PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Biodom 27

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ker sem nov na forumu vas najprej prav lepo pozdravljam.

Ker se cene kurilnega olja vsakih 14 dni zvišajo imamo namen zamenjati peč.
Kot najbolj ugodno varianto sem našel peč Biodom 27.
Z očetom in bratom živimo v tristanovanjski hiši. Vsak ima ločeno napeljavo na peči (svojo črpalko in svoj termostat). Hiša ni izolirana, dve stanovanji pa imata nova pvc okna.
Sedaj pa vprašanje. Ali je peč dovolj zmogljiva za ogrevanje cca 220munichr("178") plus sanitarno vodo.( Moj brat je skeptičenin in misli da je peč premajhna. On je med tistimi ki pravi da od viška ne boli glava.) Sedaj imamo peč na olje Fer z močjo 46kw.
Kolikšna bi bila letna poraba peletov. Sedaj pokurimo cca 2500l olja na leto.

Lepo bi pa prosil tiste, ki že imajo to peč naj povedo kako so kaj zadovoljni z njo.

Še nekaj. Živim na obali.

LP Aleš
Tristanovanjska neizolirana hiša z 2500l olja, zanimivo, kako vam to uspe?

Glede moči bi bilo pa najbolje vedeti v kakih intervalih se ti je vklapljal stari grelec.
Kot sem povedal, živim na obali. Zadnja leta niso pri nas niti zime tako mrzle. Lansko zimo ko ni bilo tako mrzlo sem porabil 2250 l ELKO-ta.
Imam peč Fer 46 kw in najmanjši gorilec weishaupt. Gorilec je star 15 let in še vedno dela super. Pred petnajstimi lete sem dal zanj 1500 Dem. Gorilec vklaplja zelo poredko.
Pred to pečjo pa smo imeli kombinirano peč Feroterm ali Stadler, nevem točno. Pokurila je tudi dobrih 4000 l olja.

LP Aleš
Osebno nimam te peletne peči Biodom. Sem pa že pogosto slišal, da ni ravno neka superca. En mi je celo omenjal, da je zelo čudno narejen, saj gredo kabli kar skozi zalogovnik peletov... Ne vem koliko je tukaj resnice, nisem preverjal, saj peleti niti niso moje področje. Sam sem bolj ekspert za kotle na polena.
Mi smo Biodom ravnokar dobavili, tako da osebnih izkušenj še ne morem podati.... Upam pa, da le ne bo tako črnogledo, kot se nakazuje na splošno zgoraj....Sama sem dobila mnogo pozitivnih priporočil, poleg tega se je tukaj na forumu že razpravljalo o tej peči, saj jo ima kar nekaj forumcev..... tako da malo poglej po starejših postih.....

Eden izmed njih je npr. tule

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/viewtopic.php?p=98755&highlight=biodom#98755">http://www.podsvojostreho.net/viewtopic ... odom#98755</a><!-- m -->
Lep dan! Nia
Sam uporabljam to pec od prejsnje seyone in moram priznati da sem z njo vec kot zadovoljen. Ogrvamo cca. 150 m2. (Goriska)
Ce ti proizvajalec garantira da je dovolj sem siguren da je tako.

l.p.
Mark 8)
za tistega, ki hoče nikoli ne zmanjka sredstev
za tistega, ki noče nikoli ne zmanjka izgovorov
GBrda Napisal:Sam uporabljam to pec od prejsnje seyone in moram priznati da sem z njo vec kot zadovoljen. Ogrvamo cca. 150 m2. (Goriska)
Ce ti proizvajalec garantira da je dovolj sem siguren da je tako.

l.p.
Mark 8)
Koliko peletov pa si porabil to zimo.

l.p.
Aleš
Ce se ne motim cca 3000 kg.

l.p.
Mark 8) 8)
Pri nas imamo tako peč približno dva meseca in smo z njo zadovoljni.
Dela brez problema, vendar je to prekratek čas, da bi ocenil porabo.
Ogrevali smo samo kopalnico in sanitarno vodo.
Peč je bolj enostavna kot nekatere podobne in tudi cenejša.
Več o porabi pa po naslednji kurilni sezoni.
l.p.
Koliko sem si ogledal ta kotel Biodom na internetu, nisem nikjer zasledil, kako se čisti pepel od peletov? Ima zadeva avtomatsko čiščenje, tako, da kantico samo odvlečeš/odneseš strest v smeti?

Teh peletnih kotlov je ko smetja... Samo se mi zdi, da je pri peletih tako kot pri polenih, veliko kotlov, le malo dobrih. Ta dobi so pa ponavadi vedno dražji. (kdo bi si mislil?) Tongue

Ravno pred kratkim so mi zagnali en ETA SH kotel doma. Zadeva ni bila poceni ampak zato pa tudi imam kaj za videt. Naložil sem celo šajtrgo smrekovine, prižgal in po 4-ih urah gorenja ni ostalo nič! Z prstom se moraš prav potrudit, da pobrišeš pepel s sten peči (tak rjavkasto-siv fin prah). Skratka zadeva dela ko šus ampak je na polena.

Ne mislim delat reklame ampak priporočam ti, da se ozreš tudi po cenovno dražjih alternativah. Jaz sem 3 leta iskal pravi kotel za sebe (peleti, drva) in se na koncu odločil za drva, ker rabim večje moči in ker imam poceni drva. ETA ima tudi peletni kotel (če se ne motim enega za nizkoenergijske hiše in enega za "normalno izolirane"?). No skratka... Koliko sem bral nemške forume, bi naj bil ta ETA PE strašno dober, ker ima not posebno čistilno rešetko za pelete (oni temu rečejo Walzenrost) in to ga dela posebnega. Če te zanima, si lahko več o tem prebereš na mitraki... [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mitrakaunichr("46")com/cms/?q=node/12[/url]

Zberi čimveč ponudb in pazi na to, da so ponudbe res kompletne! V mislih imam to, da kotel tako ali tako moraš kupit, vse ostalo je pa enako. Tako pri najcenejšem kot pri najdražjem moraš vleči instalacijske cevi, imeti bojler za sanitarno vodo, bunker peletov (prostorsko zasede isto kup žakljev ali pa hranilnik).

Tako sem na koncu prišel tudi sam do zaključka, da bi me kotlovica ETA (mercedes) napram ORLAN (bicikl) prišla le 2000 EUR dražje. Kaj pa je 2000 EUR na 20 let? Še inflacija bo več. Big Grin

Poanta mojega prispevka... Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni in o kotlu Biodom še nisem slišal tehtne strokovne pohvale. Da bi zdaj kateri mojster rekel, to pa je ODLIČEN kotel.
Od kar so Biodom kotli zamenjali elektroniko je to čisto druga pesem. Sedaj jo dela slovenski proizvajalec: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.atech.si">www.atech.si</a><!-- w --> ki je mercedes od eletronike za te zadeve.
Dedalus Napisal:Poanta mojega prispevka... Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni in o kotlu Biodom še nisem slišal tehtne strokovne pohvale. Da bi zdaj kateri mojster rekel, to pa je ODLIČEN kotel.

Tvoj nasvet Alessiu, da pridobi več ponudb, je vsekakor umesten in koristen..... Ne strinjam pa se, da le zato, ker si Biodom pogledal na spletu in ker ti do zdaj noben mojster rekel, to pa je ODLIČEN kotel, lahko kar tolčeš po njem :?

Naj povedo tisti, ki imajo z njim izkušnje.............. Big Grin
Lep dan! Nia
Iz lastnih izkusenj povem da je to odlicen kotel za ceno, ki jo placas. Za vzdrzevanje porabim cca 10 min na teden. Jaz osebno sem izhajal iz polozaja kdaj se mi bo povrnila investicija v pec v primerjavi z eno srednje dobro pecjo na nafto.

Ta pec je bila edina, ki mi je to racunico prenesla. Tudi sam sem oledoval (mercedes) pec kot Froehlich .. itd, ampak mi je bila doba vracanja enostavno predolga.

Biodom 27 priporocam

l.p.
Mark
Biodom ali pa kaj drugega je pač tvoja subjektivna odločitev,
če se ti dopade zakaj ne.
Verjetno zajema nekaj manj elektronike in udobja za uporabnika in je pač cenejši.
Vsake oči imajo svojega malarja in nekdo prisega na nemške avtomobile brez dodatne opreme, drug pa na japonca vozimo se pa vsi.
V tem mesecu nam bodo dostavili Froeling P4, je nizkotemperaturen, kar bo prišlo prav, ker je komplet hiša s talnim gretjem.
Ko bo stvar tako daleč bom prilepil kakšno sliko.

Lep pozdrav vsem peletarjem.
propri Napisal:Biodom ali pa kaj drugega je pač tvoja subjektivna odločitev,
če se ti dopade zakaj ne.
Verjetno zajema nekaj manj elektronike in udobja za uporabnika in je pač cenejši.
Vsake oči imajo svojega malarja in nekdo prisega na nemške avtomobile brez dodatne opreme, drug pa na japonca vozimo se pa vsi.
V tem mesecu nam bodo dostavili Froeling P4, je nizkotemperaturen, kar bo prišlo prav, ker je komplet hiša s talnim gretjem.
Ko bo stvar tako daleč bom prilepil kakšno sliko.

Lep pozdrav vsem peletarjem.

Se strinjam, vsake oci imajo svojega malarja.

A ta pec ki si jo omenil je na prlete?

l.p.
Mark
1 2 3
Iskanje po temi