Objave: 498
Teme: 68
Ocena:
0
Samo te si že imel vrisano hišo!?
Objave: 177
Teme: 12
Ocena:
0
Zdaj pa mene nekaj zanima. OK to smo razčistili, v MB in na Gorenjskem dobiš z GD hišno številko (tako je bilo tudi pri nas). Ampak kako je s tem popisom premičnine, vrisom inpd. Kaj če kdo tega ne stori. Eni so z novogradnjami padli skozi pri popisu, vrisati hiše ne dajo in kaj zdaj?
Vsi vemo da je popis namenjen za bodoči davek na nepremičnine. Kaj če "hiše ni?" Verjetno še noben ne zna dati odgovora ali pač?
Objave: 24
Teme: 2
Ocena:
0
Občina Trebnje...
...klicala glede davka na nepremičnine--moram sama popisat hišo, čeprav še nekaj let ne bomo vseljeni, ker hiša pač stoji :roll: in seveda dobimo položnico
...klicala glede hišne št.--samo z vrisom in vpisom jo lahko dobimo, drugače pa ne :roll:
..hm je pa hec, ja--popis bom naredila, hiše pa še ne bomo dali vrisat :? ( bomo pač počakali, da naredimo še priključke, ki morajo po logiki bit tud vrisani.
Popis bo- hiše pa (na papirju) ne :lol:
ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!!!!
Objave: 287
Teme: 10
Ocena:
0
Meni so ob vlogi za izdajo hišne številke dali v podpis opozorilo, da moram v roku 3 mesecev urediti vris novogradnje v zemljiško knjigo in popis nepremičnine
Objave: 71
Teme: 14
Ocena:
0
jaz imam isti problem: prejšnji teden sem šel na geodetsko da bi si zrihtu številko za novogradnjo...in sem bil en dan prepozen.....nov zakon je začel veljati kakih 10 dni nazaj to se pravi da sedaj moraš hišo najprej vrisat šele potem dobiš številko!
pa sem vprašal jih kako to, kakšna je razlika od prej, pa mi je rekel, da prej si lahko hišno številko dobil kar na podlagi gradbenega dovoljenja, od sedaj naprej pa je drugače in nekaj sto evrov dražje!
PREVERJENO!
Objave: 289
Teme: 33
Ocena:
0
jaz sem začel gledato na tole stvar takole ....
enkrat moraš hišo in zemljišče pod njo vpisat v kataster ... ali je to ob pridobitvi hišne številke ali pa kasneje, res pa je, da je za marsikoga (tudi zame) lažje ta strošek plačati kasneje kot pa ob dokončevanju hiše, ko je stroškov itak že preveč
Objave: 222
Teme: 47
Ocena:
0
Saj ni nič narobe, če si pri nadomestni gradnji od stare hiše tablico vzel?
LP! :oops:
(seveda prej mal prah obrišeš)
Objave: 1615
Teme: 72
Ocena:
0
MarjanS, narobe ne bo nič, ampak nikjer ne piše, da boš dobil isto!
Naš primer:
Nadomestna gradnja, torej, hišna številka naj bi po zdravi kmečki logiki ostala enaka. Ampak ni!!!! Najprej je bilo potrebno plačati za ukinitev hišne št. in plačati za novo hišno št. Referentko sem skušala prepričati, da naj nam pusti staro, ampak se ni dala pregovoriti. Sedaj imava za 2 številki večjo hišno števlko , staro so pa ukinili. :roll: :roll: Postopek pa traja že od 12.12.2007, ker je referentka prišla celo na ogled terena :roll: , da je v miru premislila, kakšno cifro nam bo pripopala. :roll:
pozdravček
Objave: 229
Teme: 18
Ocena:
0
He, he jaz sem lahko sam izbiral med dvema ulicama in nekaj hišnimi številkami.
Objave: 1304
Teme: 205
Ocena:
1
Bo treba pohitet preden še oni začnejo groziti s stavko.
Ker moram letos priti do hišne številke, sem tole z zanimanjem prebrala, potem pa poklicala na našo geodetsko - ni hišne številke brez izdelanega elaborata, ki ga naredi geometer in vrisa v kataster stavb. Od novega leta, pravijo. Poklicala geometra - iz načrta vzame tloris, potem pa poiše vse prostore (neto površina brez debeline sten) premeri po dejanskem stanju. Strošek: 700 eur !!! Potem pa še taksa in sama številka.
Ma, kamor se obrnem, se ravno nekaj spremeni - seveda na slabše. :roll: