PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Plocevinasta streha

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni 
Na terasi imam manjsi nadstresek.Mere 2x5 m sirine.Nameravam menjati obstojece plosce z plocevinasto trapez kritino .Kupil sem kritino brez filca(vem da sem naredil napako menjati ne moren vec)Ker je pod plocevino vroce sem mislil spodaj dati stirudur plosce 2 cm debeline.Zdaj me prvo zanima kaksne late potrebujem in koliko na ddolzino 2 m.Ce se odlocim za toplotno izolacijo bo vredu stirudur ali je kaksna druga varijanta.Terasa ni zaprta .
Lp
Zamenjaj. Uporabi pleh z izolacijo. Ne filc. Izolacijo.
Te ki si ze kupil "daj v stroške".
Hebat ga.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Kake stafle naj uporabim in koliko na 2 m dolzine
meganboy,
ne moreš na 2 m dat štaflne.
Štaflni 8x5, gredo vzdolžno, da se lahko pločevinasti paneli fiksirajo.
Lep pozdrav
(5.5.2026 ob 20:56)som16 Napisal: meganboy,
ne moreš na 2 m dat štaflne.
Štaflni 8x5, gredo vzdolžno, da se lahko pločevinasti paneli fiksirajo.

Pa vem da pridejo stafli vzdolzno,en panel je dolg 2m,koliko jih jih rabim oz razmak med njimi
Poglej za tvoj tip kritine, kakšen je lahko razmik med letvami in tako naredi.
EPS lahko na spodnjo stran pločevine z montažno PU peno  nalepiš pred montažo (pri kapu ne do konca kritine, kakšnih 5-10 cm od roba) . Nekaj let bo pena držala, lahko pa kdo drug da boljšo idejo.
In vijake uporabiš ustrezno daljše.
Pa še to, pri trapezni kritini se letve dajejo prečno na kritino, ne vzdolžno v smeri ojačitvenih reber.
(6.5.2026 ob 08:28)ivank_ Napisal: Poglej za tvoj tip kritine, kakšen je lahko razmik med letvami in tako naredi.
EPS lahko na spodnjo stran pločevine z montažno PU peno  nalepiš pred montažo (pri kapu ne do konca kritine, kakšnih 5-10 cm od roba) . Nekaj let bo pena držala, lahko pa kdo drug da boljšo idejo.
In vijake uporabiš ustrezno daljše.
Pa še to, pri trapezni kritini se letve dajejo prečno na kritino, ne vzdolžno v smeri ojačitvenih reber.

Sem narobe napisal precno sem mislil,kaj je to eps jas sem mislil dati stirudur ali je eps boljse
Lp
Iskanje po temi