Objave: 176
Teme: 12
Ocena:
0
Iz radovednosti sem klicala na našo GU, Škofja Loka. Rekla mi je da samo prinesem "lokacijsko grafiko". Mi zna kdo razložit kaj bi to bilo???
Strošek da je pa cca. 13-15 EURO, odvisno od izvajalca.
Pa pogoj da dobiš je, da je hiša pokrita.
Kdor hoče najde pot, kdor noče najde izgovore.
Objave: 71
Teme: 14
Ocena:
0
da, pupa, tako je bilo do konc marca al tam nekje, ne vem točno datuma, zdaj pa je nov zakon že!
sem se prepričal na lastno kožo ko sem mislil da je to tak ot ti praviš pa sem prišel en dan prepozno...
Objave: 90
Teme: 17
Ocena:
0
GU Trbovlje
Na podlagi telefonskega pogovora sem prinesel gradbeno dovoljenje, z uradnikom sva naredila popis novogradnje (pogoj za izdajo hišne številke), na karti označila, kje približno stoji hiša, in podala vlogo za hišno št. Po 14 dneh dobim odločbo o hišni številki, plačam okoli 20-30 evrov za vse skupaj in čez par dni grem iskat tablico.
Potreboval sem torej samo gradbeno dovoljenje. Nihče me ni vprašal niti, ali hiša že stoji. No pri popisu sem moral povedati, koliko je (do)končana.
In zdaj se rumena tablica sveti na novi hiši.
Prijeten in uspešen dan vsem.
Ocena:
0
smrtzoow Napisal:da, pupa, tako je bilo do konc marca al tam nekje, ne vem točno datuma, zdaj pa je nov zakon že!
sem se prepričal na lastno kožo ko sem mislil da je to tak ot ti praviš pa sem prišel en dan prepozno...
Jaz sem klicala v petek in mi je tako povedala. Samo še vedno ne vem kaj je mislila s tem, ko je rekla naj prinesem lokacijsko grafiko?
Objave: 314
Teme: 15
Ocena:
0
...mogoče je mislila, del projekta, kjer je vrisana hiša...
Objave: 71
Teme: 14
Ocena:
0
zdej mi pa res ni nč več jasno, jaz sem bil pa dol da bi si zrihtu pa.............
ja pa ne vem, a je to od občine do občine različno ač kaj...po mojem ne bi smelo biti saj je zakon za vse enak!
čudno mi je vse skup
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Zdaj, ko bomo pa pokrajine dobili, bo pa (tako pravijo) boljše. Bo treba forum tudi razbit po pokrajinah, ker bo sicer preveč nesporazumov.
Zanimivo je že to, da si dva uradnika z enako odgovorostjo in v istem oddelku različno razlagata zakone in postopke.
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 100
Teme: 26
Ocena:
0
Kako pa je s pridobitvijo hišne številke za novogradnjo danes? Ima kdo izkušnje z UE Ljubljana?
Objave: 564
Teme: 24
Ocena:
0
Mi smo jo dobili pred tednom dni (UE Grosuplje).
Dali smo vlogo, zraven smo morali oddati še izpolnjene obrazce o nepremičnini. Dobili smo položnico za 13€, jo plačali in čez cca. 14 dni smo dobili obvestilo o določitvi naslova in hišne številke ter poleg tega še Poziv za vpis stavbe v kataster stavb, v roku 3 mesecev. Po tednu dni pa smo dobili še tablico s hišno številko.
In ta vpis v kataster stavb menda stane okrog 800€ (imeti moraš elaborat izdelan s strani projektanta ali geodetskega podjetja z dovoljenjem za opravljanje geodetskih toritev).
LP-DAmijan
Objave: 24
Teme: 2
Ocena:
0
Midva sva ravnokar plačala 500 eur za izdelavo elaborata in vpis v kataster stavb pa se mi je že to zdelo zelo drago ...
Ocena:
0
Senčka Napisal:Midva sva ravnokar plačala 500 eur za izdelavo elaborata in vpis v kataster stavb pa se mi je že to zdelo zelo drago ...
Pa kaj so čisto utrgani s temi cenami!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Ko si že tako povsem brez dnara, te pa še tile ocugajo.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Povsod nas lupijo, če se la da. Ampak žal tako je.
Je pa ena skrita "fora".
Hiša, objekt, karkoli že, formalno ne obstaja - dokler ni vrisana v katastr in vpisana v ZK.
Pravite, da tega ne rabite. Niti hišne številke.
Morda res ne.
So pa zavarovalnice zadnje čase precej zaostrile zavarovalne pogoje. Zahtevajo prav to.
Druga "caka" je promet z nepremičninami. Edina "osebna izkaznica" hiše je prav VRIS v katastr stavb. To da je vpisana v ZK, je pa itak jasno.
Dejansko ne bo mogoč promet z nepremičninami, dokler tega nima lastnik nepremičnine urejenega. Pomeni, da je pogodba brez teh elementov nepopolna oziroma nična.
To pa pomeni, da hiše, ki vrisana v katastr in vpisana v ZK ne bo mogoče prodati.