računica se slabše izide (se vseeno izide samo na daljši čas), če nimaš svojih drv. Za peč sem dal točno 5740 EUR + DDV. V tem pa je bila zajeta tudi določena regulacija.
GBrda: Dokler sem kuril pelete od Pofilesa, je tudi meni sesalo brez problema, se mi tudi zdi da je bil ta pepel nekako bolj grob in se je v glavnem ves vstavil v separatorju. Ko sem nabavil neke hrvatske oz. bosanske pelete pa je bil pepel zelo fin in mi je dokaj hitro zamašilo filtre v sesalcu. Kakšen sesalec so tebi dali (meni Progres), ali še vedno uporabljaš tisto original vrečko iz tkanine? In s kakšnimi peleti kuriš ?
Jaz sem prvo kuril s peleti Profilesa, potem nekimi avstrijskimi, italjanskimi, s tistimi iz pivke, ampak najbolj zadovoljen sem bil s peleti ki sem jih kupil v Postojni. Misim da so hrvaski. (se mi zdi od proizvajalca Adriadrvo nisem preprican za 100%) Ce bo prilika bom spet vzel iste.

Sesalec imam se vedno, tisti, ki sem ga dobil zdraven. ( EWTsesalec Aqua vac). Drugac pa vecina pepela ostane v separatorju.

l.p.
Mark
za tistega, ki hoče nikoli ne zmanjka sredstev
za tistega, ki noče nikoli ne zmanjka izgovorov
A imate kaj težav z drobnim lesnim prahom? Moja je proti in pritiska na koel.
Ponuja se polžni in vakumski transport, ki menda zelo praši.

A ima kdo kakšne praktične izkušnje, da žena ne more cunj sušit, otrok bolj kašlja zaradi prekomernega prahu, potrebno čiščenje bajte 1 tedensko zaradi lesnega prahu?

Prosim komentarje.
Lp
Oštja, i'mam soj tempo...
Ma kaki. Praši se že, ampak ne frči naokoli. Kurilnica pač ni primerna za sestavljanje mikročipov in LCDjev. Druga reč pa so emisije finega prahu iz raufnka: to je tisti prah pod 10 mikrometri, tak, ki gre iz dizel motorjev. Baje da te emisije so, ampak še daleč ne tolikšne, kot iz prometa. So pa povsod izvzete iz državne regulacije (npr. v nekaterih nemških mestih ti ne pustijo z novim turbodizlom v center mesta, s staro bencinarsko kripo pa ja; za peletno kurišče pa te ne preganjajo). Če te to zanima, googlaj za "feinstaub pellets". Po hiši s prahom sigurno ni problemov. Vakuumski transporti so rešeni na tak način, da gre prah le v peč in nikamor drugam.
Sicer pa za razliko od ELKO peleti dišijo po lesu, medtem ko se pri ELKO prismradkom nikoli ne izogneš.
Se strinjam s tem. Ko se baba upiči nekaj kontra u glavi, je težko premaknit goro h babi. Sama pa tako in tako noče gor.
Mi je predstavila, da pri prijateljih ima enako doma narejen zalogovnik in da se to praši in joj joj prejoj njegova žena. Če je (prešano žaganje) pelet na miru, je tudi prah na miru.

Mi živce para s tem prahom :evil: :twisted: :twisted: :twisted: , pa astma pa črne cunje pa, ... blabla....

Zalogovnik bi sam delal, rabim 7m3 velik za celo leto. Sesalni sistem pa kupim ali polžni.
Oštja, i'mam soj tempo...
No sedaj smo pa pognali kotel P4 Froeling.
V prihodnjih dneh sledi dodaten komentar s sliko.
1 2 3
Iskanje po temi