24.5.2008 ob 08:03
Ker sem nov na forumu vas najprej prav lepo pozdravljam.
Ker se cene kurilnega olja vsakih 14 dni zvišajo imamo namen zamenjati peč.
Kot najbolj ugodno varianto sem našel peč Biodom 27.
Z očetom in bratom živimo v tristanovanjski hiši. Vsak ima ločeno napeljavo na peči (svojo črpalko in svoj termostat). Hiša ni izolirana, dve stanovanji pa imata nova pvc okna.
Sedaj pa vprašanje. Ali je peč dovolj zmogljiva za ogrevanje cca 220munichr("178") plus sanitarno vodo.( Moj brat je skeptičenin in misli da je peč premajhna. On je med tistimi ki pravi da od viška ne boli glava.) Sedaj imamo peč na olje Fer z močjo 46kw.
Kolikšna bi bila letna poraba peletov. Sedaj pokurimo cca 2500l olja na leto.
Lepo bi pa prosil tiste, ki že imajo to peč naj povedo kako so kaj zadovoljni z njo.
Še nekaj. Živim na obali.
LP Aleš
Ker se cene kurilnega olja vsakih 14 dni zvišajo imamo namen zamenjati peč.
Kot najbolj ugodno varianto sem našel peč Biodom 27.
Z očetom in bratom živimo v tristanovanjski hiši. Vsak ima ločeno napeljavo na peči (svojo črpalko in svoj termostat). Hiša ni izolirana, dve stanovanji pa imata nova pvc okna.
Sedaj pa vprašanje. Ali je peč dovolj zmogljiva za ogrevanje cca 220munichr("178") plus sanitarno vodo.( Moj brat je skeptičenin in misli da je peč premajhna. On je med tistimi ki pravi da od viška ne boli glava.) Sedaj imamo peč na olje Fer z močjo 46kw.
Kolikšna bi bila letna poraba peletov. Sedaj pokurimo cca 2500l olja na leto.
Lepo bi pa prosil tiste, ki že imajo to peč naj povedo kako so kaj zadovoljni z njo.
Še nekaj. Živim na obali.
LP Aleš